Κυριακάτικο Πρωινό με το Κουαρτέτο Φλάουτων της Κ.Ο.Θ.

Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το Κουαρτέτο Φλάουτων της Κ.Ο.Θ. που αποτελείται από τους Όθωνα Γκόγκα, Νικολό Δημόπουλο, Γιάννη Ανισέγκο και Ματούλα Χατζή. Οι τέσσερις εξαίρετοι φλαουτίστες ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει ποικιλοτρόπως τις δυνατότητες αυτού του οργάνου.

Η σύνθεση ‘Καλοκαίρι μέσα στα βουνά’ του Eugène Bozza είναι μία σύνθεση που εντάσσεται στο ρεύμα του Νεοκλασικισμού, αποτέλεσμα των επιδράσεων του συνθέτη μετά τη μετακόμισή του στο Παρίσι και τη γνωριμία του με τις νέες τάσεις της μουσικής.

Το έργο του Δραμινού συνθέτη Δημήτρη Δοξάκη ‘Flute Macovei’ είναι γραμμένο για το μουσικό και καθηγητή Ηλία Μακοβέι που υπήρξε για σειρά ετών το πρώτο φλάουτο της Κ.Ο.Θ.. Ο Δοξάκης σκιαγραφεί την ανάμνηση του Ρουμάνου μουσικού, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα ρυθμικά στοιχεία από τη μουσική της πατρίδας του.

Ο Mark Thomas διασκεύασε για τέσσερα φλάουτα μία από τις γνωστότερες σουίτες για πιάνο του Κλωντ Ντεμπυσύ, το ‘Φεγγαρόφωτο’, ένα έργο χαρακτηριστικό του ιμπρεσιονισμού.

Στο ‘Κουαρτέτο για φλάουτα’ η Sofia Gubaidulina χρησιμοποιεί την ακαθόριστη φύση των ηχοχρωμάτων σε μία προσπάθεια να εκφράσει τις μυστικιστικές της αναζητήσεις και να αποδώσει την αίσθηση ελευθερίας που έρχεται μέσα από την ανθρώπινη υπέρβαση.

Ο Mike Mower ξεκίνησε τις σπουδές του στο φλάουτο πριν συνεχίσει με σαξόφωνο, ηλεκτρικό μπάσο, κλαρινέτο και άλλα όργανα στα διάφορα σχήματα με τα οποία εμφανίζεται σε όλο τον κόσμο ερμηνεύοντας έργα του. Η σύνθεση ‘Fictions’ συνδυάζει κλασική μουσική με τζαζ και είναι γεμάτη ευχάριστες μελωδίες, χαρακτηριστικό της γραφής του Μάουερ.

Κυριακή, 27 Μαΐου 2018, ώρα 12:00

Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’

 

Κουαρτέτο Φλάουτων Κ.Ο.Θ.

Όθωνας Γκόγκας

Νικολός Δημόπουλος

Γιάννης Ανισέγκος

Ματούλα Χατζή

 

Πρόγραμμα:

Οζιέν Μπόζα (1905-1991): ‘Jour d’été à la montagne’ for flute quartet (1953)

Δημήτρης Δοξάκης (1971): Flute Macovei

Κλωντ Ντεμπυσσύ (1862-1918): Clair de lune (διασκευή για 4 φλάουτα: Mark Thomas)

Σοφία Γκουμπαϊντούλινα (1931): Κουαρτέτο για φλάουτα (1977)

Μάικ Μάουερ (1958): ‘Fictions’ σουίτα για 4 φλάουτα (2004)

 

Τιμές εισιτηρίων: 10€

Μειωμένο: 5 €

(ισχύει για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων)

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73,

τηλ. 2310 236990   (Δευτέρα-Πέμπτη 9:00-17:00, Παρασκευή 9:00-14:00)

και από το www.tsso.gr

You may also like...