RSLG Quartet, Glue & Ignaz Schick στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

IMPROV 1

RSLG Quartet, Glue & Ignaz Schick

16 Νοεμβρίου 2018 | Μικρή Σκηνή | 21:00

Δύο διαφορετικά σχήματα, οι RSLG από την Αθήνα και οι Glue σε συνεργασία με τον Ignaz Schick από το Βερολίνο, σε ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, όπου η αυτοσχεδιαστική τζαζ συναντά την ηλεκτρονική μουσική με τρόπο απρόβλεπτο.

Μπορούν οι ηλεκτρονικοί ήχοι να ακούγονται ταυτόχρονα και οργανικοί και ακουστικοί; Το Improv I παρουσιάζει στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, στις 16 Νοεμβρίου, μια από τις κυρίαρχες τάσεις στη σύγχρονη αυτοσχεδιαστική τζαζ, με δύο αντιπροσωπευτικά σχήματα του είδους, τα οποία πειραματίζονται με live electronics, samples, ηχητικά παιχνίδια και οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει πρωτότυπα πολυσυλλεκτικά ηχοχρώματα.

Με επίκεντρο την avant-jazz και τις εφαρμογές των νέων μέσων, το αθηναϊκό κουαρτέτο RSLG απογειώνει το κοινό σε στιγμές συναισθηματικής φόρτισης, οδηγώντας το σε μια απελευθερωτική διάσταση, σε μια αίσθηση ότι ο χρόνος διαστέλλεται. Στη συνέχεια, οι Glue, μαζί με τον sound artist Ίγκνατς Σικ από το Βερολίνο, εμπλουτίζουν τους μουσικούς τους αυτοσχεδιασμούς με «πειραγμένους» ηλεκτρονικούς ήχους.

Η ανορθόδοξη προσέγγισή τους βασίζεται στην ισότιμη συμμετοχή των οργάνων και αφήνει στον ακροατή μια συναρπαστική ηχητική παρακαταθήκη γεμάτη κρυφές εντάσεις και εκπλήξεις.

Συντελεστές

Glue & Ignaz Schick
Tom Arthurs: τρομπέτα
Miles Perkin: κοντραμπάσο
Γιώργος Δημητριάδης: ντραμς & μικρόφωνα
Ignaz Schick: πικάπ & electronics

RSLG Quartet
Βασίλης Ρούπας: πιάνο, ηχητικά εφέ
Γιάννης Λελούδας: τύμπανα
Στέλιος Γιαννουλάκης: ηλεκτρονικά
Παναγιώτης Ράπτης: σαξόφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Stef Gijssels του The Free Jazz Collective έγραψε για τους Glue το 2014: «Δημιουργούν ήρεμους αλλά απίστευτης έντασης ηχητικούς κόσμους, χωρίς προσχεδιασμένα σόλο, ενώ μοναδικός στόχος των μουσικών είναι η επίτευξη ενός συνεκτικού και ιδιαίτερου ήχου, με τα μουσικά τους όργανα να ζωγραφίζουν με ελάχιστες νότες έναν ανοιχτό καμβά σιωπής. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, κυρίως λόγω της δυναμικής φύσης της μουσικής τους. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει ρυθμός ή αρμονική εξέλιξη, οι ήχοι προχωρούν προς τα εμπρός και οι μικρές νότες τεντώνονται και ενισχύονται από τους κοφτούς ρυθμούς των κρουστών. Ο μινιμαλισμός εδώ έχει ουσία και βάθος.»

Οι Glue έπαιξαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2014, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Αυτοσχεδιάζοντας στη Στέγη». Η συμμετοχή τους στο Improv I αποτελεί τη δεύτερη εμφάνισή τους μπροστά στο αθηναϊκό κοινό.

Το κουαρτέτο RSLG σχηματίστηκε το 2014 και δραστηριοποιείται στον χώρο της σύγχρονης αυτοσχεδιαστικής μουσικής. Το σχήμα εξερευνά μια μουσική γλώσσα που επικεντρώνεται στο ηχόχρωμα, με επιρροές από την avant-jazz, την ηλεκτρονική μουσική και τη σύγχρονη μουσική δημιουργία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος που συνδυάζονται οι ηλεκτρονικοί ήχοι με τους ακουστικούς, καθώς δεν χρησιμοποιείται laptop, αλλά μια ομάδα παιδικών παιχνιδιών που έχουν υποστεί μετατροπές (circuit bent toys), ώστε να παράγουν μια ηχητική παλέτα. Οι ήχοι αυτοί εμπλουτίζονται με samples από φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως tablets και smartphones. Ωστόσο, ο συνολικός ήχος του γκρουπ είναι περισσότερο ακουστικός παρά ηλεκτρονικός. Τα τελευταία 4 χρόνια, το σχήμα έχει εμφανιστεί σε πολλούς χώρους και φεστιβάλ στην Αθήνα, ενώ έχει κυκλοφορήσει και ένα άλμπουμ με τίτλο Interplay. Αυτό τον καιρό δουλεύουν το νέο τους υλικό που φέρει τον τίτλο Steps.

Πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

16 Νοεμβρίου 2018

Μικρή Σκηνή | 21:00

Εισιτήρια

Κανονικό: 7, 12 €

Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 10 €

Παρέα 10+ άτομα: 9 €

Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €

ΑμεΑ, Ανεργίας: 5 € | Συνοδός ΑμεA: 7, 10 €

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr

Με την υποστήριξη:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η υπηρεσία e-ticket / print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Ανοίξτε το pdf στη smart συσκευή σας ή τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.

ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
2109005800 Καθημερινά, 09:00 – 21:00

ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

2130178200 – Καθημερινά 09:00 – 20:00

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ (Συγγρού 107)
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές – χρεωστικές κάρτες Amex,Visa, MasterCard & Diners.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ
Σημεία πώλησης εκτός Στέγης
Στο κατάστημα IANOS της οδού Σταδίου (η αγορά εισιτηρίων πραγματοποιείται μόνο με μετρητά)

http://www.sgt.gr/gre/SPG2197/

You may also like...