Tango

tagoΗ ομάδα T4Tango επιστρέφει για τέσσερις μόνο παραστάσεις!
Από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο El Convento Del Arte.
Μετά από τις συνεχόμενες sold out παραστάσεις πέρυσι την Άνοιξη, το Tango vs. Tango, επιστρέφει! Η παράσταση των T4Tango θα παρουσιαστεί για τέσσερις μόλις Κυριακές σε ένα χώρο μοναδικό που μεταφέρει όλη την μαγεία και την ατμόσφαιρα των Milongas, στο El Convento Del Arte.
Το Tango vs. Tango είναι μία παράσταση που ανοίγει την πόρτα ενός άγνωστου για τους περισσότερους κόσμου, αυτού των milongas. Ενός κόσμου με τη δική του «ετικέτα», τους δικούς του κανόνες συμπεριφοράς και τους δικούς του κώδικες, γνωστούς μόνο στους milongueros. Στους ανθρώπους που όταν πέσει η νύχτα, φορούν τον καλύτερό τους εαυτό και αφήνονται φανατικά στη μαγεία των tangos…
Μία παράσταση που άγγιξε τον κόσμο του tango και όχι μόνο… γιατί το tango δεν είναι μόνο χορός αλλά και θέατρο.
ΤΟ ΕΡΓΟ
«Ο κόσμος της milonga , ο κόσμος μου… Μία μικρή κοινωνία με τους δικούς της κώδικες και κανόνες. Κρυμμένη στις αίθουσες χορού και στις ψυχές των milongueros… Κι εγώ η βασίλισσά της…»
«Σταματάς το χορό και τη σφίγγεις στην αγκαλιά σου κι ας παίζει η μουσική. Γυρνάς το πρόσωπό σου στο δικό της και παίζεις με το χέρι σου στην πλάτη της…»
Εκείνη από την Αργεντινή. Εκείνος Έλληνας. Συναντιούνται «τυχαία», σε μια milonga ή αλλιώς μια βραδιά tango, μιας ξένης και στους δύο ευρωπαϊκής πόλης. Η έλξη άμεση και αμοιβαία. Εκείνος αποφασισμένος να κερδίσει, εκείνη να κερδηθεί μεν, αλλά… Όπλο και των δύο σε αυτό το παιχνίδι της σαγήνης, το tango. Προκλητικό, ερωτικό, απαιτητικό, εκμηδενίζει τις αποστάσεις και καταλαβαίνει μόνο μια γλώσσα. Αυτή της αγκαλιάς.
Η ΟΜΑΔΑ
Η ομάδα T4Tango αποτελείται από καλλιτέχνες που αν και προέρχονται από διαφορετικούς χώρους των παραστατικών τεχνών, έχουν μεταξύ τους έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας, το tango. Χορευτές, ηθοποιοί, λυρικοί τραγουδιστές και μουσικοί συμπράττουν, συνδημιουργούν και εξερευνούν όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής έκφρασης που προσφέρει το αργεντίνικο tango. Το Tango vs. Tango είναι η δεύτερη δουλειά της ομάδας. Η πρώτη τους παράσταση, Tango en Tres, παρουσιάστηκε στο αθηναϊκό κοινό με μεγάλη επιτυχία τον Οκτώβριο του 2013 και τον Ιούνιο του 2014.
Ο ΧΩΡΟΣ
Με διάκοσμο κεριά, κηροπήγια, πολυελαίους, εικαστικά αγιογραφιών δια χειρός του βραβευμένου σκηνογράφου Γ. Ασημακόπουλου, μπορντώ βελούδινες κουρτίνες και βιτρώ, η ατμόσφαιρα του El Convento Del Arte θυμίζει μοναστήρι του μεσαίωνα, αλλά με την αίσθηση μιας κομψής πολυτέλειας. Κοσμικό χωρίς την αυστηρότητα της τυπολατρίας και αισθησιακό χωρίς επιτήδευση.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μιχαλόπουλος
Κείμενα: Πηνελόπη Τσάκαλου
Προσαρμογή κειμένων: ομάδα T4Tango
Χορογραφία: Δημήτρης Λουκάκης, Βίκυ Δαμιανού
Μετάφραση τραγουδιών από τα ισπανικά: Λητώ Μεσσήνη
Κοστούμια: Cardou Collection
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Τρουπής
Δημιουργικό – έντυπη επικοινωνία: Δημήτρης Πιττής
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
Βίκυ Δαμιανού, Χριστιάνα Κουλιζάκη, Δημήτρης Λουκάκης,
Κώστας Σταρίδας, Μιχάλης Ψύρρας
Πιάνο: Σπύρος Μοσχόπουλος
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κυριακή 18 και 25 Οκτωβρίου & 1 και 8 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Ο χώρος λειτουργεί από τις 20:00 για καφέ και ποτό.
El Convento Del Arte, Βιργινίας Μπενάκη 7, 104 36 Μεταξουργείο, τηλ: 210 5200602
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
Χοροτρόπιο
info@chorotropio.gr 210 6823285 12:00 – 22:00
t4tangogroup@gmail.com
Facebook: T4Tango
El Convento Del Arte info@elconvento.gr 210 5200602
Youtube Link: https://youtu.be/o0pCMezYSNc

You may also like...