Παρουσίαση Βιβλίου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου

Παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των εργασιών του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας», το οποίο θα διεξαχθεί από 8-15 Ιουλίου 2018, στην Ερμούπολη της Σύρου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει ομιλία, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, προς τους φοιτητές και τους Καθηγητές με τίτλο «Από την επαλήθευση στην επιλάθευση. Το χρονικό της επιστημολογικής εξέλιξης από τους Προσωκρατικούς ως την εποχή μας».

Το πρόγραμμα που οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών με τη στήριξη του Centre Culturel Hellénique του Παρισιού και σε συνεργασία με το Γαλλικό Τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου (Club de la Presse Européenne, Paris) τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου. Θα πραγματοποιηθεί σε συνέργεια με τον δήμο Σύρου- Ερμούπολης και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

Το 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο:
Το λάθος στη γλώσσα και την επικοινωνία.
Η προσφορά και η δυναμική της παρέκκλισης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου το βιβλίο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου: Στο λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Οι συμβολισμοί της “Σκεπτομένης Αθηνάς”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ.

-Γεώργιος Δ. Καψάλης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
-Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’,
-Ιωάννης Πετρόπουλος, Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,Διευθυντής Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος Πανεπιστημίου Χάρβαρντ,
-Νικόλας Πρεβελάκης, Λέκτορας Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Χάρβαρντ,
-Γιάννης Μαμάης, εκδότης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Γιώργος Μαραγκός, Δήμαρχος Σύρου.

Την παρουσίαση επιμελείται και θα συντονίσει η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια 4ου Δ.Θ.Π.

Την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και τον Γάλλο Πρέσβη κ. Christophe Chantepy θα εκπροσωπήσει ο Ακόλουθος εκπαιδευτικής συνεργασίας της Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, κ. Philippe Mogentale.

Η εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου οργανώνεται από το 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο, τον δήμο Σύρου- Ερμούπολης και τις εκδόσεις Gutenberg.
Θα πραγματοποιηθεί στο εμβληματικό θέατρο «Απόλλων» στην Ερμούπολη της Σύρου.

Ώρα Έναρξης: 13:00
Είσοδος Ελεύθερη.

You may also like...