ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Έτος ίδρυσης 2002
Έδρα (νομός, πόλη) ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ - ΔΡΑΜΑ
Χώρος πραγματοποίησης εκδηλώσεων/υποδομές (κτήρια, αίθουσες ή άλλη υποδομή) ΣΤΟ ΑΙΡΘΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
ΠΡΟΦΙΛ ΦΟΡΕΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Νομικό πλαίσιο - οργανωτική και διοικητική δομή - καλλιτεχνικός διευθυντής, Ανθρώπινο δυναμικό ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Χρόνος διεξαγωγής - διάρκεια ΙΟΥΝΙΟΣ ΜΙΑ ΕΩΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Αναλυτική περιγραφή του προφίλ, της ταυτότητας, του ιστορικού, των στόχων και του περιεχομένου των εκδηλώσεων. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ (ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ, ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΒΙΤΡΩ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ), ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΔΡΑΜΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ, ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ (ΛΑΙΚΟ, ΕΝΤΕΧΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ), ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ. ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΕΧΝΗΣ.
Τομείς πολιτιστικής δραστηριότητας και θεματικές κατηγορίες που καλύπτονται 1.ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΜΟΡΦΕΣ ΤΕΧΝΗΣ 2.ΕΠΑΦΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ 3. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΗΘΩΝ ΚΑΙ ΕΘΙΜΩΝ
Κοινό στο οποίο απευθύνεται - Απήχηση- αριθμός θεατών προηγούμενων ετών . Εθελοντική συμμετοχή/συνεργασία με εθελοντικές οργάνώσεις/αριθμός εθελοντών Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΑΤΟΜΑ.
Α. Πλήρες αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της προηγούμενης περιόδου και Β. Σχέδιο προγράμματος εκδηλώσεων της τρέχουσας περιόδου ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ
Ετήσιος χορός Ένωσης Κυριών (30 Γενάρη)
Βιβλιοπαρουσίαση της συγγραφέως Σωτηρίας Κυρμανίδου (16 Μαρτίου)
Τετραήμερη εκδρομή στην Κων/πολη (17-20 Μαρτίου)
Ημερίδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Γραμμή Βοήθειας Κακοποιημένων γυναικών και παιδιών (23 Μαρτίου)
Ετήσιος έρανος (25 Μαρτίου)
Ημερίδα Δικτύωσης σε Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος Γραμμή Βοήθειας Κακοποιημένων γυναικών και παιδιών (11 Απριλίου)
Ημερίδα εγκαινίων στο πλαίσιο του προγράμματος Γραμμή Βοήθειας Κακοποιημένων γυναικών και παιδιών (27 Απριλίου)
Γιορτή μητέρας με κεντρική ομιλήτρια την ακαδημαϊκό και πρώην πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη (9 Μαίου)
Οκταήμερη εκδρομή στο Ελεβετικό Πανόραμα (6-13 Ιουνίου)
Αποχαιρετιστήριο καλοκαιρνό απογευματινό (27 Ιουνίου)
Φεστιβάλ Ελληνικής και Διεθνούς Κουζίνας (17 Σεπτεμβρίου)
Εναρκτήριο απογευματινό (28 Σεπτέμβρη)
Οκταήμερη εκδρομή σε Βουδαπέστη-Βιέννη- Πράγα (10-17 Οκτωβρίου)
Βιβλιοπαρουσίαση της Κανή Καραβά ( 28 Νοεμβρίου)
Διανομή πατροπαράδοτου γλυκού βαρβάρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πολιούχου της Δράμας (3 Δεκέμβρη) Δωρεάν σπιρομέτρηση σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας 13 Δεκέμβρη Συμμετοχή στην μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή Ονειρούπολη 2011-2012 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Οι εκδηλώσεις που προαναφέραμε πραγματοποιούνται κάθε χρόνο Σε αυτές προστίθενται και κάποιες ανάλογα με τις περιστάσεις
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Σε ποιο βαθμό αφορά τους στόχους του φορέα σας η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων για την πολιτιστική πολυμορφίας; (πολυπολιτισμικότητα, διάλογος πολιτισμών, πολυμορφία πολιτιστικών εκφράσεων, μετανάστες, ρατσισμός, αλληλεπίδραση πολιτισμών και δημιουργικότητα κλπ). Ποιες είναι οι προοπτικές υλοποίησης δράσεων για το αναφερόμενο θέμα μελλοντικά; Ένας από τους βασικούς στόχους της Ένωσης Κυριών και σύμφωνα με το καταστασικό του συλλόγου, είναι η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό την πολυμορφία και την ανάπτυξη συνείδησης αλληλεγγύης για την καταπολέμηση εκφράσεων ρατσισμού. Η Ένωση Κυριών είναι ανοιχτή και πρόθυμη για την πραγματοποίηση ανάλογων δράσεων.
Ποιες είναι γενικότερες μελλοντικές καλλιτεχνικές - πολιτιστικές επιδιώξεις του φορέα διοργάνωσης; Η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων με την συμμετοχή όλων των πολιτών.
ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
Πόροι που διατέθηκαν για το φεστιβάλ κατά την προηγούμενη περίοδο: πηγές χρηματοδότησης (ΟΤΑ/Υπουργεία/Ευρωπαϊκή Ένωση - ΕΣΠΑ/άλλα Προγράμματα) Τα έξοδα της εκδήλωσης καλύπτονται από τον φορέα και χορηγούς.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Εντοπισμός και αναφορά προβλημάτων που αφορούν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων Το κόστος μιας ανάλογης διοργάνωσης είναι υψηλό, δεν επιχορηγείται από κανένα κρατικό φορέα γιαυτό και αποτελεί το πιο σημαντικό πρόβλημα της εκδήλωσης.
Προτάσεις και μελλοντικοί σχεδιασμοί για συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις (δίκτυα φεστιβάλ, πολιτιστικά δίκτυα, κλπ) Ένωση Κυριών είναι ανοιχτή σε προτάσεις που αφορούν δίκτυα φεστιβάλ ή πολιτιστικά δίκτυα για την υλοποίηση εκδηλώσεων που απηχούν στο ευρύ κοινό.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Υπεύθυνος επικοινωνίας φεστιβάλ ΑΛΙΚΗ ΤΣΙΑΜΟΥΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Στοιχεία επικοινωνίας (Δ/νση, τηλ., e-mail) και URL ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 114 ΤΗΛ ΚΑΙ ΦΑΞ 25210 58015 ΤΗΛ. 25219 46062 ΚΙΝ. 6936 601816 mail : info@dlu.gr