REWORKS 2013

tINIINTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL
20-22 SEPTEMBER THESSALONIKI GREECE
Το Reworks γιορτάζει την 9η του έκδοση τον Σεπτέμβρη του 2013 στη Θεσσαλονίκη καθιστώντας την πόλη σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής από όλη την χώρα και το εξωτερικό! 
Με αφετηρία την Αθήνα  τον Μάρτη και με φετινές παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο, Σόφια και Σκόπια μέσα στο καλοκαίρι, το Reworks επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.
Η 9η έκδοση του Διεθνούς Μουσικού φεστιβάλ Reworks θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2013. 
Το Reworks αποτελεί σταθερό και αγαπημένο θεσμό στη Θεσσαλονίκη, και στοχεύει όχι μόνο στην εμφάνιση παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνών αλλά και στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Παράλληλα προβάλλει σταθερά το ευρύ πεδίο της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής.
Η αναζήτηση για καινοτομία και  η συνέπεια του στο να  αναπτύσσεται και να επιστρέφει όλο και καλύτερο κάθε χρόνο, επιβεβαιώνονται από τις υψηλές κριτικές και βραβεύσεις που έχει λάβει από εγχώρια και ξένα μέσα. Αποκορύφωμα η σταθερή του βράβευση και θέση τα τελευταία 6 χρόνια στα 10 καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για τον μήνα Σεπτέμβρη σύμφωνα με τον Αμερικανικό-Βρετανικό οδηγό Resident Advisor.
Σήμερα το φεστιβάλ παρουσιάζει  τους πρώτους καλλιτέχνες και σχήματα που θα παρουσιαστούν από τα οποία ξεχωρίζουν ο Paul Kalkbrenner, οι Tosca και ο Josh Wink, τρία ονόματα τα οποία έχουν επηρεάσει την εξέλιξη και την πορεία της σύγχρονης μουσικής όσο λίγοι καλλιτέχνες.
Line up και ειδικά προτζεκτ / Τα πρώτα ονόματα
Και φέτος το Reworks θα προβάλλει πρωτοποριακές μουσικές τάσεις, νέες πολιτιστικές ιδέες μέσα από το αστικό περιβάλλον παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Tο παιδί- θαύμα Paul Kalkbrenner από το Βερολίνο αγαπητός όσο λίγοι στην χώρα μας, οι πρωτεργάτες της downtempo electronica Richard Dorfmeister με τους Tosca, ο θρύλος της αμερικανικής Techno & House Josh Wink θα φιλoξενηθούν μαζί με μερικά από τα πιο καταξιωμένα ονόματα της χρονιάς όπως τους Αμερικανούς Maceo Plex, Danny Daze και Jupiter Jazz σε μια παρουσίαση της Ellum, την εκλεκτική Nina Kraviz,τους Βρετανούς Εats Everything & Bicep. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί επίσης στην Θεσσαλονίκη η δισκογραφική εταιρεία Desolat με την tINI και τον Robert Dietz,  αλλά και ο John Talabot. Παράλληλα  για μια ακόμη χρονιά θα αποτελέσει μια σημαντική πλατφόρμα παρουσίασης νέων και πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών. Τα πρώτα ονόματα για το Reworks 2013 είναι.
Paul Kalkbrenner  (PK Recs, Γερμανία)
Richard Dorfmeister & Rupert Huber present Tosca (G-Stone, Αυστρία) 
Josh Wink (Ovum, Η.Π.Α)
Maceo Plex (Elum, Η.Π.Α)
Nina Kraviz (Rekids, Ρωσία)
Jupiter Jazz (Ellum, Η.Π.Α)
Danny Daze (Ellum, Η.Π.Α)
tINI (Desolat, Γερμανία)
Robert Dietz (Desolat, Γερμανία)
Eats Everything (Pets, Η. Βασίλειο)
Bicep (Feel My Bicep, Η. Βασίλειο)
John Talabot (Permanent Vacation, Ισπανία)
Ison/ Actor One (Noir Music, Ελλάς)
9west (Dessous, Ελλάς)
Stassy (Watergate, Ελλάς)
Plastic Flowers (Manic Pop, Ελλάς)
Cruz (Deep Elecric, Ελλάς)
Viton (Playground, Ελλάς)
DreaMachinery (Republic, Ελλάς)
Darktom & George Adi (NON, Ελλάς)
Αναμφίβολα η παρουσία που ξεχωρίζει στο line up είναι αυτή του Paul Kalkbrenner ο οποίος σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στον χώρο, με κομμάτια τα οποία αποτελούν σταθμό στην πορεία της σύγχρονης μουσικής σήμερα όπως “Sky & Sand”, “Aaron”, “Mad World”, “Dockyard” “Gigahertz” κ.α. Δημιουργός του σάουντρακ και πρωταγωνιστής της ταινίας “Berlin Calling” o Kalkbrenner αποτελεί την νέα εμβληματική προσωπικότητα της Γερμανικής σκηνής με τις πωλήσεις του να έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ. Στο Reworks θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ “Icke Wieder” αλλά και όλες τις αγαπημένες του επιτυχίες.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Reworks με χαρά παρουσιάζει τον Richard Dorfmeister και τον Rubert Huber ως Tosca ένα από τα πιο σημαντικά σχήματα στον χώρο της electronica εδώ και 15 περίπου χρόνια. Από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας της downtempo electronica της κεντρικής Ευρώπης που τόσο έχει αγαπηθεί στην χώρα μας και με 6 άλμπουμ στο ενεργητικό τους οι Tosca δημιουργούν ποιοτική ηλεκτρονική που αγγίζει την τελειότητα γεγονός που τους καθιστά πρωτοπόρους στο είδος τους. Στο Reworks θα παρουσιάσουν την εμβληματική μουσική τους που τόσο έχει αγαπηθεί διαχρονικά στην χώρα μας καθώς και το νέο τους άλμπουμ “Odeon” ένα από τα καλύτερα της χρονιάς έως τώρα το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους.  Η εμφάνιση τους είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα από τα highlight του φετινού Reworks.
Ακόμη μια σημαντική παρουσία είναι  αυτή του Josh Wink ο οποίος επιστρέφει έπειτα από 7 χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Ένας θρύλος της Αμερικανικής σκηνής με έδρα την Φιλαδέλφεια έχει χαρίσει μερικές από τις πιο σημαντικές μουσικές στιγμές στην techno & house με κομμάτια όπως “Don’ t Laugh”, “Higher State of consciousness”, “How is your evening so far”, “Are you there” κ.α. Στο Reworks θα βρεθεί για πρώτη φορά όπου θα παρουσιάσει το μοναδικό υπνωτικό του ήχο. 
Μετά την εξαιρετική εμφάνιση του  το 2012 στη σκηνή του Reworks Warehouse, ο Maceo Plex δεν θα μπορούσε να λείπει από το φετινό Reworks με 2 εμφανίσεις, ως Maceo Plex και ως Jupiter Jazz.Έχοντας μια δυνατή χρονιά στο ενεργητικό του και τις επιτυχίες του “Vibe Your love”, “Under the sheets”, “Future Musik”, θεωρείται ο νέος ηγέτης της House και αυτό τον ήχο θα παρουσιάσει μέσα από την παρουσίαση μιας εκ των δισκογραφικών της χρονιάς, της Ellum η οποία θα παρουσιαστεί μέσα από ένα showcase μαζί με τον Danny Daze. 
H χαρισματική Nina Kraviz έχει καταφέρει μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελεί κεντρική φιγούρα στον χώρο της house & techno μουσικής. Διατηρώντας το δικό της μοναδικό στιλ, αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα παγκοσμίως με κομμάτια όπως τα “Ghetto Kraviz”, “I’m gonna get you”, “I’m week” να παίζονται παντού. Η μουσική της δυναμική, περικλείει τα πάντα από booty bass & ghetto και Chicago house, μέχρι βαθιά techno. Και κάτι τέτοιο θα παρουσιάσει και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.
Ο John Talabot αποτελεί μια από τις αποκαλύψεις της χρονιάς. Κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2012 το οποίο έλαβε διθυραμβικά σχόλια, ρεμίξαρε τους XX προσφέροντας φανταστική house και disco με pop πινελιές. Στην πρώτη του εμφάνιση στο Reworks θα παρουσιάσει τον μοναδικό του ήχο μαζί βέβαια με τις επιρροές του σε ένα σετ.
Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί και  η Desolat με τον γεμάτο ρυθμό tech house ήχο της με εκπροσώπους την tINI και τον Robert Dietz. To φεστιβάλ συνεχίζοντας την παρουσίαση νέων τάσεων και καλλιτεχνών καλωσορίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Eats Everything και τους Bicep δύο από τα ονόματα της χρονιάς οι οποίοι θα παρουσιάσουν την Βρετανική nu-house & Disco σκηνή.
Στην Ελληνική παρουσίαση τα πρώτα ονόματα είναι οι Ιson / Actor One, Darktom & George Adi, 9west, DreaMachinery, Plastic Flowers και ο Stassy.
Περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα.
Ένα σύμβολο στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης
Το Reworks συνεχίζει να είναι παρόν για 9η συνεχή χρονιά και να αποτελεί το μοναδικό μουσικό γεγονός που διατηρεί την Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια με βραβεύσεις και συνεχείς παρουσιάσεις.  Μια μουσική γιορτή για όλους που προσδοκά και φέτος να δώσει χαμόγελο και χαρά στο κοινό. Για 2η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ θα διαρκέσει για 3 ημέρες από τις 20 μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου.
Για πρώτη φορά το φεστιβάλ ωστόσο εντάσσει στην πρώτη ημέρα εκτός από τα workshops και το Free Stage στην καρδιά της πόλης και μια παρουσίαση μια δισκογραφικής εταιρείας το βράδυ της Παρασκευής. 
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά  με τους χώρους και τις ακριβείς δράσεις και δραστηριότητες θα ανακοινωθούν σύντομα.
We Define our Future
Με την οικονομική κρίση να μαστίζει την χώρα και τον πολιτισμό  να είναι ένα από τα θύματα της,  το Reworks συνεχίζει με όλη του την δύναμη να προσπαθεί να δημιουργήσει μια μουσική γιορτή για όλους. Να δώσει στιγμές χαράς αλλά παράλληλα να ενημερώσει το κοινό.
Με μήνυμα του και φέτος το «We define our Future», καλεί το κοινό να αντιπαρατεθεί στις δύσκολες καταστάσεις της εποχής και προσκαλεί τους καλλιτέχνες και κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να «ορίσουν» το δικό τους μέλλον χωρίς αδράνεια και στασιμότητα. Καλεί τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε πόλη να γίνουν ένα.
Εισιτήρια – Προπώληση 
Προνομιακό εισιτήριο 3ημέρου (Περιορισμένος  αριθμός εισιτηρίων 500 εισιτήρια)  – 50 ευρώ από το www.tickethour.com
Οι
 τιμές και η ημερομηνία έναρξης πώλησης εισιτηρίων ημέρας θα ανακοινωθούν σύντομα
Περισσότερες πληροφορίες σύντομα  στο www.reworks.gr  ( το site θα είναι διαθέσιμο από την 1η Ιουλίου)

 

 

 

You may also like...