Φεστιβάλ Συμφωνία Πειραιά και Νήσων

metallon_salaminaΤην Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία Χάλκινων Πνευστών & Κρουστών Οργάνων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην Αίθουσα Μπόγρη του Δήμου Σαλαμίνας.
Πρόγραμμα Συναυλίας
1.SPIRIT OF BRASS ENRIQUE CRESPO
2.ENTRY OF GLADIATORS JULIUS FUCIK
διασκευή R.HARVEY
3.JEALOUSY JACOB GADE διασκευή R.BISSIL
4.BABY ELEPHANT WALK HENRY MANCINI
5.NEW YORK NEW YORK JOHN KANDER
διασκευή C.TUOR
6.SINGIN’ IN THE RAIN NACIO HERB BROWN
διασκευή A.FERNIE
7.MEXICAN HAT DANCE PARTICELLA
διασκευή J.IVESON
8.ΚΥΚΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ
διασκευή Π.ΒΛΑΧΟΣ
9.MY HEART WILL GO ON JAMES HORNER
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ διασκευή Π.ΒΛΑΧΟΣ
10. LA VITA E BELLA N.PIOVANI
διασκευή P.ΒΛΑΧΟΣ
11.PIRATES OF CARRIBBEAN K.BADELT
διασκευή ΣΠ. ΜΠΑΚΟΣ
12. RAIDERS MARCH JOHN WILLIAMS
διασκευή ΣΠ. ΜΠΑΚΟΣ
Το φεστιβάλ ΣΥΜΦΩΝΙΑ τελεί υπό την αιγίδα και συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007 – 2013» ΕΣΠΑ.
O Διευθυντής Ορχήστρας Νίκος Χαλιάσας
γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Μελέτησε βιολί με τον Τάτση Αποστολίδη στο Ωδείο Αθηνών ξεκινώντας σε ηλικία 6 ετών. Το 1989, πήρε το δίπλωμα βιολιού, με Άριστα και Βραβείο παμψηφεί. Συνέχισε τις σπουδές του στη Royal Academy of Music του Λονδίνου με τον Howard Davis. Αποφοίτησε το 1990, παίρνοντας το δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών. Στη συνέχεια φοίτησε στο Royal College of Music του Λονδίνου στην τάξη του Grigori Zhislin, απ’ όπου αποφοίτησε παίρνοντας το μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σολίστ ARCM, το 1992. Για τις μεταπτυχιακές αυτές σπουδές, τού χορηγήθηκε υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση. Την περίοδο αυτή, παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τον Bernard Keefe και στο Royal College of Music με τον J.Forster.
Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές διεύθυνσης ορχήστρας στο Trinity College of Music, με τον Peter Stark, απ’ όπου πήρε το δίπλωμά του το 1999. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης με τον διάσημο παιδαγωγό, Jorma Panula. Είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με άριστα. Σπούδασε τα ανώτερα θεωρητικά με τον συνθέτη Μιχ.Τραυλό στο Ωδείο ‘Ν.Σκαλκώτας’.
Ως βιολιστής, έχει συμπράξει ως σολίστ, με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με την Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών και με το Σύνολο εγχόρδων του Royal College of Music, ενώ έχει εμφανιστεί επανειλημμένα σε ρεσιτάλ στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στην Ολλανδία καθώς και σε εκπομπές στην τηλεόραση. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία (EΡΑ-3). Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.
Από το 2001 είναι μόνιμο μέλος της ΚΟΑ, ως κορυφαίος βιολιστής. Ίδρυσε και διευθύνει από το 2000 την ορχήστρα INTRARTI, με την οποία έχει δώσει πάρα πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, συμπράττοντας με κορυφαίους σολίστ όπως ο Δ. Σγούρος, ο Τ. Αποστολίδης, ο Γ. Δεμερτζής, ο Σ. Ναστάσα, ο Γ.Πέτρου, η Τζ. Δριβάλα κα, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια και κριτικές.
Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και νήσων Αργοσαρωνικού, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Metallon»
δημιουργήθηκε το 2000. Στην πλήρη του μορφή αποτελείται από ένδεκα κορυφαίους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ενώ παράλληλα προέκυψε η επιθυμία σύστασης μίας μικρότερης και πιο ευέλικτης μορφής, το Metallon Quintet. Η δραστηριότητα του Metallon περιλαμβάνει συναυλίες με έργα της εποχής του μπαρόκ, κλασσικής μουσικής, τζαζ αλλά και σύγχρονες συνθέσεις.
Σημαντικό μέρος της δράσης του αποτελούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως π.χ. τα Κυριακάτικα Πρωινά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και οι συναυλίες στο πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», που ως στόχο έχουν να φέρουν τους νέους σε επαφή με τη μουσική.

You may also like...