Χορός στην στέγη : Rasp your soul,15 – 17 Ιουνίου 2018

ΧΟΡΟΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
RASP
YOUR SOUL
Kat Válastur
15 – 17 Ιουνίου 2018 | Κεντρική Σκηνή | 20:30

Η εγκατεστημένη στο Βερολίνο, Ελληνίδα χορογράφος Kat Válastur, έρχεται στη Στέγη από τις 15 έως 17 Ιουνίου και δημιουργεί μια απελευθερωτική εμπειρία, ένα σόλο για ένα «ανθρωποειδές με ευαίσθητο δέρμα». Στο Rasp Your Soul, εν μέρει κομμάτι χορού και εν μέρει χορογραφημένο κονσέρτο, ο περφόρμερ Enrico Ticconi υποδύεται ένα σύγχρονο μυθολογικό ή ίσως και μετα-μυθολογικό ον, το οποίο, με κάθε κύτταρο του σώματός του, εκπέμπει σήματα για τη λάμψη –πραγματική αλλά και απατηλή– της ανθρώπινης ύπαρξης. Με τη δράση του στον χώρο, δημιουργεί ένα δυναμικό πεδίο έντασης: φωνητικές διακοπές, αργκό ψίθυροι και ψηφιακοί απόηχοι συνδιαλέγονται με μια σειρά κινητικών «μνημείων» και επισφαλών χειρονομιών, που μοιάζουν να απορρέουν από τα κατάλοιπα του ψηφιακού μας κόσμου. Άγριο ζώο ή ναρκισσευόμενο σεξουαλικό αντικείμενο, τελετουργικό ον ή ψηφιακό φάσμα; Ο Enrico Ticconi αλλάζει διαρκώς ταυτότητες και, εμπαίζοντας την έννοια του πραγματικού, μας καλεί να σκεφτούμε τη σάρκα και τα οστά μας.

Το Rasp Your Soul είναι το εναρκτήριο σόλο μιας σειράς έργων με τον γενικό τίτλο The Staggered Dances of Beauty, στην οποία η χορογράφος επαναξιολογεί τη μυθολογία ως εργαλείο επανεξέτασης σύγχρονων ζητημάτων.

Συντελεστές
Σύλληψη, Χορογραφία, Κείμενα/Διάρθρωση: Kat Válastur
Ερμηνεία: Enrico Ticconi
Σχεδιασμός Σκηνικών & Γλυπτά: Leon Eixenberger
Σχεδιασμός Φωτισμών & Φωτιστικά αντικείμενα: Martin Beeretz
Σχεδιασμός Ήχου-Μουσική: Bryan Eubanks
Επιπλέον ήχοι: Kat Válastur
Βοηθός Χορογράφου και Παραγωγής: Guilia Amici
Κοστούμια: Kat Válastur
Βοηθός Κοστουμιών: Sofia Vannini
Γραφείο Τύπου & Παραγωγή: björn & björn
Περιοδείες & Διανομή: Nicole Schuchardt /HAU Hebbel am Ufer
Παραγωγή: Kat Válastur

Συμπαραγωγή του HAU Hebbel am Ufer (Βερολίνο), της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, του Theater Freiburg (Φράιμπουργκ, Γερμανία), του Kunstencentrum STUK (Λουβέν, Βέλγιο), του Stichting De Châtel sur place (Άμστερνταμ).

Με χρηματοδότηση από το Τμήμα για τον Πολιτισμό και την Ευρώπη της Γερουσίας του κρατιδίου του Βερολίνου και από το National Performance Network (NPN).

Η χρηματοδότηση συμπαραγωγής χορού υποστηρίζεται από τον Επίτροπο Πολιτισμού και Μέσων της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας.

Με την υποστήριξη των: TATWERK | Performative Forschung, Uferstudios, Tanzfabrik Berlin και ada Studio.

Παρουσιάζεται στο πλαίσιο του [DNA] Departures and Arrivals με την υποστήριξη του προγράμματος Culture της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

 

You may also like...