Μουσική στην στέγη : Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ,New Generation 5

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΖΑΖ
NEW GENERATION 5

7 – 9 Ιουνίου 2018 | Μικρή Σκηνή | 21:00
Βιρτουόζοι της ελληνικής τζαζ σκηνής παίζουν με τη νέα γενιά του είδους. Για 5η χρονιά ακούμε το μέλλον, εδώ και τώρα!
Η νεότερη γενιά της ελληνικής τζαζ σκηνής δείχνει το εκρηκτικό της ταλέντο στο 5ο Πανόραμα New Generation στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, τρία καινούρια σχήματα, με επικεφαλής μουσικούς ηλικίας κάτω των 30, ξεδιπλώνουν τις αξιοζήλευτες συνθετικές προτάσεις τους. Σημαντικοί βετεράνοι της τζαζ σκηνής έρχονται να παίξουν μαζί τους, δημιουργώντας ένα απολαυστικό μουσικό χαρμάνι. Τρεις βραδιές με το κουιντέτο του Παναγιώτη Κωστόπουλου, το κουαρτέτο του Αρίωνα Γυφτάκη και το κουαρτέτο του Ντίνου Μάνου, σε συναντήσεις με σημαντικούς σολίστες όπως οι Τάκης Πατερέλης, Γιώργος Κοντραφούρης, David Lynch, Σταύρος Λάντσιας.

Πολυσύνθετος κρουστός, ο Παναγιώτης Κωστόπουλος ανήκει στην κατηγορία των δημιουργικών μουσικών που ξαφνιάζουν με το στυλ και τις συνθέσεις τους. Με σπουδές στο New School της Νέας Υόρκης και πλούσια εμπειρία από συνεργασίες, επέστρεψε στην Ελλάδα χτίζοντας ήδη ένα αξιοζήλευτο μουσικό προφίλ. Περιζήτητος ντράμερ, συμμετέχει σε διάφορα σχήματα και πρότζεκτ της ελληνικής σκηνής.
Στη Στέγη θα εμφανιστεί με το δυναμικό σχήμα Παναγιώτης Κωστόπουλος Quintet που συνδυάζει τη νεανική του ενέργεια με την εμπειρία σπουδαίων σολιστών, όπως είναι ο Τάκης Πατερέλης και ο Γιώργος Κοντραφούρης.

O Αρίωνας Γυφτάκης, μετά το πέρασμά του από το Berklee College of Music, χάρη σε υποτροφία που απέσπασε στα 18 του ως εξαιρετικό ταλέντο στο κοντραμπάσο, επέστρεψε στην Ελλάδα ώριμος και δημιουργικός. Με ένα στυλ που δεν εξαντλείται στη δεξιοτεχνία του καλού μουσικού, αλλά χτίζει έναν προσωπικό ήχο, και με εντυπωσιακές ικανότητες στη σύνθεση, έρχεται με το νεανικότερο κουαρτέτο του τριημέρου, αλλά και το πιο αντισυμβατικό, το Αρίωνας Γυφτάκης Quartet. Δίπλα στον κοντραμπασίστα βρίσκονται δύο σαξοφωνίστες, ο Τζώρτζης Τσιρόπουλος και ο Gabriele Milozzi, καθώς και ο Αναστάσης Γούλιαρης στα ντραμς.

To Ntinos Manos Quartet δημιουργήθηκε το 2016 και είναι το προσωπικό σχήμα του μπασίστα Ντίνου Μάνου, με τους David Lynch στο σαξόφωνο, Σταύρο Λάντσια στο πιάνο, Βασίλη Ποδαρά στα ντραμς και τον ίδιο στο κοντραμπάσο. Ο Μάνος, μόλις στα 27 του χρόνια, είναι ήδη ένας εξαιρετικός και καταξιωμένος κοντραμπασίστας και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση της σκηνής και του κοινού.Το κουαρτέτο παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις, αλλά και διασκευές του νεαρού κοντραμπασίστα με λυρικό χαρακτήρα, εμπνευσμένες κυρίως από τον ήχο της ευρωπαϊκής τζαζ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 7 Ιουνίου
Παναγιώτης Κωστόπουλος Quintet
Τάκης Πατερέλης: σαξόφωνο
Γιώργος Κοντραφούρης: πιάνο
Παναγιώτης Κωστόπουλος: ντραμς
Κίμωνας Καρούτζος: κοντραμπάσο
Μιχάλης Τσιφτσής: κιθάρα

 

Παρασκευή 8 Ιουνίου
Αρίωνας Γυφτάκης Quartet
Αρίωνας Γυφτάκης: κοντραμπάσο
Τζώρτζης Τσιρόπουλος: τενόρο σαξόφωνο
Gabriele Milozzi: άλτο και σοπράνο σαξόφωνο
Αναστάσης Γούλιαρης: ντραμς

Σάββατο 9 Ιουνίου
Ntinos Manos Quartet
David Lynch: σαξόφωνα
Σταύρος Λάντσιας: πιάνο
Βασίλης Ποδαράς: ντραμς
Ντίνος Μάνος: κοντραμπάσο

 

Παράλληλα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το 18th Athens Technopolis Jazz Festival, ενώνοντας και φέτος τις δυνάμεις της με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση είναι έτοιμο για άλλη μία μοναδική διοργάνωση με το φετινό line-up να είναι πιο δυνατό και πλούσιο από κάθε άλλη χρονιά, από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου.

Δευτέρα 4 Ιουνίου:“Greek Jazz Virtuosos”: Athens Big Band feat. Dimitris Tsakas & Vassilis Xenopoulos, “Mihalis Kalkanis Live”, “John Balikos Trio”.
Τρίτη 5 Ιουνίου: “Ιωάννου / Βαφέας Quartet” (Κύπρος), “Greg Lamy Quartet” (Λουξεμβούργο), “Accordi e Disaccordi” (Ιταλία)
Τετάρτη 6 Ιουνίου: “Drifter” (Βέλγιο), “All Too Human” (Δανία), “Sebastian Studnitzky “MEMENTO” orchestral experience” (Γερμανία).
Πέμπτη 7 Ιουνίου: “Enriquito Trio”, “Milan Svoboda Quartet” και “Under the Surface”
Παρασκευή 8 Ιουνίου: “Woody Black 4” (Αυστρία), “Moncef Genoud” (Ελβετία), “Theo Croker” (ΗΠΑ))
Σάββατο 9 Ιουνίου: “Espen Berg Trio” (Νορβηγία), “Brightbird Trio” (Πορτογαλία), “Peedu Kass Momentum” (Εσθονία).
Κυριακή 10 Ιουνίου: “Mihály Borbély Quartet” (Ουγγαρία), “Isabella Lundgren and Carl Bagge Trio” (Σουηδία), “Binker & Moses” (Ηνωμένο Βασίλειο).

Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
7-9 Ιουνίου 2018
Μικρή Σκηνή | 21:00

You may also like...