Plisskën Festival 2017

Το Plisskën Festival, γεννημένο στην Αθήνα, είναι ένα μουσικό Φεστιβάλ που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2010. Έχοντας ήδη φιλοξενήσει πάνω από 350 διεθνείς καθώς και ορισμένους εγχώριους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια των επτά εκδόσεών του, το φεστιβάλ μπορεί να περιφανεύεται για την αυτοπροσδιοριζόμενη φιλοσοφία του και σκοπεύει στην υιοθέτηση μουσικής που καλύπτει διαφορετικά είδη και υπόβαθρα.
Η οργανική ανάπτυξη αποτελεί κύριο χαρακτηριστκό στην εξέλιξη του φεστιβάλ και έχει επιτευχθεί συλλογικά, μέσα από τις προσπάθειες όσων έχουν συμμετάσχει σε αυτό, είτε αυτοί λέγονται καλλιτέχνες, εθελοντές ή κοινό.
Με τη νέα μας έκδοση να κυριαρχεί στο προσκήνιο της πρωτοποριακής μουσικής και της αειφορίας, ο στόχος του Plisskën είναι απλός και ξεκάθαρος: να υπάρχει μια απολαυστική και γεμάτη ουσία μουσική εμπειρία διατηρώντας έναν σεβασμό σε όλους τους ομόλογούς του, απ’ όπου κι αν προέρχονται, ανθρώπινο ή φυσικό περιβάλλον.
Το The Lab είναι ένα εν εξελίξει ετήσιο εργαστήριο το οποίο διοργανώνεται από το Plisskën Festival .
Μέσα από μια σειρά θεωρητικών και πρακτικών σεμιναρίων , οι συμμετέχοντες του the Lab έχουν την ευκαιρία να μάθουν όλα τα βήματα που οδηγούν στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ , από τους εμπειρογνώμονες στον τομέα.
Οι δραστηριότητες του The Lab κορυφώνονται με τη συμμετοχή των Labsters στο φεστιβάλ μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων σε διαφόρους τομείς , όπως :
o Εξυπηρέτηση Πελατών
o Οργάνωση Εκδηλώσεων
o Φιλοξενία
o Τύπος & Προώθηση
o Βιωσιμότητα
o Τεχνική Παραγωγή
o Διαχείριση του χώρου διεξαγωγής
Ο στόχος του Τhe Lab είναι να δημιουργήσει μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία για τους ανθρώπους που θέλουν να μάθουν πώς διοργανώνονται εκδηλώσεις και φεστιβάλ καθως και το να δημιουργήσει μια κοινότητα με δεξιότητες παραγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Pitchfork: ” Το Plisskën φιλοξενεί επίσης και το The Lab, ένα πρακτικό εργαστήριο για νέους ανθρώπους που θέλουν να διοργανώσουν δικές τους εκδηλώσεις. “Είτε βγουν από αυτό το εργαστήριο θέλοντας να γίνουν διευθυντές παραγωγής”, μας είπαν, “είτε θέλοντας να γίνουν οι επόμενοι Death Grips ή ακόμη και πυροσβέστες, δεν έχει σημασία “.
http://www.plisskenfestival.gr/ell/

 

You may also like...