ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ “ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΠΟΛΗΣ” ΑΠΟ ΤΟ THESSALONIKI FOOD FESTIVAL
Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παρουσίαση του “Γαστρονομικού Οδηγού Πόλης” ο οποίος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014, στις 12:00, στο ξενοδοχείο The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48).
Η Θεσσαλονίκη, πολυεθνική πόλη επί αιώνες, πρωτεύουσα των Ελλήνων προσφύγων από όλες τις περιοχές της μεσογειακής λεκάνης και κεντρικό λιμάνι προορισμού της Ν.Α. Ευρώπης, δέχτηκε και αφομοίωσε ποικίλες γεύσεις στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική της παράδοση, από Ανατολή και Δύση. Μακεδόνες, Μικρασιάτες, Πόντιοι, Εβραίοι, Αρμένιοι, Τούρκοι και Θράκες, μετέφεραν και ανασύνθεσαν φαγητά και γεύσεις από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, δημιουργώντας έτσι τη θεσσαλονικιώτικη κουζίνα.
Την ανάδειξη αυτής της πολυεθνικής κουζίνας, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του λεγόμενου “γαστρονομικού τουρισμού” έχει ως κεντρικό στόχο το THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, με μία σειρά δράσεων, στο χρονικό διάστημα του Οκτωβρίου- Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2014.
Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζεται ο “Γαστρονομικός Οδηγός Πόλης”, ένα ειδικό έντυπο με δεκατρείς αντιπροσωπευτικές συνταγές της τοπικής κουζίνας. Οι συνταγές αυτές είναι:
Κουλούρι Θεσσαλονίκης
Τραχανάς
Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης
Λουκουμάδες
Τρίγωνα Πανοράματος
Πιροσκί
Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Μαντί
Πατσάς
Λαχανοντολμάδες
Μυδοπίλαφο
Σαρδέλες παντρεμένες και
Huevos Hamminados.
Η διάθεση των πρώτων υλών για την εκτέλεση των παραπάνω συνταγών και η παραχώρηση των απαιτούμενων εγκαταστάσεων για την παρασκευή τους έγινε από το ξενοδοχείο The Met Hotel, στο οποίο πραγματοποιήθηκε και η φωτογράφιση για τον “Γαστρονομικό Οδηγό Πόλης”.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
e-mail: press@thessaloniki.gr, www.thessaloniki.gr
ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1
ΤΗΛ.2313.317.169, 2313.317.168, FAX: 2313.317.187