ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Επωνυμία ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Έτος ίδρυσης 2004
Έδρα (νομός, πόλη) ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ – ΔΡΑΜΑ
Χώρος πραγματοποίησης εκδηλώσεων/υποδομές (κτήρια, αίθουσες ή άλλη υποδομή) ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ (ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ)
ΠΡΟΦΙΛ ΦΟΡΕΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Νομικό πλαίσιο - οργανωτική και διοικητική δομή - καλλιτεχνικός διευτθυντής, Ανθρώπινο δυναμικό ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Χρόνος διεξαγωγής - διάρκεια ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ (ΜΕΤΑΞΥ 15-25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Αναλυτική περιγραφή του προφίλ, της ταυτότητας, του ιστορικού, των στόχων και του περιεχομένου των εκδηλώσεων. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ γευσιγνωσίας, όπου κυρίες από διαφορετικά μέρη του κόσμου, οι οποίες όμως ζουν μόνιμα στην Δράμα, μαγειρεύουν τοπικές συνταγές της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Με τον τρόπο αυτό τελείται ένα πάντρεμα ελληνικών και ξένων γεύσεων, ηθών, εθίμων και κουλτούρας.
Τομείς πολιτιστικής δραστηριότητας και θεματικές κατηγορίες που καλύπτονται Διατήρηση ηθών και εθίμων
Διακρατικές επαφές
Ενίσχυση επιχειρηματικότητας
Νεολαία
Ανάπτυξη συνείδησης αλληλεγγύης και καταπολέμησης εκφράσεων ρατσισμού
Μουσική – χορός
Κοινό στο οποίο απευθύνεται - Απήχηση- αριθμός θεατών προηγούμενων ετών . Εθελοντική συμμετοχή/συνεργασία με εθελοντικές οργάνώσεις/αριθμός εθελοντών Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλο τον κόσμο και κάθε χρόνο παρουσιάζει μεγάλη απήχηση. Η οργάνωση και η πραγματοποίηση της εκδήλωσης γίνεται με την συμμετοχή σαράντα έως πενήντα γυναικών εθελοντριών.
Α. Πλήρες αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της προηγούμενης περιόδου και Β. Σχέδιο προγράμματος εκδηλώσεων της τρέχουσας περιόδου ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ
Ετήσιος χορός Ένωσης Κυριών (30 Γενάρη)
Βιβλιοπαρουσίαση της συγγραφέως Σωτηρίας Κυρμανίδου (16 Μαρτίου)


Τετραήμερη εκδρομή στην Κων/πολη (17-20 Μαρτίου)
Ημερίδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Γραμμή Βοήθειας Κακοποιημένων γυναικών και παιδιών (23 Μαρτίου)
Ετήσιος έρανος (25 Μαρτίου)
Ημερίδα Δικτύωσης σε Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος Γραμμή Βοήθειας Κακοποιημένων γυναικών και παιδιών (11 Απριλίου)
Ημερίδα εγκαινίων στο πλαίσιο του προγράμματος Γραμμή Βοήθειας Κακοποιημένων γυναικών και παιδιών (27 Απριλίου)
Γιορτή μητέρας με κεντρική ομιλήτρια την ακαδημαϊκό και πρώην πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη (9 Μαίου)
Οκταήμερη εκδρομή στο Ελεβετικό Πανόραμα (6-13 Ιουνίου)
Αποχαιρετιστήριο καλοκαιρνό απογευματινό (27 Ιουνίου)
Φεστιβάλ Ελληνικής και Διεθνούς Κουζίνας (17 Σεπτεμβρίου)
Εναρκτήριο απογευματινό (28 Σεπτέμβρη)
Οκταήμερη εκδρομή σε Βουδαπέστη-Βιέννη- Πράγα (10-17 Οκτωβρίου)
Βιβλιοπαρουσίαση της Κανή Καραβά ( 28 Νοεμβρίου)
Διανομή πατροπαράδοτου γλυκού βαρβάρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πολιούχου της Δράμας (3 Δεκέμβρη) Δωρεάν σπιρομέτρηση σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας 13 Δεκέμβρη Συμμετοχή στην μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή Ονειρούπολη 2011-2012 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Οι εκδηλώσεις που προαναφέραμε πραγματοποιούνται κάθε χρόνο Σε αυτές προστίθενται και κάποιες ανάλογα με τις περιστάσεις

Σε ποιο βαθμό αφορά τους στόχους του φορέα σας η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων για την πολιτιστική πολυμορφίας; (πολυπολιτισμικότητα, διάλογος πολιτισμών, πολυμορφία πολιτιστικών εκφράσεων, μετανάστες, ρατσισμός, αλληλεπίδραση πολιτισμών και δημιουργικότητα κλπ). Ποιες είναι οι προοπτικές υλοποίησης δράσεων για το αναφερόμενο θέμα μελλοντικά; Ένας από τους βασικούς στόχους της Ένωσης Κυριών και σύμφωνα με το καταστασικό του συλλόγου, είναι η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό την πολυμορφία και την ανάπτυξη συνείδησης αλληλεγγύης για την καταπολέμηση εκφράσεων ρατσισμού. Η Ένωση Κυριών είναι ανοιχτή και πρόθυμη για την πραγματοποίηση ανάλογων δράσεων.
Ποιες είναι γενικότερες μελλοντικές καλλιτεχνικές - πολιτιστικές επιδιώξεις του φορέα διοργάνωσης; Η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων με την συμμετοχή όλων των πολιτών.
ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
Πόροι που διατέθηκαν για το φεστιβάλ κατά την προηγούμενη περίοδο: πηγές χρηματοδότησης (ΟΤΑ/Υπουργεία/Ευρωπαϊκή Ένωση - ΕΣΠΑ/άλλα Προγράμματα) Τα έξοδα της εκδήλωσης καλύπτονται από τον φορέα και χορηγούς.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Εντοπισμός και αναφορά προβλημάτων που αφορούν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων Το κόστος μιας ανάλογης διοργάνωσης είναι υψηλό, δεν επιχορηγείται από κανένα κρατικό φορέα γιαυτό και αποτελεί το πιο σημαντικό πρόβλημα της εκδήλωσης.
Προτάσεις και μελλοντικοί σχεδιασμοί για συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις (δίκτυα φεστιβάλ, πολιτιστικά δίκτυα, κλπ) Η Ένωση Κυριών είναι ανοιχτή σε προτάσεις που αφορούν δίκτυα φεστιβάλ ή πολιτιστικά δίκτυα για την υλοποίηση εκδηλώσεων που απηχούν στο ευρύ κοινό.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Υπεύθυνος επικοινωνίας φεστιβάλ ΑΛΙΚΗ ΤΣΙΑΜΟΥΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Στοιχεία επικοινωνίας (Δ/νση, τηλ., e-mail) και URL ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 114 ΤΗΛ ΚΑΙ ΦΑΞ 25210 58015 ΤΗΛ. 25219 46062 ΚΙΝ. 6936 601816 mail : info@dlu.gr