Kirtan στην Galerie Δημιουργών

A3-poster-to-kleidi-pou-kelaidefor-printΓια μία ακόμη χρονιά, η Galerie δημιουργών συνεχίζει την προσπάθειά της να στηρίζει καλλιτέχνες από όλους τους χώρους και μαζί τους να δημιουργήσει δρόμους που θα μας οδηγήσουν στη δυνατότητα να γυρίσουμε την πλάτη στο ψέμα που μας κατακλύζει καθημερινά μέσα από την ΤΕΧΝΗ με επιμονή και υπομονή!

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

Ο χώρος μας είναι ανοιχτός να αγκαλιάσει νέους δημιουργούς, νέες φωνές έκφρασης καθώς και καταξιωμένους δημιουργούς που το ταξίδι τους άφησε φρέσκους και ουσιαστικούς μέσα στην ζωή.
Σημαντικά δρώμενα της Τέχνης για 4η χρόνια κοντά σας.
Σας ευχαριστούμε για την στήριξή σας .

Καλλιτεχνικά υπεύθυνη
Πηγή Λυκούδη

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 9

Για ενήλικες που ονειρεύονται
Το Kirtan λέγεται ότι είναι το κλειδί για να ανοίξει η καρδιά και να ακουστεί το κελάηδισμα της Ιαματικής Αφήγησης.
Στα χρόνια τα παλιά, οι περιπλανώμενοι Δερβίσηδες στην Ινδία σε κάθε πόλη που έμπαιναν, συγκέντρωναν τους ανθρώπους γύρω τους παίζοντας φλάουτο και χτυπώντας τύμπανα και στη συνέχεια τους διηγούνταν ιστορίες ή μύθους με μυητικό νόημα. Από τότε κύλησε ο καιρός σα να ΄τανε νεράκι, και
δυο παλιές τέχνες, η τέχνη της αφήγησης και η τέχνη των κίρτανς
συναντιούνται για πρώτη φορά στον σύγχρονο κόσμο μας στο μονοπάτι της καρδιάς και δίνουν μέσα από μια διαδραστική παράσταση με την ενεργή συμμετοχή του κοινού, ένα κλειδί για το άνοιγμα μιας πύλης μαγικής…
Λένε πως όταν ακολουθείς αυτό που η ψυχή σου υπαγορεύει, σου αποκαλύπτεται το κλειδί για το μονοπάτι της καρδιάς, το κλειδί για να μετασχηματίζεις τα σκοτάδια σε φως και τις δυσκολίες σαν ευκαιρίες για περαιτέρω εξέλιξη. Σαν τους παραμυθάδες αλλοτινών εποχών, η Ζωή Νικητάκη παίρνει το μονοπάτι που γιατρεύει τις πληγές και τους πόνους αλαφρώνει, το μονοπάτι των παραμυθιών και μας διηγείται ιστορίες σαν παραμύθια, που απάνω στα φτερά τους κουβαλούν της καρδιάς μας την αλήθεια. Παραμύθια που απευθύνονται σε μεγάλους που ακόμα ονειρεύονται και με τον πυρήνα της ύπαρξής τους θέλουν να επανασυνδεθούν.
Οι Bhakti Age Kirtan Group δένουν αρμονικά την αφήγηση με τα κίρτανς, έναν κλάδο της γιόγκα που απαρτίζεται απο τεχνικές με ήχους και δονήσεις. Το κίρταν ή αλλιώς “ο αιώνιος ήχος” έχει αναπτυχθεί και τελειοποιηθεί στην Ινδία εδώ και εκατοντάδες χρόνια και έχει όπως και η αφήγηση των παραμυθιών ιαματική επίδραση στο σώμα, στο πνεύμα και στο νου.
Είναι μια τέχνη, με την οποία δεν εκφράζουμε μόνο τα συναισθήματά μας, αλλά εισχωρούμε βαθιά μέσα μας παρακάμπτοντας την επίδραση της διάνοιας για να βιώσουμε το εσωτερικό μας σύμπαν. Ανοίγει την «καρδιά» και εξαγνίζει την ατμόσφαιρα, χαλαρώνει και τονώνει την ενέργεια μας, μας απελευθερώνει από την ένταση και το stress (υψηλή πίεση, πονοκέφαλος κτλ), προκαλεί αίσθηση χαράς και νοητικής γαλήνης, απελευθερώνει από φόβους, νευρώσεις, καταπίεση (η επιδημία του 21ου αιώνα), ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, ανασυγκροτεί την πρανική ροή .
Το κίρταν ενθαρρύνει την ένθερμη συμμετοχή όλων,υπάρχει καποιος που καθοδηγεί τη μελωδια των μάντρα και όλοι μαζί απαντούν και γίνονται μέρος μιας ανυψωτικής εμπειρίας που έχει όλα τα οφέλη που προαναφέρθηκαν.
Κατά τη διάρκεια του κίρταν οι συμμετέχοντες μπορούν να παραμείνουν καθιστοί, αλλά και να χορέψουν εκστατικά, όταν ο ρυθμός και η ενέργεια ανέβουν. Σας καλούμε λοιπόν, σε μια ξεχωριστή εμπειρία εσωτερικής χαράς,για να βιώσετε τι συμβαίνει όταν το κλειδί κελαηδεί…

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου
Ώρα Προσέλευσης : 21:15
Ώρα έναρξης: 21:30
είσοδος: 10 €

Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28, Κηφισιά
www.galeriedimiourgon.gr
www.facebook.com/galeriedimiourgon
Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9
Πληροφορίες – Κρατήσεις :
210 6251732

Copyright © 2016 Galerie Δημιουργών, All rights reserved.
Λαμβάνετε αυτό το e-mail ως ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Galerie Δημιουργών.

Our mailing address is:
Galerie Δημιουργών
Chelidonous, Kifissia, North Athens, Greece
Kifisia, Attica 145 64
Greece

You may also like...