To 9ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας στο Βυζαντινό Μουσείο στην Αθήνα – Βραδιά Όπερας για την οικονομική ενίσχυση του Φεστιβάλ και του Συλλόγου των Φίλων του Μουσείου

Byzantino Mouseio Athinas9Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ντόρα Μπακοπούλου
Πέμπτη, 3 Ιουλίου  2014, στις 21:00
ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ
ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟYΣΕΙΟΥ
Βραδιά  Όπερας
Άριες και ντουέτα από αγαπημένες όπερες
Συμμετέχουν: Τζούλια Σουγλάκου, Ειρήνη Καράγιαννη, Βαγγέλης Χατζησίμος Δημήτρης Γιάκας
Για την οικονομική ενίσχυση του 9ου Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας
και του Συλλόγου των Φίλων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου
Στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας (8 – 30 Αυγούστου 2014),  ο Σύλλογος των Φίλων του Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας με την πολύτιμη συνεργασία του Συλλόγου των Φίλων του Βυζαντινού Μουσείου διοργανώνουν μια Βραδιά Όπερας, ως προ-φεστιβαλική συναυλία fund raising, τη μοναδική για το 2014, στην Αθήνα, στον πανέμορφο κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα)  την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014, στις 21:00.
Στη συναυλία οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζούλια Σουγλάκου (υψίφωνος), Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος) και Βαγγέλης Χατζησίμος (τενόρος), με τη συνοδεία του Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο, προσφέρουν την τέχνη και την ευαισθησία τους ερμηνεύοντας άριες και ντουέτα από έργα των Τόστι, Μπιζέ, Όφενμπαχ, Μπελίνι, Μασκάνι, Πονκιέλλι και Σαμάρα.
Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, το 2014 γίνεται 9 χρόνων, και παρά τις δύσκολες συνθήκες διατηρεί αλώβητο το στίγμα της ποιότητάς του, ως ξεχωριστής διοργάνωσης στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής, όπως το έχει από την πρώτη κιόλας διοργάνωσή του ορίσει η Καλλιτεχνική του Διευθύντρια Ντόρα Μπακοπούλου. Τα τελευταία τρία χρόνια εκτός από τις κύριες εκδηλώσεις του στην Αίγινα, έχει καθιερώσει και Προφεστιβαλικές διοργανώσεις στην Αθήνα με την καθοριστική υποστήριξη του δραστήριου Συλλόγου Φίλων του Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, και στόχο τόσο την προσφορά καλλιτεχνικού έργου όσο και την οικονομική υποστήριξη του κυρίως Φεστιβάλ της Αίγινας.
Το Πρόγραμμα της Προφεστιβαλικής Συναυλίας περιλαμβάνει άριες και ντουέτα των:
FRANCESCO  PAOLO  TOSTI:  L’alba separa dalla luce l’ombra
JACQUES  OFFENBACH: Η ΩΡΑΙΑ  ΕΛΕΝΗ  (Amours divins!…)
VINCENZO  BELLINI: NORMA  (Mira, o Norma…)
FRANCESCO PAOLO TOSTI :  Tristezza-
PIETRO MASCAGNI :  CAVALLERIA RUSTICANA
Voi lo sapete , o mamma …  Tu qui Santuzza?…
Fior di giagiolo…  No, Turiddu, rimani ancora…
GEORGES  BIZET: CARMEN -Habanera   -C’est toi !..C’est moi !
AMILCARE  PONCHIELLI : LA GIOCONDA  -Suicidio !
ΣΠΥΡΟΣ  ΣΑΜΑΡΑΣ:  Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΣΑΣΣΩΝΟΣ
-Έν’ άστρο εφανερώθη εμπρός μου
Πέμπτη, 3 Ιουλίου  2014, στις 21:00
ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ  ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟYΣΕΙΟΥ
Βραδιά  Όπερας
Συμμετέχουν: Τζούλια Σουγλάκου,  Ειρήνη Καράγιαννη, Βαγγέλης Χατζησίμος Δημήτρης Γιάκας
Για την οικονομική ενίσχυση του 9ου Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας και του Συλλόγου των Φίλων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου
Τιμή εισιτηρίου: 25€ ενιαίο
Διάρκεια: 1ώρα και 20΄
Πληροφορίες- προπώληση εισιτηρίων Ticket Services
τηλ: 210 72 34 567,  www.ticketservices.gr,  info@ticketservices.gr
Με την υποστήριξη των:
ΕΟΣ Σάμου
Kayak
Διοργάνωση
Σύλλογος Φίλων Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας
Σε συνεργασία με το
Σύλλογο Φίλων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου
www.aeginamusicfestival.gr, info@aeginamusicfestival.gr
Γραφείο Τύπου: Χαρά Πετρούνια 6972 710 991
Βιογραφικά στοιχεία
Τζούλια Σουγλάκου
Η Τζούλια Σουγλάκου μετά από σπουδές κλασσικού τραγουδιού κοντά στην Κ. Παπαλεξοπούλου, την Vera Rozsa, τον Άρη Χριστοφέλλη και με την καθοδήγηση του αείμνηστου Χρήστου Λαμπράκη, συνεργάστηκε τα τελευταία είκοσι χρόνια, με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με όλες τις Ελληνικές Ορχήστρες και Μαέστρους, με μικρά και μεγάλα Φεστιβάλ στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τραγουδώντας κορυφαίους ρόλους του ρεπερτορίου της (Ernani, Bolena, Pagliacci, Cavalleria, Macbeth, Trovatore, Gioconda, Ariadne κ.ά.), σε πολλά Ορατόρια και Συναυλίες Μουσικής Δωματίου. Με το αποψινό κοντσέρτο συμμετέχει για δεύτερη φορά στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.
Ειρήνη Καράγιαννη
Η Ειρήνη Καράγιαννη γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς καλλιτέχνες. Σπούδασε τραγούδι στο Athenaeum και το Εθνικό Ωδείο και Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία των ιδρυμάτων «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και «Μαρία Κάλλας» συνέχισε τις σπουδές της στο “Conservatorio di musica di Santa Cecilia” της Ρώμης όπως και κοντά στις Victoria De Los Angeles στην Βαρκελώνη και Maria Luisa Cioni στο Μιλάνο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής και χορού στο Λονδίνο, ως μέλος του “Mayer Lissmann Opera Center”. Έκανε το ντεμπούτο της με το ρόλο της Ηλέκτρας στην όπερα του Γ. Κουρουπού «Πυλάδης» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ακολούθησαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι όπως: Cherubino-Nozze di Figaro, Lilian-Happy End, Angelina-Cenerentola, Lola-Cavaleria Rusticana, Rosina-Barbiere di Siviglia, Isabella-Italiana in Algieri, Isolier-Le Comte Ory, Siebel-Faust, Adalgisa-Norma, Komponist-Ariadne auf Naxos, Miss Jessel-The turn of the screw, Nancy Tang-Nixon in China, Musetta-La Boheme κ.ά. (παραγωγές Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Όπερας Θεσσαλονίκης, Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Ελληνικού Φεστιβάλ). Νικήτρια του Διεθνούς διαγωνισμού “G. di Stefano” το 1998, ερμηνεύει τον ρόλο της Carmen σε πολλές παραγωγές στην Ιταλία (Teatro Romano di Fiesole, Teatro Greco di Taormina, Massa Marittima – Lirica in Piazza, κ.α.). Εμφανίζεται ως: Olga-Eugene Onegin (Maggio Musicale Fiorentino), Rosina–Barbiere di Siviglia (A.S.LI.CO), Nicklausse-Les contes d’Hoffmann (A.S.LI.CO, The Israeli Opera of Tel Aviv), Giulietta-Les contes d’Hoffmann (Teatro alla Scala), Octavian-Der Rosenkavalier (Teatro dell’ Opera di Roma), κ.ά. Σημαντικό χώρο στις εμφανίσεις της καταλαμβάνει το μπαρόκ με τους ρόλους Bradamante (Alcina), Carilda (Arianna in Creta), Cornelia (Gulio Cesare), Irene (Tamerlano), Amanzio (Giustino), Ottone (Incoronazione di Poppea), Ozias (Juditha Triumphans). Έχει ηχογραφήσει για τις εταιρείες EMI και MDG. Περισσότερες πληροφορίες για την Ειρήνη Καράγιαννη στην επίσημη ιστοσελίδα της www.irinikaraianni.com
Βαγγέλης Χατζησίμος
Ο τενόρος Βαγγέλης Χατζησίμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Μεγάλωσε και πήρε την εγκύκλια παιδεία στον Πειραιά, όπου υπήρξε μαθητής του Ζάννειου Προτύπου Γυμνασίου και Λυκείου. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Τιμήθηκε το 1980 από τον Ροταριανό όμιλο Πειραιώς, για τις επιδόσεις του και τη διαγωγή του. Με το τέλος των σχολικών σπουδών στράφηκε στη μελέτη της μουσικής και αποφοίτησε από το Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου, τάξη Θάλειας Μοίρα, με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο
Συνέχισε την μουσική και τεχνική του κατάρτιση παρακολουθώντας σεμινάρια και ιδιαιτέρα μαθήματα εκτός Ελλάδος με διάσημους καλλιτέχνες και δασκάλους όπως ο διάσημος Έλληνας βαρύτονος και μετέπειτα Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κώστας Πασχάλης, η διεθνούς φήμης υψίφωνος Ileana Cotrubas και ο δάσκαλος πολλών διασήμων (L. Pavarotti, M. Freni), Arrigo Pola.
Από το 1992 είναι τακτικός συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έχοντας ερμηνεύσει άνω των είκοσι πέντε πρωταγωνιστικών ρόλων του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.
Η διεθνής του καλλιτεχνική δραστηριότητα τον έφερε σε θέατρα και αίθουσες συναυλιών όπως: Teatro Comunale di Pavia, Teatro Sociale di Como, Deutsche Oper am Rhein, Oper Frankfurt am Main, Carnegie Hall, Tonnhalle Duesseldorf, δίπλα σε καλλιτέχνες όπως η Anna Tomowa Syntow και η Maria Guleghina, ενώ έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Christof Loy, ο Graham Vick και ο Dietrich Hillsdorf.
Είναι αρωγός της προσπάθειας διάσωσης και ηχογράφησης έργων του Ελληνικού οπερικού ρεπερτορίου, μια προσπάθεια που οργανώνεται και στηρίζεται από τον Βύρωνα Φιδετζή. Σταθμούς της προσπάθειας αυτής θεωρεί την αναβίωση της όπερας του Δ. Μητρόπουλου “Αδελφή Βεατρίκη”, της μνημειώδους όπερας του Μ. Καλόμοιρη, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, καθώς και την παγκόσμια πρώτη εκτέλεση του ορατορίου του Π. Πετρίδη, Ρέκβιεμ για τον Αυτοκράτορα.
Δημήτρης Γιάκας
Ο Δημήτρης Γιάκας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Πήρε δίπλωμα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο (τάξη: Μ. Μαυρίκου) το 1977 και συνέχισε τις σπουδές του στην Ecole normale de musique de Paris. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος μουσικής προετοιμασίας στην Όπερα των Παρισίων και στην Όπερα της Λυών, καθώς και ως accompagnateur στο Παρίσι και σε πολλές πόλεις και φεστιβάλ της Γαλλίας. Από το 1990 εγκαθίσταται στην Αθήνα και αρχίζει μια τακτική συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Υπήρξε υπεύθυνος μουσικής προετοιμασίας για την παγκόσμια «πρώτη» πολλών έργων Ελλήνων συνθετών. Συνοδεύει τακτικά Έλληνες και ξένους τραγουδιστές σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

You may also like...