Φεστιβάλ Ρεμπέτικου από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης,

Το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου ξεκίνησε το 2016 από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, σε συνεργασία με την Εταιρία Ανάπτυξης και Προόδου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, και καθιερώθηκε ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου.
Η σχέση της Σύρου με την αστική λαϊκή μουσική, η οποία επικρατεί ως αναπόσπαστο χαρακτηριστικό πολιτιστικό στοιχείο από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αι. στα μουσικά δρώμενα του νησιού μας και ο σεβασμός και η αναγνώριση στο έργο του μεγάλου Μάρκου Βαμβακάρη, ο οποίος έχει καταστήσει τη ρεμπέτικη μουσική και το νησί γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτέλεσαν το εφαλτήριο για τη δημιουργία του Φεστιβάλ « Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη».
Για φέτος, το φεστιβάλ , υ πό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού , π εριλαμβάνει μεγάλη ποικιλία εκ δηλώσεων, όπως συναυλίες, διαλέξεις, εκθέσεις και σεμινάρια, προκειμένου να προβληθεί η συμβολή του Συριανού Μάρκου Βαμβακάρη και της γενέτειράς του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στον σύνδεσμο https://we.tl/XkvlKzHPbm θα βρείτε το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου και προωθητικό υλικό για τις εκδηλώσεις και παρακαλούμε πολύ όπως φροντίσετε για τη δημοσ ίευσή τους .

You may also like...