Kουνγκ Φου

Ένα συναρπαστικό θέαμα από τους μοναχούς Σαολίν του όρους Σουνγκ & προβολή κινηματογραφικών ταινιών
2017 Ελλάδα – Κίνα: έτος πολιτιστικών ανταλλαγών
Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Παράσταση, ώρα 20:30
Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Προβολή 1, 15:00 – 17:30 «Ο μεγάλος δάσκαλος» του ΒΑΝΓΚ Τζιαβέι
Προβολή 2, 17:30 – 20:00 «Ο νέος ναός Σαολίν» του ΤΣΕΝ Μουσένγκ
(σε πρώτη πανελλήνια προβολή)
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας
Henan Broadcasting System
CATV Aviation Port District TV Station
Ένα αυθεντικό θέαμα Κουνγκ Φου από τους μοναχούς Σαολίν του όρους Σουνγκ συνδυάζεται με την παραδοσιακή μουσική και τις παραστατικές τέχνες της Κίνας αλλά και με κινηματογραφικές προβολές. Μια ξεχωριστή εμπειρία που ταξιδεύει τους θεατές στον πολιτισμό μιας μεγάλης χώρας με ιστορία 5.000 ετών. Ένα πανάρχαιο είδος πολεμικής τέχνης, δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Μια συναρπαστική βραδιά από φημισμένους εκπροσώπους του είδους, γεμάτη τελετουργική κομψότητα, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ.
Πριν την έναρξη της παράστασης, οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος (είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας) τις βραβευμένες ταινίες «Ο μεγάλος δάσκαλος» (ώρα έναρξης 15:00) και «Ο νέος ναός Σαολίν» (17:30), με το δεύτερο φιλμ σε πρώτη πανελλήνια προβολή.
Το σκηνικό θέαμα Κουνγκ Φου και η προβολή των ταινιών πραγματοποιούνται στο Μέγαρο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «2017 Ελλάδα – Κίνα: έτος πολιτιστικών ανταλλαγών».
Το πρόγραμμα της παράστασης…
… αρχίζει με το τελετουργικό «Τραγούδι του βοσκού» (πνευστά) από τον ΤΖΑΝΓΚ Μινγκτζούν και συνεχίζεται με τον μουσικό ΛΟΥΟ Τζεν (έγχορδο γκουτσίν και κινέζικη λύρα). Αμέσως μετά ο ΣΟΥΝ Τζινπένγκ, πολυβραβευμένος καλλιτέχνης της κινεζικής όπερας, θα ερμηνεύσει το έργο «Ο Μεγάλος Σοφός, ισότιμος με τον Ουρανό». Θα τον διαδεχτεί στη σκηνή το Κέντρο Χορού της Καλλιτεχνικής Ομάδας Παραστατικών Τεχνών του Χενάν που θα παρουσιάσει τον Διπλό χορό «Πεταλούδα» και το Τραγούδι και χορό «Γιασεμί». Το φημισμένο συγκρότημα από την Κίνα θα δώσει τη θέση του στους μοναχούς Σαολίν του όρους Σουνγκ οι οποίοι, υποδυόμενοι χαρακτηριστικούς ήρωες από το πεδίο της μάχης, θα κάνουν επίδειξη πολεμικών τεχνών στο πλαίσιο της παράστασης «Νικητήριος κυματισμός της σημαίας»: Εναρκτήριο τραγούδι και χορός. Η ατμόσφαιρα αλλάζει στη συνέχεια με τον ΤΖΑΝΓΚ Μινγκτζούν, ερμηνευτή τελετουργικής μουσικής Ζεν, να μυεί το κοινό στον απαλό και κομψό ήχο του οργάνου σιάο, μέσα από τη μουσική ιστορία «Τα ίχνη του μοναχού του ΧΑΝ Σαν» και να ερμηνεύει δύο συγκινητικά έργα, το «Μοναστήρι Σαολίν» και το «Τραγούδι του βοσκού». Ακολουθούν το τραγούδι «Η κουλτούρα του Δράκου» με τη ΣΙ Βεντζουάν και ο χορός «Πεταλούδα» από τους καλλιτέχνες του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Χενάν, ο οποίος αφηγείται μέσω της κίνησης μια δραματική ιστορία αγάπης. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από Κινήσεις Τάι Τσι («σαν Περπάτημα στα Σύννεφα») των μοναχών Σαολίν. Τη σκυτάλη ξαναπαίρνουν ο μουσικός ΛΟΥΟ Τζεν και ο ηθοποιός ΣΟΥΝ Τζινπένγκ. Λίγο πριν το τέλος οι μοναχοί Σαολίν θα εκτελέσουν θεαματικές κινήσεις Κουνγκ Φου. Ο επίλογος προδιαγράφεται εντυπωσιακός με «Το γιασεμί», ένα από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά θεάματα της Κίνας, που παρουσιάζεται από τους καλλιτέχνες του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών του Χενάν.
Οι ταινίες
«Ο μεγάλος δάσκαλος» του ΒΑΝΓΚ Τζιαβέι, 2013
Προβολή 1, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, 15:00 – 17:30
Είσοδος ελεύθερη
Ο σκηνοθέτης ΒΑΝΓΚ Τζιαβέι από το Χονγκ Κονγκ ετοίμαζε την ταινία επί 8 χρόνια. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι ΛΙΑΝΓΚ Τσάβεϊ, ΤΖΑΝΓΚ Τζιγί, ΤΖΑΝΓΚ Τζεν, ΤΖΑΟ Μπενσάν, ΤΖΑΝΓΚ Τζιν, ΣΙΑΟ Σενγιάνγκ, ΣΟΥΝΓΚ Χουί Τσιάο. Το φιλμ αφηγείται, κατά την περίοδο της Δημοκρατίας στην Κίνα, την ιστορία των πολεμικών τεχνών στον Βορρά και τον Νότο μέσα από σειρά σχολών και δασκάλων καθώς και τη συναρπαστική ζωή του δασκάλου ΓΙΕ Βεν.
Προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 8 Ιανουαρίου 2013 στην Κίνα και στις 7 Φεβρουαρίου του ιδίου έτους ως εναρκτήρια ταινία του 63ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου.
Έχει τιμηθεί με τα βραβεία καλύτερης ταινίας της Ασίας, καλύτερης ταινίας στα Βραβεία Κινηματογράφου του Χονγκ Κονγκ, «100 άνθη του χρυσού πετεινού» κ.ά.
«Ο νέος ναός Σαολίν» του ΤΣΕΝ Μουσένγκ, 2011 (σε πρώτη πανελλήνια προβολή)
Προβολή 2, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος 17:30 – 20:00
Είσοδος ελεύθερη
Παίζουν οι ηθοποιοί ΛΙΟ Ντεχουά, ΣΙΕ Τινγκφένγκ, ΤΣΕΝ Λούνγκ, ΦΑΝ Μπινγκ Μπινγκ, ΟΥ Τζινγκ κ.ά. Η ταινία διαδραματίζεται κατά την περίοδο των πολέμαρχων και αποτυπώνει την ιστορία του πολέμαρχου ΧΟΟΥ Τζιέ και του ΤΣΑΟ Μαν που τον πρόδωσε. Ο ΧΟΟΥ Τζιέ βλέπει την οικογένειά του να διαλύεται καθώς χάνει τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Στη συνέχεια πηγαίνει στον Ναό των Σαολίν για να προσφέρει προστασία και άσυλο στα θύματα του πολέμου.
Η ταινία κέρδισε βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Βραβείων του Χονγκ Κονγκ.
Tιμές εισιτηρίων παράστασης
11 € (Ζώνη Ε) ● 17 € (Ζώνη Δ) ● 24 € (Ζώνη Γ) ● 29 € (Ζώνη Β) ● 34 € (Ζώνη Α) ● 40 € (Διακεκριμένη Ζώνη)
Ειδικές τιμές
8 € (φοιτητές, 65+, άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.ά.)
Πληροφορίες για το κοινό
210 72.82.333
www.megaron.gr
Επίσης
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

 

 

You may also like...