Pocket Festival

Στον υπέροχο χώρο του Poems n’ Crimes στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας διεξάγεται για δεύτερη χρονιά από την Παρασκευή το Pocket Festival.
Την πρώτη χρονιά που η ομάδα πειραματίστηκε με το μικρό αυτό Φεστιβάλ διαπίστωσε ότι εκτιμήθηκε από τον κόσμο που το παρακολούθησε, έδωσε καινούργιες ιδέες και βήμα κυρίως σε νέους καλλιτέχνες.
Στο Φεστιβάλ συναντιούνται ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές και παρουσιάζουν σύντομες σε διάρκεια παραστάσεις, αλλά μετά από πολλή δουλειά, έμπνευση και κέφι. Είναι σίγουρο ότι μπορείς να κάνεις τέχνη και μάλιστα μεγάλη, όπως έλεγε και ο Λουί Ζουβέ, «ακόμη και μέσα σε ένα δωμάτιο».
Οι εκδόσεις Γαβριηλίδης στήριξαν απ’ την πρώτη στιγμή αυτή την ιδέα και την έκαναν πράξη. Βοηθούν το Pocket festival να συνεχιστεί και να διευρυνθεί όσο πιο πολύ γίνεται.
Έτσι, για τη φετινή χρονιά, η διάρκειά του παρατείνεται κατά δύο μέρες έως τις 6 Οκτωβρίου. Το σημαντικό είναι ότι σ’ έναν πολυχώρο, βιβλιοπωλείο, καφέ-μπαρ και μυρωδάτη αυλή στην καρδιά της Αθήνας, το μικρό Φεστιβάλ θα έχει μια σημαντική θέση μέσα στο φθινόπωρο.
Η «τσέπη», αυτή τη δεύτερη χρονιά, έχει δημιουργούς που ενώνουν τις απόψεις τους και δίνουν ξανά χαρά, παιχνίδι, δημιουργία, με λιτά μέσα αλλά και πολύ κέφι. Φέτος θα είναι παρούσες όλες οι θεατρικές, μουσικές, κινησιολογικές φόρμες, από τον ρομαντισμό ως σήμερα, από theatre and Video μέχρι οπτικοακουστική performance και λυρικό τραγούδι.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
20:30 Χορός ομάδα «Anima Movens»
Σύλληψη, χορογραφία: Μαρία Παντελάκη. Χορεύουν: Μαρία Παντελάκη, Εύη Φραγκούλη, Σόνια Φιλατζικιώτη, Χιονούλα Κυβέλου. Μουσική: Θωμάς Φώτης.
22:00 Μπαρόκ με 2 violoncelli
Τζήνα Δημητρίου, Μαίρη Σκοπελίτη.
23:30 Ταξίδι Φυγής
Χορός: Ομάδα «Wonderland Sins». Σύλληψη, χορογραφία, ερμηνεία: Αλίκη Δερμάτη, Ναταλία Αργυράκη.
Κυριακή 1 Οκτωβρίου
20:30 Εσείς λέτε… εμείς παίζουμε… playback
Λίλα Μουτσοπούλου, Αγγελική Κωστάλου, ομάδα ΔΕΚΑ.
22:00 Μη λες ονόματα
Οπτικοακουστική παράσταση από τον Ηλία Αναστασόπουλο και την Κατερίνα Δραμιτινού.
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου
20:30 Όπερα τσέπης
Λιμπρέτο, σύνθεση: Χάρης Βρόντος. Ερμηνεύουν οι σοπράνο: Μάϊρα Μιλολιδάκη, Λουντμίλα Μπονταρένκο, ο βαρύτονος Μιχάλης Ψύρρας. Μουσικοί: Κλαίρ Ντεμελενάρ (βιολοντσέλο), Χρήστος Γκίνος (κλαρινέτο), Μιχάλης Παπαπέτρου (πιάνο).
22:00 Ένα Καπρίτσιο
Θέατρο του Αλφρέ ντε Μυσσέ. Σκηνοθεσία: Βασίλης Χατζηδημητράκης. Παίζουν: Μαρία Μαυροματάκη, Νατάσσα Κρητικού, Βασίλης Χατζηδημητράκης.
23:30 Αραμπίμ οι ψυχές των αγαλμάτων.
Ταινία. Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Παρούση, Κωστής Παπαναστασάτος. Κείμενο: Μαργαρίτα Κουλεντιανού. Προλογίζει η Άννα Δαμιανίδη.
Τρίτη 3 Οκτωβρίου
20:30 In relation-Unfinished Yet
Ομάδα νέων χορευτών, ερμηνεία, δημιουργία: Μυρτώ Δελημίχαλη, Στάθης Δογάνης, Κωνσταντίνα Μπάρκουλη. Δημιουργία-σύνθεση: Παναγιώτης Τομαράς.

22:00 Θέατρο (work in progress) «Φλόρα» της Άλις Μανρό
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Μαριτίνα Πάσσαρη. Παίζουν: Αντιγόνη Δούμου, Μαριτίνα Πάσσαρη, Δημοσθένης Φίλιππας. Μουσικός: Στάθης Ιωάννου.

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

20:30 Αφήγηση Νασρεντίν Χότζα στα Τουρκικά και στα Ελληνικά
από τους Gozde Atalay Kokkoris και Παναγιώτη Κόκκορη.

22:00 Στα σκοτεινά πηγαίνουμε στα σκοτεινά προχωρούμε
Μουσικοθεατρική αφήγηση ποιημάτων του Γ. Σεφέρη. Παίζουν: Φένια Παπαδόδημα, Αγαπητός Μανδαλιός, Μάνια Παπαδημητρίου. Παραγωγή του Φεστιβάλ Ελαιώνα 2017, παρουσιάστηκε στο «Θέατρο Τέχνης».

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου

20:30 Ήλιος με δόντια
Θέατρο του Γιάννη Μακρίδη. Σκηνοθεσία, ερμηνεία: ­Βασίλης Βασιλάκης

22:00 Λυρικό Τραγούδι
Φωνή: Βαγγέλης Χατζησίμος. Πιάνο: Στέφανος Νάσος. Με οδηγό δύο μεγάλους ποιητές, τον Λορέντζο Μαβίλη για την Ελλάδα και τον Γκαπριέλε ντ’ Ανούντσιο για την Ιταλία.

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου

20:30 Τρεις πίθηκοι
Θέατρο. Κείμενο: Αντιγόνη Κατσαδήμα. Σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά. Παίζουν: Άννα Μωραΐτου, Ευθύμης Λιάτος. Κιθάρα: Γιάννης Τσέκας.

22:00 Νέγρικη ποίηση σε ρυθμούς τζαζ
Σκηνοθεσία: Σπύρος Δομαζάκης. Παίζουν: Μαρία Στεφανίδου, Στέφανος Μουαγκιέ. Κοντραμπάσο: Χρυσόστομος Μπουκάλης.

23:30 4 Vocalise
Μουσική για ντουέτο. Παίζουν: Μαρίνος Κωστόπουλος, Θανάσης Ζέρβας.

 

Poems n’crimes
Αγ. Ειρήνης 17
Μετρό Μοναστηράκι
Κάθε μέρα 2 και 3 παραστάσεις
Πληροφορίες στο τηλ. 2103228839

You may also like...