Οι ορεινοί όγκοι του Χολομώντα, του Άθωνα και του Αριστοτελικού Βουνού ήταν οι πρωταγωνιστές της πρώτης εβδομάδας του Mount Athos Area KOUZINA 2016, το οποίο στις 15 Μαΐου άνοιξε πανηγυρικά τις πύλες του στο γαστρονομικό κοινό, προωθώντας παράλληλα τους «δρόμους του μελιού από το Χολομώντα μέχρι τον Άθωνα» ως τουριστική μορφή, απευθυνόμενη σε ειδικούς ταξιδευτές.
Η πρώτη εβδομαδιαία θεματική ενότητα του φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στη «Αρχαιοελληνική Κουζίνα», ενώ τα πιάτα της ξεχώρισαν για την απλότητα των εμπνευσμένων από την αρχαιότητα γεύσεων και την καθαρότητα των αρωμάτων της γης, όπως αυτά αναδείχθηκαν μέσα από τις τοπικές συνταγές…