Πέντε υποδειγματικά φιλμ στα πλαίσια του Park your cinema στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Park Your Cinema του Αυγούστου παρουσιάζει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πέντε υποδειγματικά φιλμ που δείχνουν τη σατιρική πλευρά της ζωής, από διαφορετικές κινηματογραφικές σχολές και χρονολογικές περιόδους.

Ο Peter Sellers προστατεύει ένα θρυλικό διαμάντι με εντελώς λάθος τρόπους, οι Monty Python σαρκάζουν οτιδήποτε περιλαμβάνει ο πολιτισμένος βίος μας, η Greta Garbo γεύεται τις «αμαρτίες» της καπιταλιστικής Δύσης, ο Woody Allen ηγείται επανάστασης στη Λατινική Αμερική και ο Gene Kelly πλατσουρίζει στα απόνερα της αλλαγής που προκάλεσε η έλευση του ήχου στο βωβό σινεμά. Μεγάλα ονόματα, έντονο γέλιο, κλασικοί τίτλοι, στο πιο όμορφο wide open space της πόλης, το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Ξαπλωμένοι στο γρασίδι, κάτω από τον αττικό ουρανό. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το κινηματογραφικό σας καλοκαίρι;

Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

 

Ανέραστος Νεοϋορκέζος μετατρέπεται σε αριστεριστή ακτιβιστή για να αποκτήσει γκόμενα και κατά λάθος καταλήγει… επαναστάτης σε λατινοαμερικανικό κρατίδιο! Η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Woody Allen αποτελεί και την κορυφαία σατιρική κωμωδία του, με εμφανή τη σουρεαλιστική επίδραση των αδελφών Marx (βλέπε Σούπα Πάπιας). Βροχή από ατάκες, ανελέητο slapstick, πολιτικές βολές κατά της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και αμέτρητες σεκάνς ανθολογίας, από τον εφιάλτη με τον καβγά για το παρκάρισμα των εσταυρωμένων μέχρι την παρωδία δίκης του… φιμωμένου ήρωα που εξευτελίζει κάθε ψευδομάρτυρα.

Σκηνοθεσία: Woody Allen

Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Ξέφωτο

21:00

 

Ελεύθερη είσοδος

You may also like...