Οι Δευτέρες είναι (p)arty!

Λευκή κάρτα στη χορογράφο Άρια Μπουμπάκη
Dance- meet me!

Κύκλος «Ο λόγος στους δημιουργούς»

18.06.2018, 19.30’ | Auditorium Theo Angelopoulos, café, Αίθουσα Petit Prince – IFG

Κατά την πορεία σύνθεσης του προσωπικού της καλλιτεχνικού χάρτη, η χορογράφος Άρια Μπουμπάκη επισκέπτεται διάφορους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου και με ποικίλα μέσα ανοίγει ‘παράθυρα’ προς τρεις χρονικούς ορίζοντες της δημιουργικής της πορείας.

Μέσω ενός βίντεο-ντοκιμαντέρ, παρακολουθούμε τι συνέβη μέσα σε ένα παλιό γκαράζ στο κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου το πρότζεκτ «dance meetings» γεννήθηκε μέσα από προσωπικές συναντήσεις της χορογράφου με ανθρώπους της πόλης, προερχόμενους από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα. Η performance της χορογράφου στο καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου αποτελεί κομμάτι της νέας κινητικής προσέγγισης του πρότζεκτ, αφετηρία της οποίας υπήρξε η έξοδος των dance meetings στον δρόμο και τον δημόσιo χώρο και η βύθισή τους στην σύγχρονη σωματική καθημερινότητα. Η έρευνα αυτή ξεκίνησε το 2017 στη Cité Internationale des Arts του Παρισιού, με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Η Άρια Μπουμπάκη σπούδασε χορό στην Αθήνα και στη συνέχεια στο Κέντρο Χορογραφίας του Μονπελιέ, ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Με πυρήνα ενδιαφέροντός της τη σύνδεση της τέχνης του χορού με το περιβάλλον και τη διεύρυνση του «χορευτικού» κοινού, αναπτύσσει διαφορετικές στρατηγικές και συνθήκες με κέντρο το σώμα και την κίνηση. Έχει παρουσιάσει έργα της, μεταξύ άλλων, στο Φεστιβάλ Αθηνών, το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ ταυτοχρόνως έχει ενεργή παρουσία ως εκπαιδευτικός.

Ιδέα / concept: Άρια Μπουμπάκη
Σύμβουλος χορογραφίας: Μαριέτα Βέττα
Εικαστικό περιβάλλον, ειδικές κατασκευές, κοστούμια: Ιωάννα Πλέσσα
Σκηνοθεσία / επιμέλεια video: Νεφέλη Σαρρή
Κινηματογράφηση: Alfonso De Munno Gallardo
Ήχος video: Δημήτρης Κουκουβάνης, Flunet Productio

You may also like...