OPEN HOUSE Athens 2015 Μια συναρπαστική ξενάγηση στο Μέγαρο για όλους!

Megaro_MousikisΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων
του OPEN HOUSE Αthens
Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Μαΐου
Ώρα 12:00-18:00
Είσοδος ελεύθερη
Το Μέγαρο προτείνει στο κοινό μια διήμερη δωρεάν ξενάγηση στους χώρους του, στις 16 και 17 Μαΐου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα (είσοδος ελεύθερη). Η δράση φέρει τον τίτλο OPEN HOUSE Athens 2015 και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της OPEN HΟUSE Greece (Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία). Στόχοι της δράσης είναι η επαφή και εξοικείωση του κοινού με την έννοια της αρχιτεκτονικής αλλά και η προώθηση της Αθήνας και της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από το πρίσμα της αρχιτεκτονικής δημιουργίας και του πολιτισμού. Η Αθήνα, όπως κάθε πόλη με μακραίωνη ιστορία, διαθέτει αρχιτεκτονικό πλούτο και έχει να επιδείξει σημαντικά δείγματα αρχιτεκτονικής από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.
Όσοι συμμετάσχουν σε αυτή την ξεχωριστή ξενάγηση στο Μέγαρο,…
… το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17/5, θα ενημερωθούν, με τη βοήθεια εθελοντών ξεναγών, για τις εγκαταστάσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές αυτού του σημαντικού αθηναϊκού πολιτιστικού κέντρου, το οποίο περιλαμβάνει πέντε αίθουσες με άριστη ακουστική, τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», το Αίθριο των Μουσών και τον ειδικά σχεδιασμένο Κήπο του, τον μοναδικό μουσικό κήπο της Αθήνας.
Η διαδρομή θα αρχίσει από τα Εκδοτήρια Εισιτηρίων και το Κατάστημα του Μεγάρου, το MSHOP 1, στο ισόγειο του παλαιού κτηρίου. Θα συνεχιστεί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (επίσκεψη στη σκηνή, την πλατεία και το θεωρείο 8). Αμέσως μετά, οι επισκέπτες θα κατευθυνθούν προς το νέο κτήριο και θα εισέλθουν στην πλατεία και στα παρασκήνια της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη. Θα ακολουθήσει στάση στη Μουσική Βιβλιοθήκη. Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί στον χώρο του MSHOP 2. Και φυσικά, ο Κήπος του Μεγάρου θα είναι ανοιχτός για εκείνους που θα θελήσουν να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας μια ήρεμη βόλτα με υπέροχη θέα στην πόλη.
O διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός OPEN HOUSE…
… έχει ως σκοπό του την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες των πόλεων. Έτσι, μέσα από τις ξεναγήσεις που διοργανώνει, κάτοικοι και επισκέπτες ανακαλύπτουν εκ νέου το αστικό περιβάλλον στο οποίο ζουν και κινούνται, το βλέπουν με διαφορετική ματιά και κατανοούν καλύτερα την αξία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στην ποιότητα ζωής.
Η πόλη που φιλοξένησε το πρώτο OPEN HOUSE στην Ελλάδα…
… ήταν η Θεσσαλονίκη (2012), η οποία δέχτηκε πάνω από 12.000 επισκέψεις! Η ιδέα του OPEN HOUSE γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 21 πόλεις ανά την υφήλιο. Κάθε άνοιξη, για ένα σαββατοκύριακο, δημόσια και ιδιωτικά κτήρια σε διάφορα μέρη του κόσμου υποδέχονται το κοινό δωρεάν, και οι πόλεις μετατρέπονται σε μεγάλα μουσεία, με εκθέματα τα ίδια τους τα οικοδομήματα και την αρχιτεκτονική τους. Ο θεσμός έχει αποκτήσει συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές σε πολλές χώρες και έχει συμβάλει με αποφασιστικό τρόπο στην ανάδειξη της σημασίας της αρχιτεκτονικής στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Στις πόλεις που συμμετέχουν συμπεριλαμβάνονται η Νέα Υόρκη, το Δουβλίνο, το Τελ Αβίβ, η Ιερουσαλήμ, το Ελσίνκι, η Μελβούρνη, η Βαρκελώνη, το Σικάγο, η Ρώμη, η Λισαβόνα, κ.ά.
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο:
210 72.82.333
και στις ιστοσελίδες:
https://www.megaron.gr
http://www.openhouseathens.gr/gr/program/2015/building/megaron-the-athens-concert-hall/
Επίσης:
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

You may also like...