Θέατρο μαριονέτας από την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης : “Της μουσικής τα νήματα”

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής που πραγματοποιείται στη Ξάνθη τους καλοκαιρινούς μήνες, ανοίγει το Φεστιβάλ με μια καταπληκτική παράσταση
“ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ”
από το θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δίνοντας της δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να απολαύουν μια εξαιρετική παράσταση.
Ο θίασος θα βρίσκεται σε περιοδεία (η παράσταση έχει κλείσει ήδη 11 χρόνια περιοδείας στην Ελλάδα και σε 25 διεθνή φεστιβάλ στην Ευρώπη, Τουρκία, Ν. Αφρική, Ν. Κορέα και Ισραήλ.)

Το φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την παράσταση και στη Ξάνθη.
Πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση που δεν πρέπει να χάσεις κανείς.
Δείτε εδώ το trailer της παράστασης. https://www.youtube.com/watch?v=yby7K8fOYZM

Γενική είσοδος 5€ – οικονομική ενίσχυση του Μουσείου
Κρατήσεις στο τηλ. 25410 25421 – Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

“Tης μουσικής…τα νήματα”
Πρόκειται για μια απρόβλεπτη συναυλία με μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου.
Μια κωμική παράσταση χωρίς λόγια αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών και δύο κουκλοπαίκτες που συμμετέχουν από την μια πλευρά σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου και από την άλλη σε μια παράσταση μιμικής με πρωταγωνιστές τους ίδιους
Ένας λαϊκός κρουστός με μια ανατολίτισσα χορεύτρια belli dance , ένας ακορντεονίστας με μια τσιγγάνα τραγουδίστρια, ένας παραδοσιακός ουτίστας με 3 κλασσικούς βιολιστές , ένας κιθαρίστας με ένα ντράμερ του Rock συγκροτήματος << The Strings >> , ένας μικρός βιολιστής και ένας τραγουδιστής της country είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης.
Mια παράσταση θεάτρου μαριονέτας και μιμικής όπου οι χορογραφίες , το χιούμορ, οι ανατροπές και ο ρυθμός είναι στοιχεία που συντελούν στο ότι παρακολουθείται εξίσου ευχάριστα απ’όλες τις ηλικίες.
Έχει ταξιδέψει σε 25 διεθνή φεστιβάλ σε 13 χώρες στην Ευρώπη,Ν.Αφρική και Ασία.
Έχει παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις δήμων ανά την Ελλάδα, σε σχολεία,θέατρα bar και μουσικές σκηνές ( μέρος της παράστασης έχει χρησιμοποιηθεί από το μουσικό – θεατρικό σχήμα ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ την σαιζόν 2004-05)
Οι μαριονέτες, κατασκευασμένες από ξύλο και χαρτοπολτό, κινούνται με πολύπλοκους μηχανισμούς, όπου ο χειρισμός απαιτεί συγχρονισμό και ακρίβεια, αναδεικνύοντας κάθε λεπτομέρεια στην κίνηση τους και παίζονται σε μαύρο φόντο.
puppetryanimation.blogspot.gr

Σύλληψη-σκηνοθεσία κατασκευή και εμψύχωση κούκλας
Θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ
Νίκος Τόμπρος – Ελένη Παναγιώτου

You may also like...