Photometria Photo Festival

photometria change posterΤο Photometria Festival είναι μια διοργάνωση της αστικής, μη κερδοσκοπικής «Έντευξις». Διοργανώνεται για 5η χρονιά στην πόλη των Ιωαννίνων και πρόκειται για το πρώτο διαδραστικό Φεστιβάλ στο οποίο έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν και να ψηφίζουν όσοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας.

Όραμά μας είναι το Photometria Festival να αποτελέσει πεδίο προβολής της σύγχρονης φωτογραφίας, υποστήριξης νέων και ξένων φωτογράφων, εκπαίδευσης, καθώς και καλλιέργειας συνεργασιών με πολιτιστικούς οργανισμούς και φεστιβάλ της Ελλάδας και άλλων χωρών.

Ευελπιστούμε το Photometria Festival να είναι ένας τόπος δια-πολιτιστικής συνάντησης, μεταφέροντας αντιλήψεις, παραδόσεις, κοσμοθεωρίες, και εκφραστικά μέσα από όλα τα σημεία του πλανήτη. Με αφοσίωση στο εγχείρημα και ευχόμενοι την καθιέρωση του, οι διοργανωτές θέσαμε από την πρώτη στιγμή ως στόχο την πρόσκληση για συμμετοχή, όχι μόνο καταξιωμένων φωτογράφων αλλά και ερασιτεχνών να λάβουν μέρος στο πεδίο της έκφρασης. Προσδοκία μας είναι να αποτελέσει το Photometria Festival μία πολιτιστική ομπρέλα κάτω από την οποία θα καλλιεργείται η φωτογραφική έκφραση και η δημιουργικότητα. Ετοιμαστείτε λοιπόν για άλλη μια Φωτομετρία γεμάτη δημιουργικότητα, εκθέσεις, σεμινάρια και φωτογραφικές περιπλανήσεις.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Οργάνωση και Διοίκηση:
Παναγιώτης Παπουτσής, Αχιλλέας Τζιάκος
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Andre Bakker
Συντονισμός και επιμέλεια προβολών: Ιωάννης Τσιαμπούλας
Επικοινωνία: Παναγιώτης Παπουτσής, Μαριάννα Αναστασοπούλου bestregards.gr
Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Δήμητρα Φίνου
Κείμενα & παρουσίαση των φωτογράφων: Θοδωρής Σιόντης
Εκτυπώσεις: Κωνσταντίνος Μουσελίμης, Κωνσταντίνος Βάσσης
Video Photometria 2013: Κωστής Εμμανουηλίδης
Ντοκιμαντέρ Photometria 2013: Δημήτρης Ντάρας
Λογιστικά: Κωνσταντίνος Σιόρεντας
Γραφιστικά: Νικόλαος Βαταλάχος
Σχεδιασμός ιστοσελίδαςVisualart-design.gr
Τεχνικός Σύμβουλος: Ιωάννης Παπουτσής
Διερμηνεία: Νατάσα Γιανναράκη, Δήμητρα Φίνου
Διαδικτυακό Μαρκετινγκ: Αλέξανδρος Αναγνωστίδης
Επιμέλεια Εκθέσεων: Αριστέα Μπλέτσα, Μαριλία Λένη, Έυα Γούλα, Κατερίνα-Μαρία Κωνσταντινιδου, Άννα Πεπόνη, Αδαμαντία Ματσάγκα, Γεωργία Σουβατζή.
Μουσική ραδιοφωνικού σποτ: Ηλίας Πάλλας, Νίκος Καλλέργης, mayfly.gr
Νομικός Σύμβουλος: Κωνσταντίνος Τσουμάνης
Εθελοντές (Βοηθοί δράσεων): Μαρία Βλάχου, Χάρης Μπινώλης, Γιώτα Παναγή

Διαγωνισμός Φωτογραφίας “Photometria Awards 2013”
Θεματική: Change?/Αλλαγή;

Η μεταβολή μιας κατάστασης, συμπεριφοράς, σκέψης, ενός αισθήματος. Μα και πάλι μπορεί να είναι οριστική, μερική ή πλήρης, όπως συμβαίνει με την ώρα και τη θερμοκρασία. Νοείται και ως αντικατάσταση, ενός προσώπου ή πράγματος. Τροποποίηση και μετασχηματισμός ακόμη είναι. Η επιστροφή ενός κεκτημένου ή η ορατή μετατροπή στις δομές ενός κοινωνικού συνόλου. . .

Όπως και να έχει… αίτημα των καιρών μας είναι…

Ημερομηνίες αποστολής φωτογραφιών: 1 Μαΐου  –  26 Μαΐου 2013

Στις 26 Μαΐου η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 25 καλύτερες φωτογραφίες οι οποίες θα εκτεθούν στον Πολιτιστικό Δημοτικό πολυχώρο στα παλιά σφαγεία Ιωαννίνων, από τις 5 έως τις 16 Ιουνίου 2013.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τους όρους συμμετοχής και να ανεβάσουν την φωτογραφία τους στον παρακάτω σύνδεσμο.
www.photometria.gr

Βραβεία:

  • 1o Βραβείο Κριτικής επιτροπής, ένα ταξίδι στο Bergamo (Μιλάνο) για 3 ημέρες προσφορά του www.passpantou.gr
  • 2o   Βραβείο   Κριτικής επιτροπής μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή προσφορά του www.galaiosphoto.gr
  • 3o Bραβείο Κριτικής επιτροπής, 5 εκδόσεις φωτογραφικών βιβλίων, αξίας 150 ευρώ προσφορά του www.photobookstore.gr
  • Βραβείο κοινού, μία δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ, προσφορά των ΙΚΕΑ

Ψηφοφορία
Από τις 5 έως 15 Ιουνίου το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει για την 1 καλύτερη φωτογραφία κοινού εκ των 25 καλύτερων που θα έχει επιλέξει η πενταμελής κριτική επιτροπή.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ψηφίζουν μέσω του site www.photometria.gr 

Αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα των 4 καλύτερων φωτογραφιών θα ανακοινωθούν στις 16 Ιουνίου στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Φωτομετρία, που θα πραγματοποιηθεί στα Παλαιά σφαγεία Ιωαννίνων και θα αναρτηθούν στο www.photometria.gr

Κριτική Επιτροπή

Η 5μελής επιτροπή αποτελείται από τους Andre Bakker, Κωστή Εμμανουηλίδη, Φωτεινή Παπαχατζή, Κωνσταντίνο Βάσση και τον Κωστή Μουσελίμη.

(Σημείωση, η έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών του διαγωνισμού “Photometria Awards 2013 Change” θα ταξιδέψει και θα εκτεθεί σε 7 πόλεις της Ελλάδας).

You may also like...