”Tα παιδία παίζει” στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη

kar«Τα παιδία παίζει» στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη

Τι συμβαίνει όταν οι λέξεις γίνονται ζωγραφική και οι καμπύλες προκαλούν ορθογώνια;
Πως θα υποδεχθούν τους μικρούς φίλους τους ο βασιλιάς των πονιτικιών και ο Καρυοθραύστης; Πόσες ευχές μπορούν να κρυφτούν σε ένα ρόδι και πως συνδέεται αυτός ο καρπός με τους μύθους και τις παραδόσεις;

Αυτά και άλλα πολλά παιχνίδια γνώσης και ζωγραφικής περιλαμβάνουν τα Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ» στις 4 & 18 Δεκεμβρίου καθώς και στις 4 &5 Ιανουαρίου.

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας γι’αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η κράτηση.

Πιο συγκεκριμένα τα προγράμματα έχουν ως εξής:

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016
Σχεδιάζοντας με τη γραφή: οι εικόνες του Γιώργου Λαζόγκα

Έχει η γραφή σχέση με την τέχνη; Ένας πίνακας από γραμμένες λέξεις είναι ζωγραφική; Κι ακόμη, μπορεί ο τρόπος που γράφουμε να δείξει τη διάθεσή μας;
Το έργο του Γιώργου Λαζόγκα δείχνει ότι γραφή σημαίνει ζωγραφική. Αφήνοντας να φανεί η κίνηση του χεριού πάνω στις λέξεις, γράφοντάς τες αλλού δυνατές, αλλού εύθραυστες κι αλλού μισές, και με πολλούς ακόμα τρόπους, ο ζωγράφος σχεδιάζει γράφοντας και προσφέρει μια διαφορετική εικαστική εμπειρία στο νου και το συναίσθημά μας.
Το πρόγραμμα συνοδεύεται από εικαστικό εργαστήριο, στο οποίο με μέσο τη γραφή τα παιδιά θα δώσουν μορφή σε συναισθήματα.
Για παιδιά 8-14 ετών
Διάρκεια: 11.00-12.30
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
Ο καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών

Η μαγευτική χριστουγεννιάτικη ιστορία στη χώρα του φανταστικού της παιδικής ηλικίας… εκεί που όλα μπορεί να συμβούν! Είναι παραμονή Χριστουγέννων κι ένα μικρό κορίτσι περιμένει το δώρο από το νονό της… Ποιος θυμάται τη συνέχεια;
Η εξαιρετική μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι  και οι θαυμάσιες χορογραφίες του Μαριούς Πετιπά μας παρακινούν να επιλέξουμε το θέμα που θα ζωγραφίσουμε.
Για παιδιά 6-12 ετών
Διάρκεια: 11.00-12.30
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017
Ένα ρόδι γεμάτο λαμπερές ευχές

Καρπός της υγείας, της αφθονίας, της καλοτυχίας!
Ρόδια βρέθηκαν ζωγραφισμένα σε αγγεία στη Φυλακωπή της Μήλου και στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, αγγεία σε σχήμα ροδιού ανακαλύφθηκαν στη μινωική Κρήτη, χρυσά ρόδια κοσμούν περιδέραιο των Μυκηνών, Κόρη της  Ακρόπολης κρατά ρόδι στο αριστερό της χέρι,  ο Μποτιτσέλι το ζωγραφίζει θαυμάσια στα έργα του…
Παραδόσεις, μύθοι και αναφορές συνοδεύουν τις υπέροχες εικόνες και μας εμπνέουν να ευχηθούμε για τον καινούριο χρόνο φτιάχνοντας το δικό μας ρόδι με πολύ κόκκινο, αγάπη και φαντασία.
Για παιδιά 6-12 ετών
Διάρκεια: 17.00-18.30
Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017,  11.00-12.30
Χρώμα και ρυθμός στο έργο του Θανάση Τότσικα

Χρώμα λαμπερό, γεμάτο ενέργεια, και σχήμα στέρεο και ρυθμικό. Καμπύλες που προκαλούν ορθογώνια και φαντασία που πάει χέρι-χέρι με τη λογική. Είναι το έργο του Θανάση Τότσικα, που έλκει το βλέμμα μας ακαταμάχητα. Με βιομηχανικά υλικά και σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και με προσήλωση στη γλώσσα της ζωγραφικής, συνδυάζει με το δικό του, μοναδικό τρόπο στοιχεία της οπ αρτ και της πιο έντονης γεωμετρικής αφαίρεσης.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εικαστικό εργαστήριο.
Για παιδιά 8-14 ετών
Διάρκεια: 11.00-12.30

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ»
Ραιδεστού 32 & Π. Τσαλδάρη
Για δηλώσεις συμμετοχής:
Τηλ.: 210 4913588
e-mail: pinakothiki.nikaia.rentis@gmail.com
Ηλεκτρονική φόρμα: http://nikaiarentislib.blogspot.gr/

You may also like...