Η μαύρη κωμωδία του Μπάμπη Μακρίδη “Οίκτος” στην στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
ΟΙΚΤΟΣ / PITY
του Μπάμπη Μακρίδη

28 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου 2018 | ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ
Προβολές: Δευτέρα-Πέμπτη 21:15, Παρασκευή-Κυριακή 19:00 & 21:15

Η ανελέητα μαύρη κωμωδία του Μπάμπη Μακρίδη κάνει πρεμιέρα στη Στέγη. Τι γίνεται όταν ένας μετρημένος σύζυγος και πατέρας συνειδητοποιεί ότι η μόνη του χαρά βρίσκεται στον οίκτο;

Τι θλιβερό! Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινά την καλλιτεχνική της περίοδο με «Οίκτο». Με οίκτο και γέλια, γιατί αυτά τα συναισθήματα συχνά μπερδεύονται. H βραβευμένη τραγική κωμωδία του Μπάμπη Μακρίδη, μιλά για το κυνήγι της δυστυχίας που γίνεται αυτοσκοπός στη ζωή ενός άνδρα, σ’ έναν κόσμο που δεν είναι αρκετά σκληρός γι’ αυτόν. Ο σκηνοθέτης συνυπογράφει το σενάριο με τον Ευθύμη Φιλίππου και η ταινία προβάλλεται από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου, αποκλειστικά στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

Ο «Οίκτος», η μαύρη/τραγική κωμωδία για την «αγάπη» μας στη δραματοποίηση των καταστάσεων, αποτελεί συμπαραγωγή του Οnassis Culture και είναι η πρώτη ταινία που παρουσιάζεται αποκλειστικά στη Στέγη. Ο Μπάμπης Μακρίδης είναι το τιμώμενο πρόσωπο και αποτελεί πραγματική χαρά που παρουσιάζεται στη Στέγη μια ταινία που μας κάνει να χαμογελάσουμε με έναν ήρωα που θέλει να κλαίει. Το Ίδρυμα Ωνάση, λειτουργώντας όχι ως απλώς χρηματοδότης και χορηγός, αλλά συμπράττοντας στο περιεχόμενο κάθε πολιτιστικής παραγωγής που μας παρασύρει προς το αναπάντεχο, την πνευματική διέγερση και τη συναισθηματική πρόκληση, συμμετέχει για τρίτη φορά στην παραγωγή ελληνικής ταινίας. Το σενάριο συνυπογράφει ο Ευθύμης Φιλίππου, παλιός γνώριμος του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς έχει γράψει ήδη δύο θεατρικά έργα για τη Στέγη (Αίματα, 2014, Rob/Ρομπ, 2018).

Πώς η δυστυχία αναμειγνύεται με την ευτυχία; Το καθημερινό τελετουργικό του ήρωα της ταινίας ξεκινά με ένα χορταστικό ξέσπασμα σε λυγμούς στην κρεβατοκάμαρά του. Όταν η συμφορά χτυπάει την πόρτα του, ο κοινωνικός του περίγυρος σπεύδει να του συμπαρασταθεί. Αντλώντας ικανοποίηση από τη συμπόνοια, την ευγένεια και την προσοχή των συνανθρώπων του, ο μεσήλικας δικηγόρος εθίζεται τόσο πολύ στον οίκτο τους, που δυστυχεί όταν είναι χαρούμενος και χαίρεται όταν είναι δυστυχισμένος. Δεν δέχεται τη δυστυχία των άλλων, παρά μόνο τη δική του, κι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι παλεύουν για την ευτυχία, ο ήρωας της ιστορίας παλεύει για τη δυστυχία. Το μακάβριο συναντά το κωμικό στον «Οίκτο», που μετά τη συμμετοχή του στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Sundance και την επιτυχημένη πορεία του σε φεστιβάλ όλου του κόσμου, κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στη Στέγη.

Συντελεστές
Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου, Μπάμπης Μακρίδης
Σκηνοθεσία: Μπάμπης Μακρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός
Σκηνογράφος: Άννα Γεωργιάδου
Ενδυματολόγος: Δημήτρης Παπαθωμάς
Ήχος: Στέφανος Ευθυμίου, Λέανδρος Ντούνης, Kacper Habisiak, Marcin Kasińśki
Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Μουσική: Mikolaj Trzaska
Παίζουν: Γιάννης Δρακόπουλος, Εύη Σαουλίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Νίκος Καραθάνος, Παναγιώτης Τασούλης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Κώστας Ξυκομηνός, Κώστας Κoτούλας, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Βίκτωρ Αρδίττης

Η Faliro House παρουσιάζει μια παραγωγή των: Neda Film, Madants, Beben Films.
Συμπαραγωγή: Ίδρυμα Ωνάση, Eurimages, ΕΡΤ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Polish Film Institute, ORKA, Foss Productions.
Παραγωγοί: Αμάντα Λιβανού, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Klaudia Śmieja Beata Rzeźniczek
Διανομή: StraDa Films
World Sales: New Europe Film Sales

H ταινία προβάλλεται με υπότιτλους στα αγγλικά

Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
28 Σεπτεμβρίου – 9 Οκτωβρίου 2018
Μικρή Σκηνή
Προβολές: Δευτέρα-Πέμπτη 21:15, Παρασκευή-Κυριακή 19:00 & 21:15

Έτος: 2018
Διάρκεια: 97΄
ΑΚΑ: Pity
Χώρα: Ελλάδα, Πολωνία
Γλώσσα: Ελληνικά

H ταινία προβάλλεται με υπότιτλους στα αγγλικά

Εισιτήρια
Κανονικό: 7€
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 6 €
ΑμεA, Συνοδός ΑμεA, Ανεργίας, Παρέα 10+ άτομα : 5 €

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr

Φωτογραφίες©_Margarita_Nikitaki https://www.dropbox.com/sh/tqxvn4mvhxm1lr6/AADA1KVFrOhUhJ4nLskVUeOia?dl=0

Παρακαλούμε όπως παραμείνει ή προστεθεί το αντίστοιχο link προς τη σελίδα που δίνεται στο σχετικό Δ.Τ, έτσι ώστε να μπορούν να ενημερωθούν οι χρήστες με όλες τις σωστές πληροφορίες στην επίσημη πηγή του sgt.gr

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε στο μέλλον emails και ενημερωτικό υλικό από τη Στέγη, παρακαλούμε δηλώστε το με απαντητικό email στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Βάσω Βασιλάτου | Κατερίνα Χορταριά-Ταμβάκη
Onassis Media Office | Onassis Media Office

T. +30 213 0 178057 | T. +30 213 0 178059
M +30 6942 257658 | M +30 6942 257654
v.vasilatou@sgt.gr | k.tamvaki@sgt.gr

You may also like...