Μονόπρακτα από το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων

Το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων παρουσιάζει
για δεύτερη συνεχή χρονιά 3 νέα μονόπρακτα θεατρικά έργα
που διακρίθηκαν στο τέλος της διαδικασίας.

Τις παραστάσεις συνοδεύει έκδοση των θεατρικών έργων σε δύο τόμους, ελληνικά και αγγλικά, από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος.

Τρία μονόπρακτα. Το ένα μετά το άλλο. Μια παράσταση

9, 10 & 11 Ιουλίου 2018
ώρα 20:30 στο -2
Είσοδος ελεύθερη

«Τεργέστη» της Ελένης Γαλάνη
Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη

«Το Αυγό» του Γιώργου Χαραλαμπόπουλου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

«Νεάπολη (Κορυδαλλός), Πρωί με ήλιο»
της Ιωάννας Παπάζογλου
Σκηνοθεσία: Ρένος Χαραλαμπίδης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας, ολοκλήρωσε και φέτος το πεντάμηνο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝΘΕΣΥ).

Μετά την περυσινή sold out παρουσίαση των έργων που διακρίθηκαν, ανεβάζει και φέτος στη σκηνή του ΙΜΚ τρία νέα μονόπρακτα που ξεχώρισαν στο φετινό Εργαστήριο.
Τις παραστάσεις των έργων συνοδεύει για δεύτερη χρονιά η έκδοση των θεατρικών κειμένων σε δύο τόμους, ελληνικά και αγγλικά, από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος.
Αρωγοί στην προσπάθεια να ζωντανέψουν στη σκηνή τα έργα των νέων συγγραφέων είναι οι σκηνοθέτες Ρούλα Πατεράκη, Γιώργος Λύρας και ο Ρένος Χαραλαμπίδης, αλλά και μια πλειάδα ηθοποιών που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα του ΙΜΚ.
Σκοπός του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του Εργαστηρίου Νέων Θεατρικών Συγγραφέων, που διευθύνει ο συγγραφέας Ηρακλής Λογοθέτης, με την αμέριστη πάντα υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, είναι να συνεχίσει να ανακαλύπτει νέες, ελπιδοφόρες θεατρικές φωνές και να τους δίνει την ευκαιρία να ακουστούν και να βρουν το κοινό τους, εξερευνώντας τη μεταξύ τους σχέση. Αλλά και να συστήνει τους νέους συγγραφείς στην πολιτιστική και θεατρική κοινότητα έτσι ώστε να ανοίξει ένας διάλογος μαζί τους.
Εξίσου σημαντική είναι και η μέριμνα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης να κάνει γνωστά τα έργα των νέων συγγραφέων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, κυρίως στους πολιτιστικούς φορείς με τους οποίους συνδέεται και συνεργάζεται, καθώς επίσης και στην αγορά του βιβλίου, με την έκδοση των έργων τους στα ελληνικά και αγγλικά.

Τα τρία μονόπρακτα, διάρκειας 40 περίπου λεπτών το καθένα, παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο σε μία παράσταση, με την παρακάτω σειρά:

Ταυτότητα παραστάσεων

«Τεργέστη»
Συγγραφέας: Ελένη Γαλάνη
Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά)
Αντιγόνη Δρακουλάκη
Ευανθία Κουρμούλη
Δανάη Παπουτσή

Στο σκηνικό της Τεργέστης και το πολυβραβευμένο σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς design, φιλικό προς το περιβάλλον, Παγκάκι ΥΟΥΟ της Ροδάνθης Σεντούκα

«Το Αυγό»
Συγγραφέας: Γιώργος Χαραλαμπόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Μανώλης Γεραπετρίτης
Πάνος Μαλικούρτης
Τάνια Τρύπη

«Νεάπολη (Κορυδαλλός), Πρωί με ήλιο»
Συγγραφέας: Ιωάννα Παπάζογλου
Σκηνοθεσία: Ρένος Χαραλαμπίδης
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Ρούλα Αντωνοπούλου
Μυρτώ Γκόνη
Δήμητρα Παπαδήμα
Καίτη Φίνου

Φωτογραφίες: Περσεφόνη Μίχου

You may also like...