T‍‍hessaloniki Photobiennale 2021 -Έξι Εκθέσεις σε ένα Μουσείο!

‍MOMus Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης

«Society doesn’t fit me but my little black dress does»

Αλέξανδρος Κατσής, Ζακ Κωστόπουλος, Μαρία Λούκα

Με την υποστήριξη: Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ

Διάρκεια: 08 Οκτωβρίου 2021-20 Φεβρουαρίου 2022

Οι Αλέξανδρος Κατσής, Ζακ Κωστόπουλος και Μαρία Λούκα στο εγχείρημά τους Society doesn’t fit me but my little black dress does χαρτογραφούν με καλειδοσκοπικό τρόπο ατομικότητες και κοινότητες που δεν χωρούν στα ασφυκτικά όρια της κανονικότητας, με τη μορφή του δεύτερου να πρωταγωνιστεί, δραματικά και αμετάκλητα.

Περισσότερα, εδώ https://bit.ly/3AaXIDr  

«Chrysalis» 

Όλγα Στεφάτου

Με την υποστήριξη: Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ

Διάρκεια: 08 Οκτωβρίου 2021-20 Φεβρουαρίου 2022

Η έννοια της διαφορετικότητας αποτυπώνεται στη σειρά πορτρέτων Chrysalis στην ομότιτλη έκθεση της Όλγας Στεφάτου, με την οποία αναγνωρίζει και τιμά την ατομικότητα των ταυτοφυλικών και διεμφυλικών γυναικών που ζουν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες από χώρες όπως η Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Καμερούν και η Γκάνα, κι εκείνων που αναζητούν άσυλο.

Περισσότερα, εδώ https://bit.ly/3iBtFyS

«niform»

Samuel Bianchini

Επιμέλεια: Ηρακλής Παπαϊωάννου

Με την υποστήριξη: Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ

Διάρκεια: 08 Οκτωβρίου-12 Δεκεμβρίου 2021

Η διαδραστική εγκατάσταση niform του Samuel Bianchini ζητά από τον θεατή να αναλογιστεί ότι η εικόνα γίνεται ορατή χάρη στη δική του στάση, και μόνον έτσι οι μορφές των αντρών των γαλλικών δυνάμεων καταστολής αποκτούν την κλιμακούμενη ευκρίνειά τους.

Περισσότερα, εδώ https://bit.ly/2YtY4rU

«Arirang»

Philippe Chancel

Επιμέλεια: Ηρακλής Παπαϊωάννου

Διάρκεια: 08 Οκτωβρίου 2021-20 Φεβρουαρίου 2022

Ο Philippe Chancel αποτυπώνει με τον φωτογραφικό του φακό τα τεράστια, ανθρώπινα μωσαϊκά υπό τους ήχους του λαϊκού κορεάτικου τραγουδιού Arirang, προσφέροντας το συμβολικό, ιδεολογικό πλαίσιο, την ιστορία, την καθημερινότητα και τα επιτεύγματα του λαού της Κορέας.

Περισσότερα, εδώ https://bit.ly/3ah8Cg4

«Dark Tree»

Ρέα Παπαδοπούλου

Επιμέλεια: Ηρακλής Παπαϊωάννου

Διάρκεια: 08 Οκτωβρίου 2021-20 Φεβρουαρίου 2022

Η Ρέα Παπαδοπούλου περιδιαβαίνει τον Ελαιώνα στην Αθήνα και περιεργάζεται φωτογραφικά την περιοχή τη νύχτα, με αρχιτεκτονικά ακονισμένη ματιά, ψηλαφώντας τα υπαινικτικά ημίφωτα του δημοτικού φωτισμού και των περιμετρικών προβολέων ασφαλείας, που δημιουργούν απρόσμενες εστίες προσοχής και αβυσσαλέα κενά.

Περισσότερα, εδώ https://bit.ly/3uSUEL1

«Parallel Crisis»

Γιάννης Καρπούζης

Με την υποστήριξη: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Διάρκεια: 08 Οκτωβρίου 2021-20 Φεβρουαρίου 2022

Σκηνές στατικές και σε κίνηση, αλλά και η Ελλάδα της κρίσης μετά το 2010 συνθέτουν την έκθεση Parallel Crisis του Γιάννη Καρπούζη στην οποία η φωτογραφία περιγράφει το κοινωνικό και οικονομικό γεγονός της εποχής.

Περισσότερα, εδώ https://bit.ly/3abET8n

*Όλες οι εκθέσεις στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154, Θεσσαλονίκη) λειτουργούν ΤΡ | ΤΕ | ΠΑ | ΣΑ | ΚΥ > 10:00-18:00, ΠΕ > 12:00-20:00. Την  Παρασκευή 08 Οκτωβρίου ο χώρος θα είναι ανοιχτός 10:00-21:00 με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Η είσοδος στο μουσείο προϋποθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 (έως 6 μήνες από τη διάγνωση), είτε Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19, είτε αρνητικό εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν την επίσκεψη. Οι επισκέπτες καλούνται να φέρουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στους χώρους.

Επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα www.photobiennalegreece.gr, ακολουθούμε την διοργάνωση στα social media και οργανώνουμε τις επισκέψεις μας!

FB: @ThessalonikiPhotoBiennale @MOMusPhotography @MOMusMuseums

INSTA: @thessaloniki_photobiennale @momus_museums

YT: PhotoBiennale Greece, MOMus Museums

HASHTAGS: #ThessalonikiPhotobiennale #ThessPhB21 #PhotobiennaleGR

 

www.momus.gr

 

You may also like...