Tectonics Athens 2022

Αυτοσχεδιασμός / Διεθνείς Καλλιτέχνες / Ηλεκτροακουστικοί Ήχοι

02 – 04.12.2022

Ένα φεστιβάλ σύγχρονης και πειραματικής μουσικής στο Ωδείο Αθηνών

Δράσεις με εισιτήριο και με ελεύθερη είσοδο

Κατεβάστε δελτίο τύπου και φωτογραφίες

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 | 21:00

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 | 19:00, 19:45, 20:30, 22:15

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 | 18:00, 19:00, 20:00

‘Εναρξη προπώλησης: Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, 17:00

Αιχμηρό, ανατρεπτικό και απρόσμενο, το φεστιβάλ Tectonics της Στέγης επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στην Αθήνα, στο Ωδείο Αθηνών.

Με επίκεντρο τη νέα μουσική, από την κλασική ορχηστρική μουσική έως τις σόλο αυτοσχεδιαστικές παραστάσεις, την ηλεκτρονική μουσική, τα νέα όργανα, τις μουσικές εγκαταστάσεις και πολλά άλλα, το Tectonics, το ανατρεπτικό μουσικό φεστιβάλ της Στέγης, έρχεται ξανά στην Αθήνα από 2 έως 4 Δεκεμβρίου 2022. Η Στέγη συνεργάζεται με το Ωδείο Αθηνών, παρουσιάζοντας για μια ακόμα φορά ένα πυκνό και περιπετειώδες πρόγραμμα ζωντανών μουσικών δράσεων.

Από συμφωνική μουσική μέχρι noise και από τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό μέχρι τη σύγχρονη σύνθεση, το Tectonics αποκαλύπτει νέες συγγένειες μεταξύ διαφορετικών μουσικών ειδών. Ο φημισμένος μαέστρος Ilan Volkov, ο οποίος ξεκίνησε το φεστιβάλ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ισλανδίας, μαζί με τον Μιχάλη Μοσχούτη και την Anne Hilde Neset, αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν ακόμη ένα αξέχαστο φεστιβάλ για τη μουσική σκηνή της Αθήνας.

Συντελεστές

Επιμέλεια φεστιβάλ: Ilan Volkov, Anne Hilde Neset, Μιχάλης Μοσχούτης

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.onassis.org/el/whats-on/tectonics-athens-22

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Νέες καλλιτεχνικές συμπράξεις, αιχμηροί ηλεκτροακουστικοί ήχοι και ιδιοκατασκευές από πέτρα, μπρούντζο και ξύλο συνθέτουν την εναρκτήρια βραδιά της τέταρτης έκδοσης του αθηναϊκού Tectonics.

H πρώτη μέρα του τέταρτου αθηναϊκού Tectonics ξεκινάει με τη νέα σύμπραξη της Σαβίνας Γιαννάτου με την Έλενα Κακαλιάγκου, τον Κωστή Δρυγιανάκη και τον Χάρη Παζαρούλα. Στη συνέχεια, η βετεράνος της αβανγκάρντ μουσικής Limpe Fuchs μετατρέπει υλικά όπως την πέτρα, τον μπρούντζο και το ξύλο σε μουσικά όργανα. H πρώτη βραδιά του φεστιβάλ κλείνει με τους σκληρούς ηλεκτρονικούς ήχους του Rashad Becker.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ>

ΣΑΒΒΑΤΟ

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Από συμφωνικές συνθέσεις στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και από την κορεάτικη μουσική παράδοση στο μουσικό κολάζ, το πολυδιάστατο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του φεστιβάλ αναπτύσσεται μέσα από μια αλληλουχία αντιθέσεων.

Στο επίκεντρο της δεύτερης ημέρας του φεστιβάλ βρίσκεται η σύμπραξη του ανατρεπτικού μαέστρου και ιδρυτή του Tectonics, Ilan Volkov, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, σε ένα πρόγραμμα όπου η μουσική του Krzysztof Penderecki συνομιλεί με συνθέσεις του Αντώνη Ανισέγκου, του Μιχάλη Παρασκάκη, αλλά και με το ανοιχτό, αυτοσχεδιαστικό έργο του Αυστραλού Oren Ambarchi. Παράλληλα, στη Νέα Σκηνή και στο φουαγέ του Ωδείου Αθηνών θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από συναυλίες, εξερευνώντας το όρια μεταξύ διαφορετικών μουσικών ειδών και παραδόσεων. Από τα κορεάτικα μουσικά όργανα της Park Jiha στο ηχητικό κολάζ της Mariam Rezaei και από το ιδιότυπο συνθετικό έργο της Éliane Radigue στους έντονους αυτοσχεδιασμούς της Farida Amadou, η δεύτερη μέρα του Tectonics αναπτύσσεται μέσα από μια αλληλουχία αντιθέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ>

ΚΥΡΙΑΚΗ

4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Οι Νορβηγοί Supersilent, το αθηναϊκό σχήμα WHI, η Ιαπωνοκορεάτισσα Ryoko Akama, η Αυστραλή Cat Hope και η πάντα περιπετειώδης Άννα Παγκάλου κλείνουν την αυλαία του φετινού Tectonics.

Τι ήχο παράγουν 100 συσκευές που ανοιγοκλείνουν; Πώς μπορούν να μπουν στο επίκεντρο της μουσικής δημιουργίας δημοκρατικές διαδικασίες; Ποια είναι το όρια της ακουστότητας; Πώς ένας συνθέτης αποδίδει ηχητικά το σπάνιο φαινόμενο του διπλού ουράνιου τόξου και τι ρόλο μπορεί να παίξει η θερμότητα σε μια περφόρμανς μεγάλης διάρκειας; Αυτά είναι μερικά από τις ερωτήματα που θέτει η τρίτη μέρα του Tectonics, την αυλαία της οποίας θα κλείσουν οι Supersilent, το εμβληματικό τρίο από τη Νορβηγία που για πάνω από δύο δεκαετίες διευρύνει τα όρια της σύγχρονης μουσικής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ>

You may also like...