Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση : “Η εξωστρέφεια της στέγης”

Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Έλληνες διεθνείς, Έλληνες διεθνώς
H Ελλάδα στα καλύτερά της! Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έχοντας εξαρχής ως βασικό άξονα την εξαγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την υποστήριξη Ελλήνων δημιουργών, συνεχίζει για όγδοη χρονιά την εκτός των συνόρων δράση της. Πάνω από 50 παραγωγές Ελλήνων καλλιτεχνών έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ και θέατρα σε όλο τον κόσμο με την υποστήριξη του προγράμματος «Εξωστρέφεια» της Στέγης.
Οι Όρνιθες του Νίκου Καραθάνου, μπήκαν στον κανονικό προγραμματισμό ενός εμβληματικού αμερικανικού θεάτρου, το St.Ann’s Warehouse δίπλα στη γέφυρα του Μπρούκλιν, παίχτηκαν για 14 sold out παραστάσεις και έλαβαν αποθεωτικές κριτικές από τους The New York Times «Τέτοιο διονυσιασμό που δυναμιτίζει ολόκληρο το θέατρο έχουν να δουν οι Νεοϋορκέζοι από την εποχή της ακμής του καινοτόμου Living Theater στα ’60s» και το Vulture «Ένα ενθουσιώδες και ξέφρενο καρναβάλι των αισθήσεων».

Το Polysomnogarden της Μαρίνας Γιώτη, που είδαμε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση πριν δύο χρόνια, στο πλαίσιο του Ύπνος Project, μια οπτικοακουστική εγκατάσταση μεικτών μέσων με θέμα την αναπαράσταση της αρχιτεκτονικής του ύπνου με χρήση ιατρικών δεδομένων εργαστηρίου μελέτης ύπνου (πολυ-υπνογραφίας/ polysomnography) σε πραγματικό χρόνο, παρουσιάστηκε από τις 27 έως τις 29 Απριλίου στο “Donau Festival” στην Κρεμς της Αυστρίας.

Η ανορθόδοξη παράσταση-διάλεξη Antigone-Lonely Planet της Λένας Κιτσοπούλου, όπου πέντε άνθρωποι των βουνών και του χιονιού μίλησαν για ένα θέμα με το οποίο, φαινομενικά, ουδεμία σχέση έχουν: την «Αντιγόνη», μετά τις sold out παραστάσεις στη Μικρή Σκηνή της Στέγης τον περασμένο Δεκέμβριο, ταξίδεψε στο Παρίσι και στο Théâtre de la Ville aux Abbesses στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Chantiers d’Europe» στις 15 Μαΐου.
Το ΑΝΩΝΥΜΟ της Τζένης Αργυρίου που μόλις ανέβηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, θα παρουσιαστεί στις 5 και 6 Ιουνίου στο Montreuil της Γαλλίας, στο Théâtre Berthelot, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Rencontres Chorégraphiques Internationales de Seine-Saint-Denis» και στις 17 Ιουλίου στο Μέγαρο Χορού στο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας 2018.
Το ION του Χρήστου Παπαδόπουλου, η παράσταση που επικεντρώνεται στη μικροφυσική της κίνησης, επιτρέποντας στο βλέμμα να περιπλανηθεί, να ταξιδέψει στο ανεξάντλητο πεδίο των ανθρώπινων σχέσεων, παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στη Στέγη, ταξίδεψε στο Δουβλίνο στις 10 και στις 11 Μαΐου, στο Samuel Beckett Theatre στο πλαίσιο του Dublin Dance Festival, ενώ στις 28 Ιουνίου θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, στο 21ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου.
To Late Night των Blitz, η παράσταση–πάρτυ για το τέλος της εποχής μας, συνεχίζει το ξέφρενο ταξίδι του στις σκηνές του κόσμου και παρουσιάζεται στις 5 και 6 Ιουνίου στο Τορίνο, στο Teatro Astra στο “Festival delle Colline Torinesi”.
Η Καθαρή πόλη των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη, με πρωταγωνίστριες μετανάστριες καθαρίστριες της Αθήνας που καθηλώνουν το κοινό σε όλη την Ευρώπη με την ειλικρίνεια και την αλήθεια τους, κάνει μια στάση στις 10 Ιουνίου στο Future of Europe, στο Schauspiel Stuttgart στη Γερμανία, πριν συνεχίσει το ταξίδι της σε νέους προορισμούς από Σεπτέμβριο.

 

Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107

www.sgt.gr

You may also like...