VII Διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ «Λουλούδια της Ρωσίας».

poster Flowers of Russia in AthensΑπό 1 έως 7 Ιουνίου 2016 στα πλαίσια του Διασταυρωμένου έτους της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποιεί το VII Διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ «Λουλούδια της Ρωσίας».
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι δομημένο σύμφωνα με τη βασική αρχή της Διακήρυξης του ΟΗΕ για διεθνή συνεργασία: «Διάδοση της γνώσης, προώθηση ανάπτυξης ταλέντου και εμπλουτισμό διαφορετικών πολιτισμών». Η προσοχή του πρότζεκτ έχει επικεντρωθεί στα πιο χαρισματικά παιδιά στον τομέα της μουσικής, των παραστατικών τεχνών και στο πεδίο της δημιουργικής και αισθητικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών στην Ρωσία.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα διεξαχθούν: δεξίωση-συναυλία κλασικής μουσικής με τη συμβολή νέων ταλέντων της Ρωσίας, παράσταση του Θεάτρου Νεαρού Θεατή του Εκατερίνμπουργκ, στρογγυλή τράπεζα, εκθέσεις κουκλών-μαριονετών και παιδικών έργων ζωγραφικής, σεμινάρια υποκριτικής και κλασικού χορού.
Πρόγραμμα Φεστιβάλ:
2 Ιουνίου, 16:00
Σεμινάριο κλασικού χορού του Βλαντίμιρ Σκλιάροβ – κορυφαίου χορευτή Κυβερνητικού ακαδημαϊκού θεάτρου Μαρίνσκι, δαφνοστεφή αξιόλογων διεθνών διαγωνισμών και βραβείων, υπότροφου Zegna – Mariinsky New Talent Awards.
Τόπος διεξαγωγής: Σχολή Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Ελλάδας
(Αρχιμήδου 16, Αθήνα)
2 Ιουνίου, 19:00
Επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ – δεξίωση-συναυλία κλασικής μουσικής «Ρωσικό αναμνηστικό», συμπεριλαμβανομένης στο ετήσιο πρόγραμμα, ανοίγει για το κοινό με την ρωσική σχολή της τέχνης του θεάματος, παρουσιάζοντας τους πιο ταλαντούχους νεαρούς μουσικούς. Δαφνοστεφείς και επιτυχόντες των Πανρωσικών και Διεθνών διαγωνισμών, μαθητές/τριες των πιο εκλεκτών μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ρωσίας ηλικίας 11 έως 17 ετών θα εκτελέσουν τα μουσικά έργα της ρωσικής και της ξένης κλασικής μουσικής με βιολί, τσέλο, ακορντεόν, πιάνο και όμποε.
Ίδρυμα  Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη
(Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα)

3 Ιουνίου, 11:00
Σεμινάριο κλασικού χορού του Ίλια Κουζνετσόβ – λαϊκού καλλιτέχνη της Δημοκρατίας της Βόρειας Οσετίας-Αλανίας, αξιότιμου καλλιτέχνη της Ρωσίας, δαφνοστεφή του Ανώτερου θεατρικού βραβείου της Αγίας Πετρούπολης «Χρυσός προβολέας», ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή της αλυσίδας Σχολών Χορού «Παιδική Σχολή Μπαλέτου του Ιλια Κουζνετσόφ», προέδρου του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Προπαγάνδα και Αναγέννηση της τέχνης της Ρωσίας».
Τόπος διεξαγωγής: Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Γέρακα
(Σκιάθου και ρακλειάς Γέρακας, 15344 Αττική, Ελλάδα)

3 Ιουνίου, 13:30
Η Στρογγυλή Τράπεζα για κοινωνικο-πολιτιστική και ψυχαγωγική διαπαιδαγώγηση των παιδιών με ανώτερους ειδικούς του κλάδου της ψυχαγωγικο – πολιτιστικής εκπαίδευσης της Ελληνικής Δημοκρατίας και εκπρoσώπους των μεγαλύτερων σχολών καλών τεχνών από την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.
Τόπος διεξαγωγής: Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Γέρακα
(Σκιάθου και ρακλειάς Γέρακας, 15344 Αττική, Ελλάδα)

5 Ιουνίου, 12:00
Σεμινάριο τέχνης του ηθοποιού Αντρέι Σιμκό – ηθοποιού του θεάτρου και του κινηματογράφου, ενός από τους πιο διακεκριμένους και άξιους εκπαιδευτικούς του Ρωσικού Κρατικού Ινστιτούτου παραστατικών τεχνών, της σχολής υποκριτικής «Σχολή ρωσικού δράματος του Ι.Ο. Γκορμπατσεφ» του κρατικού Πανεπιστημίου υπηρεσίας και οικονομίας της Αγίας Πετρούπολης, δημιουργού και καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου «Ναϊβνυ», δαφνοστεφή του καλλιτεχνικού βραβείου του Τσάρσκογιε Σελό, του Ρωσικού Εθνικού θεατρικού Βραβείου «Χρυσή Μάσκα» και του ανώτερου θεατρικού βραβείου της Αγίας Πετρούπολης «Χρυσός προβολέας».
Τόπος διεξαγωγής: Εθνικό Θέατρο
(Αγ. Κωνσταντίνου 22, Αθήνα)

5 Ιουνίου, 19:00
Παράσταση «Καστάνκα» του Θεάτρου του Νεαρού Θεατή του Εκατερίνμπουργκ. Είναι η ιστορία ενός σκύλου, διασταύρωση ντάτσχαουντ με διασταυρωμένο σκύλο, που «ξεπήδηξε» στην θεατρική σκηνή από τις σελίδες του γνωστού διηγήματος του Αντόν Τσέχωφ, όμως δεν βρέθηκε σε θέατρο αλλά σε τσίρκο και μάλιστα με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρέα. Η παράσταση είναι δαφνοστεφής του Ρωσικού Εθνικού θεατρικού Βραβείου «Χρυσή Μάσκα», μέλος των Διεθνών θεατρικών φεστιβάλ στην Ρωσία, την Εσθονία, την Πολωνία, την Γερμανία, την Σερβία, την Αυστρία, την Κροατία, την Ιταλία,την Μεγάλη Βρετανία, την Ρουμανία.
Η παράσταση πραγματοποιείται με μετάφραση στα Ελληνικά. Ηλικία: 7+
Τόπος διεξαγωγής: Εθνικό Θέατρο
(Αγ. Κωνσταντίνου 22, Αθήνα)

1-4 Ιουνίου
Διαδραστική έκθεση κουκλών-μαριονετών «Κούκλες για παιδιά και ενήλικες»
τού κρατικού κουκλοθεάτρου της Αγίας Πετρούπολης του Ε. Ντέμμενι. Οι θεατές θα δούν την συλλογή των δημιουργών μαριονετών – κάτι σαν την «Χρυσή Αποθήκη», κούκλες τις οποίες, στην Αγία Πετρούπολη ονομάζουν «ο μεγάλος θίασος του μικρού θεάτρου». Η επίσκεψη της έκθεσης προϋποθέτει την αλληλεπίδραση μεταξύ των θεατών και των επαγγελματιών κουκλοπαιχτών.
Τόπος διεξαγωγής: Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ρωσίας
(Τζαβέλλα 7, Χαλάνδρι, Αθήνα)

1-7 Ιουνίου
Έκθεση Παιδικών Έργων Ζωγραφικής «Η Ρωσία μέσα από τα μάτια των παιδιών» . Τα καλύτερα έργα των μαθητών και μαθητριών των σχολών ζωγραφικής διαφόρων περιοχών της Ρωσίας, επιλεγμένα από έμπειρους κριτικούς τέχνης. Τα έργα ζωγραφικής, δημιουργημένα σε διαφορετικά στυλ, τεχνοτροπίες και είδη, ένωσαν τους «συλλογισμούς» για την Πατρίδα: τα τοπία της πατρίδας, η νεκρή φύση της σπιτικής ζωής, οι εικονογραφήσεις αγαπημένων βιβλίων και πολλά άλλα πράγματα.
Τόπος διεξαγωγής: Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ρωσίας
(Τζαβέλλα 7, Χαλάνδρι, Αθήνα)

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ που παρουσιάζει τον αληθινό πλούτο της χώρας, τα νέα ταλέντα, βοηθάει στην αμοιβαία πολιτιστική ανάπτυξή των κρατών και την αµοιβαία κατανόησή τους.

Διοργανωτές

You may also like...