Mediterranean Futures:  On the Move

Η Στέγη και τo Movement Radio στην Κυψέλη

www.movement.radio

12 Νοεμβρίου 2022 | Κυψέλη

Συζήτηση: 15:00 | DJ-sets: 17:30-22:30 | Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42)

Από 22:30 | Au Revoir (Πατησίων 136), It’s a ΒΙΛΑΤΖ (Πλ. Αγίου Γεωργίου 9), Black & White (Φωκίωνος Νέγρη 25).

 Είσοδος ελεύθερη

Κατεβάστε δελτίο τύπου και φωτογραφίες

Η Στέγη εκπέμπει και πάλι ζωντανά με το Movement Radio. Μια μουσική περιήγηση στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης και σε τρία μπαρ της περιοχής με live, DJ-sets, συζητήσεις και έκθεση φωτογραφίας.

Για άλλη μία φορά, το Movement Radio της Στέγης κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να χαράζει ηχητικά μονοπάτια και να προτείνει νέες συνθήκες ακρόασης. Στις 12 Νοεμβρίου, το Movement Radio και το Syrian & Greek Youth Forum (SGYF, Φόρουμ Συριακής και Ελληνικής Νεολαίας) φτιάχνουν έναν δικό τους χάρτη και μας καλούν να περιπλανηθούμε στην Κυψέλη, στη Φωκίωνος Νέγρη, στην Πατησίων και στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους με επίκεντρο τη μουσική με το Mediterranean Futures: On the Move. Τοποθετούν την περιοχή της Μεσογείου, ως μικρογραφία, σε μια περιοχή της Αθήνας και μας προσκαλούν να ταξιδέψουμε με μοναδικό μας εφόδιο το όραμα του κοινού μέλλοντος των λαών της Μεσογείου. Επικεντρώνονται στην ιδέα της ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων και ιδεών μέσα από τις κοινές αφηγήσεις, τις κοινές ιστορίες και τους ήχους της περιοχής, σχεδιάζοντας διαδρομές μέσα στην Κυψέλη και αναδεικνύοντας τον πλούσιο μουσικό και πολιτισμικό χαρακτήρα της.

Μουσικοί και DJs του Movement Radio και του SGYF τοποθετούν ηχητικά σημάδια στη Δημοτική Αγορά και τα μπαρ Au Revoir, It’s a ΒΙΛΑΤΖ και Black & White. Από το live των Ecko Bazz & STILL έως την big band, τους MCs και το μοναδικό μουσικό πρόγραμμα του Syrian & Greek Youth Forum, από τα DJ-sets των POLYXENE, Olenxxa, KEMAΛ, Chevy, Chico Naral έως συζητήσεις και την έκθεση φωτογραφίας της Πηνελόπης Γερασίμου, το Movement Radio μας προσκαλεί να αφουγκραστούμε τις μουσικές της πόλης με hip hop, rap, electro, ambient και όχι μόνο.

Η δράση “Mediterranean Futures: On the Move” ξεκινάει στη Δημοτική Αγορά νωρίς το απόγευμα. Ξεχωρίζει το live των Ecko Bazz και STILL, μια μοναδική συνεργασία του ράπερ από την Ουγκάντα και του Ιταλού μουσικού παραγωγού. Το SGYF, σε συνεργασία με το συγκρότημα Ferket el Anwar, θα παρουσιάσει ένα μιούζικαλ με περφόρμερ από τη Συρία και την Ελλάδα. Οι μουσικοί Al Fawares θα παρουσιάσουν σύντομα μαθήματα του χορού dabke, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει εμφάνιση του Αιγύπτιου rapper Thomas. Η Ελληνίδα DJ POLYXENE, με έδρα τη Βιέννη, θα μας τραβήξει σε έναν ιστό από breaks, electro και ρυθμούς που ξεσηκώνουν. Η Olenxxa μας καλεί να βυθιστούμε σε έναν παράλληλο ηχητικό χωροχρόνο, με ένα αιθέριο, tribal απογευματινό set.

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί listening session με υλικό από το αρχείο Citizen Sound του SGYF και συζήτηση με επίκεντρο την Κυψέλη και το πώς μεταφέρουμε τις γειτονιές μέσα μας, από τη μια πόλη στην άλλη.

Μετά το τέλος του event στη Δημοτική Αγορά, η δράση θα συνεχιστεί σε τρία μπαρ της Κυψέλης (Au Revoir, It’s a ΒΙΛΑΤΖ και Black & White) όπου DJs και selectors του Movement Radio θα μας παρασύρουν σε ένα on the move party στην περιοχή, συνδέοντας τις μετακινήσεις μας με τους πλούσιους ήχους που χαρακτηρίζουν το αθηναϊκό ραδιόφωνο.

Ταυτόχρονα, στον εκθεσιακό χώρο του It’s a ΒΙΛΑΤΖ θα φιλοξενούνται φωτογραφίες της Πηνελόπης Γερασίμου από τα events του Movement Radio τα δύο τελευταία χρόνια.

Συντελεστές

Επιμέλεια προγράμματος: Movement Radio

Οργάνωση παραγωγής: Άκης Χοντάσης

Εκτέλεση παραγωγής: Μαριανότα Γιαννάκη, Δήμητρα Μπουζάνη, Δανάη Γιαννακοπούλου

Τεχνική Διεύθυνση: Λευτέρης Καραμπίλας

Μια παραγωγή του Movement Radio της Στέγης

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Syrian and Greek Youth Forum (Φόρουμ Συριακής και Ελληνικής Νεολαίας), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “ULYSSES: European Odyssey” [ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Ευρωπαϊκή Οδύσσεια] με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

The Syrian and Greek Youth Forum (SGYF)

Το Syrian and Greek Youth Forum (Φόρουμ Συριακής και Ελληνικής Νεολαίας) είναι ένα διεθνές κίνημα ακτιβισμού, με έδρα την Αθήνα. Συνεργάζονται ως ενεργοί πολίτες από το 2018, αντλώντας από τα διαφορετικά τους υπόβαθρα και χτίζουν μια πλατφόρμα για ιθαγένεια. Έχουν αναπτύξει μεθόδους δημιουργικού ακτιβισμού: χρησιμοποιούν τον πολιτισμό ως εργαλείο πολιτικής συμμετοχής, αναζητούν συνδέσεις και κοινές ιστορίες, ανήκουν στην πόλη και γίνονται η πόλη. Τα πρότζεκτ τους αναπλάθουν την πόλη της Αθήνας και, ως αποτέλεσμα, είναι όλοι Αθηναίοι πλέον.

Ecko Bazz feat. STILL

Γεννημένος στην Ουγκάντα, ο Ecko Bazz είναι ένας ανερχόμενος ράπερ που ξεκίνησε την πορεία του από τη μουσική σκηνή της Καμπάλα. Μέσα από τις κυκλοφορίες του στη δισκογραφική Hakuna Kulala, άρχισε να δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, με πολυάριθμες εμφανίσεις σε φεστιβάλ και πόλεις της Ευρώπης. Το πρώτο του LP, με τίτλο “Mmaso”, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Hakuna Kulala. STILL είναι το ψευδώνυμο του καλλιτέχνη και παραγωγού Simone Trabucchi από το Μιλάνο. Ως STILL, αναζητά τα κοινά νήματα που συνδέουν τη γενέτειρα του στην Ιταλία, Βερνάσκα, με την Αιθιοπία και την Τζαμάικα, χρησιμοποιώντας τους ήχους της dub και της dancehall μέσα από ένα ψηφιακό πρίσμα.

POLYXENE

H POLYXENE είναι μια εξαιρετικά δραστήρια DJ με καταγωγή την Αθήνα και έδρα τη Βιέννη. Ως DJ, χρησιμοποιεί τις γνώσεις ηχοληψίας της, τις συνεχείς αναζητήσεις νέας μουσικής και την ακούραστη χορευτική της ενέργεια, συνδυάζοντας electro, acid και breaks ήχους για να ξεσηκώσει το κοινό.

Olenxxa

H Olenxxa είναι DJ με βάση την Αθήνα, με εμφανίσεις σε πολλά κλαμπ και underground party της πόλης.

DJ Bwana

Ο Ηρακλής Ρενιέρης, γνωστός από το 1995 ως DJ Bwana, υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας του Kosmos 93,6 FM, του web ραδιοφώνου του Vinyl Microstore και του Muzak 7.

Chico Naral

Ο Chico Naral είναι παραγωγός και DJ με βάση την Αθήνα, καθώς και βασικός διοργανωτής της σειράς πάρτυ Club Amane.

KEMAΛ

O ΚΕΜΑΛ διευθύνει τη δισκογραφική Berceuse Heroique τα τελευταία εννέα χρόνια.

Chevy

Ο Βασίλης Σεβδαλής έχει εμφανιστεί ως DJ σε μερικά από τα σημαντικότερα bar, club και festival της χώρας, έχει πλαισιώσει δημοφιλείς ξένους καλλιτέχνες και έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους αξιόλογους Έλληνες DJs και παραγωγούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42)

15:00 – 17:30 Συζήτηση (Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση δελτίων εισόδου εδώ)

17:30 – 18:30 Olenxxa

18:30 – 19:15 SGYF w/ Ferket el Anwar

19:15 – 19:45 SGYF w/ Al Fawares

19:45 – 20:30 Thomas

20:30 – 21:30 POLYXENE

21:40 – 22:30 Ecko Bazz feat. STILL LIVE

Μετά τις 22:30

Au Revoir (Πατησίων 136)

w/ DJ Bwana

Easy Listening, Exotica, Muzak, Cumbia

Black & White (Φωκίωνος Νέγρη 25)

w/ Chico Naral, KEMAΛ

Reggaeton, Dancehall, Bomba, Hip Hop

It’s a ΒΙΛΑΤΖ (Πλ. Αγίου Γεωργίου 9)

w/ Chevy

Balearic Beats, Nu Disco, Jazz Funk

Έκθεση φωτογραφίας Movement Radio: Πηνελόπη Γερασίμου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ MOVEMENT RADIO

Το Movement Radio είναι ένας διεθνής διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός με έδρα την Αθήνα, που δημιουργήθηκε από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το SAE Institute. Διερευνά διαπολιτισμικές αλληλεπιδράσεις, πολιτικά και θεωρητικά ζητήματα που απασχολούν τον δημόσιο διάλογο και αντανακλάσεις μετακίνησης πληθυσμών από τη Μεσόγειο και ακόμα πιο πέρα, μέσα από μια σειρά ανατεθειμένων έργων, θεματικών mixtapes, συνεντεύξεων, DJ-sets και πολλών άλλων δράσεων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ULYSSES: European Odyssey

Το ευρωπαικό πρόγραμμα “ULYSSES: European Odyssey” [ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Ευρωπαϊκή Οδύσσεια] είναι ένα νέο πολιτικό και πολιτιστικό εγχείρημα που ενώνει σε ένα ενιαίο όραμα 18 πόλεις από όλη την Ευρώπη. Εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Τζόις, ένα από τα εμβληματικά ορόσημα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, το πρόγραμμα ULYSSES περιλαμβάνει καλλιτεχνικές δράσεις, φιλοξενίες καλλιτεχνών και λογοτεχνικές αναθέσεις για έναν νέο, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΔΥΣΣΕΑ, που θα εκδοθεί σε βιβλίο το 2024.

Το ταξίδι αυτό ξεκινά από την Αθήνα, εστιάζοντας σε δυνητικές μυθολογίες και αστικές γεωγραφίες – μια συνεργασία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και του Syrian and Greek Youth Forum η οποία περιλαμβάνει ένα εργαστήριο με στόχο την προαγωγή του διαλόγου για διαφορετικούς τρόπους πολιτειότητας και σύνδεσης με τον χώρο (23-24/09/2022) και ένα μουσικό πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην ιδέα της ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων και ιδεών μέσα από τις κοινές αφηγήσεις, τις κοινές ιστορίες και τους ήχους της Μεσογείου (12/11/2022).

Διαβάστε περισσότερα

https://www.onassis.org/el/whats-on/mediterranean-futures-on-the-move

 

You may also like...