Μουσική συναυλία με τίτλο “…σας λειτουργώ στη δόξα μου”

Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ελευθέρια 2018” σας καλούν στην μουσική συναυλία με τίτλο
“…σας λειτουργώ στη δόξα μου” από το σχήμα“Lune” την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 και ώρα 9 το βράδυ στο Πάρκο-Κήπος.
Η κεντρική αυτή μουσική εκδήλωση του Δήμου Κιλκίς έχει φέτος διττό χαρακτήρα. Αφενός να αποδώσει τιμή στην ιστορικής σημασίας σπουδαία ημέρα Μνήμης της Επικής Μάχης του Κιλκίς την 21η Ιουνίου του 1913 και την απελευθέρωση της πόλης από του Βούλγαρους πριν από 105 χρόνια και αφετέρου να συνεορτάσουμε την ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής.
Μια Ημέρα, που άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ και από το 1985 εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα, η Αθήνα δε, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα που πραγματοποίησε τη Γιορτή της Μουσικής.
Οι “Lune” είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε αρχικά σαν dueto από τον Αποστόλη Δημητρακόπουλο και τη Νατάσσα Χρηστίδου,αλλά διατηρεί τη δυνατότητα να μεταβάλλεται και να διανθίζεται μουσικά και από άλλους αγαπητούς συνεργάτες όπως ο Δημήτρης Σταθόπουλος και ο Στάθης Χατζόπουλος.
Είναι ένα πολυσυλλεκτικό και διαδραστικό σχήμα με πολυετή εμπερία,άποψη και αισθητικά μοτίβα που έχουν τη βάση τους σε συνθέτες και ποιητές που άφησαν ανεξίτηλα τα έργα τους στην σπουδαία ιστορική διαδρομή του τραγουδιού..

Θα μας ταξιδέψουν με ένα ανθολόγιο της Μουσικής μας παρακαταθήκης από τους σπουδαίους συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς της Ελληνικής μας παιδείας…( Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλο, Σταύρο Ξαρχάκο, Δήμο Μούτση, Μάνο Λοίζο, Νίκο Γκάτσο, Μάνο Ελευθερίου, ΚΧ.Μύρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Κωστή Παλαμά, Κώστα Βάρναλη, Λευτέρη Παπαδόπουλο).
Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι από ποιήμα του Κωστή Παλαμά
«Πνοές κι αν πλανάσθε σ’ άλλη ζωή,λείψανα κι αν κοιμάσθε,σας λειτουργώ στη δόξα μου,μακαρισμένοι νά ’στε»ο οποίος επηρεασμένος από τους Βαλκανικούς πολέμους και ευρισκόμενος στο μαρτυρικό Κιλκίς το 1928, το έγραψε, θέλοντας μέσα από την ποίηση του να τονίσει ότι το σώμα του ανθρώπου είναι εκείνο που χάνεται η ψυχή όμως είναι αυτή που αποκτά την πραγματική δόξα. Μια ψυχή που πρέπει συνεχώς να δέχεται ερεθίσματα και να τροφοδοτείται ώστε να αποκτήσει την απόλυτη μακαριότητα. Η μουσική λοιπόν συνδέεται άμεσα με τη μετάδοση γνώσεων που αφορούν το ιστορικό γίγνεσθαι και μεταλαμπαδεύει μέσα στους στίχους καλά κρυμμένες ιδέες,αξίες και ιδανικά.
Σας περιμένουμε λοιπόν όλους την Πέμπτη στις 9 στο Πάρκο -Κήπος για μια άλλη, γοητευτική μουσική ματιά στην ιστορία!!!!
‘Lune”
Αποστόλης Δημητρακόπουλος (κιθάρα,φωνή)
Δημήτρης Σταθόπουλος(μπουζούκι,φωνή)
Στάθης Χατζόπουλος(κιθάρα,τραγούδι)
Νατάσσα Χρηστίδου(τραγούδι &κρουστά)

You may also like...