Vegan Life Festival

Το Vegan Life Festival είναι μια γιορτή αφιερωμένη στην φιλοσοφία και την πράξη του βίγκαν τρόπου ζωής. Μια ομάδα βίγκαν εθελοντών που σχετίζονται άμεσα με αυτό το θέμα αποφασίσανε να βρεθούν και να ενώσουν την ενέργεια και την δημιουργικότητα τους ώστε να δομήσουν μια διήμερη ενημερωτική και διαδραστική εκδήλωση για όλες τις ηλικίες και κοινωνικές ομάδες
Μέσα από ομιλίες, εργαστήρια για τη vegan διατροφή, δημιουργική απασχόληση για παιδιά και παρουσίαση προϊόντων οι διοργανωτές θέλουν να δείξουν τον ειρηνικό τρόπο ζωής και τα πολλαπλά οφέλη του.

“Έχουμε επιλέξει για ηθικούς λόγους τον vegan τρόπο διατροφής,ωστόσο υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι είναι πολλά τα οφέλη και στην υγεία” δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του “ΑΠΕ – ΜΠΕ” (Πρακτορείο FM 104,9) η Έλλη Στούρνα, μέλος της ομάδας των διοργανωτών και εκπρόσωπος της Ένωσης των vegan. Έρευνες έχουν δείξει δυνατότητα αντιστροφής του διαβήτη τύπου ΙΙ και καρδιοπαθειών και μειωμένα ποσοστά καρκίνων, χαμηλότερη χοληστερίνη και διάφορα άλλα οφέλη, έχουν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος και χαμηλότερη χοληστερίνη οι vegan.
Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ εντάσσονται βιντεοπαρουσιάσεις και συζήτηση για την υγιεινή vegan διατροφή στην οικογένεια, τη διατηρήσιμη ευημερία και τον ρόλο των καταναλωτών και των παραγωγών, με τη συμμετοχή της Αναστασίας Ψειρίδου,επίκουρης Καθηγήτριας Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κατόχου Plant Based Nutrition Certificate από το Cornell University.

“Δέκα χρόνια φυτοφαγίας. Ενα υπέροχο ταξίδι υγείας και αγάπης”, είναι το θέμα που αναπτύξει ο Dimitrios John Lemon, καθηγητής Φυσικής Αγωγής ΑΠΘ, Holistic Health Coach. Επίσης, οι συλλογικές Vegan Thessaloniki και Vegan Larisa θα μιλήσουν για τον vegan τρόπος ζωής: από την θεωρία στην πράξη, για τις βασικές αρχές ηθικής για τα ζώα, για τα πειράματα σε ζώα και στις πιστοποιήσεις προϊόντων χωρίς πειραματισμό σε ζώα, καθώς και για τη vegan διατροφή, ένδυση – υπόδηση, διαχείρηση χρόνου, οικονομία. Ακόμα, για τη vegan διατροφή και άθληση θα μιλήσει ο Γιάννης Μαυρίδης, αθλητικός διαιτολόγος – διατροφολόγος.

Επίσης, εργαστήρια για καθαριστικά από απλά υλικά, με την χημικό του ΑΠΘ Κατερίνα Γούναρη και την παρασκευή φυτικού τυριού και γάλακτος από καρπούς, από τον Ανδρέα Κατσώνη, μέλος της συλλογικότητας Vegan Thessaloniki, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ενώ εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και εκθέτες απ’ όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, όπως, φαγητά, φυτικά τυριά, γλυκά, αλλά και υπηρεσίες.

 

https://www.veganlife.gr/

festival@veganlife.gr

00306975879079

You may also like...