Ρεσιτάλ πιάνου με τον Θοδωρή Τζοβανάκη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά και με αφορμή την 8η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, σε συνεργασία με τη Δημοτική
Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής στο ρεσιτάλ πιάνου με τον Θοδωρή Τζοβανάκη, που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:30.
Το ρεσιτάλ θα περιλαμβάνει την «Ιονική σουίτα», την «Ρυθμολογία» και τη σουίτα «Για μια μικρή λευκή αχιβάδα», τρία έργα για πιάνο του Μάνου Χατζιδάκι που το ευρύ κοινό δεν έχει συχνά τη δυνατότητα ν’ ακούσει ζωντανά, ιδίως σε μορφή αφιερώματος σε μία συναυλία.

Τα πρωτότυπα αυτά έργα παρουσιάζονται στο Μουσείο στον απόηχο των συναυλιών που πραγματοποίησε ο Θοδωρής Τζοβανάκης στο πλαίσιο του αφιερώματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πιανιστικό έργο του συνθέτη. Το ρεσιτάλ αυτό έχει ξεχωριστή σημασία καθώς φωτίζει μια ιδιαίτερη, σχετικά άγνωστη συνθετική πλευρά του μεγάλου μας μουσικού, εισάγοντας τον ακροατή στον μοναδικό ηχητικό και αισθητικό κόσμο του Μάνου Χατζιδάκι.

You may also like...