JAIMEO BROWN TRANSCENDENCE featuring Chris Sholar & Jaleel Shaw

Jaimeo27 Ιανουαρίου 2017 | Μικρή Σκηνή | 21:00
Τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες για μια μοναδική βραδιά στη Στέγη: Jaimeo Brown, Chris Sholar & Jaleel Shaw: Jaimeo Brown Transcendence
Διάλογος τέχνης και ιστορίας, ηχώ διαμαρτυρίας σαν κάλεσμα ελευθερίας, σε λεξιλόγιο μπλουζ, τζαζ, χιπ-χοπ. Αντιρατσιστικό ουμανιστικό μανιφέστο, ιστορικές ηχογραφήσεις εργατών σε φάρμες και φυλακές. Αφροφουτουρισμός με «φωτιά και έρωτα»
Jaimeo Brown, Chris Sholar & Jaleel Shaw: Ο καθένας τους μετράει συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως Stevie Wonder, Carlos Santana, Carl Graig, Kenny Garret, Beyoncé, Mariah Carey, Whitney Houston, Snoop Dogg, Chick Corea, Pat Metheny, Dave Holland. Το Jaimeo Brown Transcendence τους δημιουργεί μουσική με ρίζες σε εποχές καταστολής και καταπίεσης. Τραγούδια από τραγικές σελίδες της ιστορίας, με το ανεβοκατέβασμα της αξίνας να δίνει το ρυθμό. Παρελθόν και μέλλον συνυφαίνονται για να οδηγήσουν «στο ξεπέρασμα της οδύνης μέσα από τη δύναμη και την αλληλεγγύη».
Ένας νέος ήχος για τον πόνο, που μπορεί να μεταμορφώνεται σε γιορτή νέων αγώνων δικαιοσύνης από το Jaimeo Brown Transcendence που παρουσιάζεται για μία μόνο βραδιά στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στις 27 Ιανουαρίου.
Τα Work Songs είναι τραγούδια βγαλμένα από τον εγκλεισμό και το κάτεργο. Αποκτούν διαχρονικές και κοινωνικές διαστάσεις, καθώς το σήμερα αντανακλάται στο ζοφερό χθες. Η ερμηνεία βασίζεται σε μεθόδους που κοιτούν το αύριο τεχνολογικά και ιδεολογικά, ενώ δίνεται χώρος στην προσωπική έκφραση κάθε μέλους. Είναι ευδιάκριτος ο σεβασμός στην αξία της πολλαπλότητας, στη σημασία της πολυφωνίας και στην ισορροπία των ξεχωριστών ταυτοτήτων.
Το ιστορικό-καλλιτεχνικό σχήμα Jaimeo Brown Transcendence –που αποτελεί συνάμα κίνημα, παραγωγή και μανιφέστο– γεννήθηκε όταν ο Jaimeo Brown συνάντησε τον σαξοφωνίστα Jaleel Shaw και τον κιθαρίστα Chris Sholar, ερευνώντας πηγές ενός πρωταρχικού υλικού ιστορικών ηχογραφήσεων. Ξεκίνησαν δουλεύοντας με μηχάνημα που βρήκαν πεταμένο στην ανακύκλωση!
Ο Νεοϋορκέζος συνθέτης, ντράμερ, ακαδημαϊκός και ακτιβιστής Jaimeo Brown μεγάλωσε σε βίαιο περιβάλλον. Ανακάλυψε την πολυπολιτισμικότητα στο χιπ-χοπ της Δυτικής Ακτής, μια σκηνή ανοιχτή στις μειονότητες. Έμπνευσή του υπήρξαν οι DJ Premier, Dr. Dre, J. Dilla, αλλά και οι πρωτεργάτες της τζαζ, Miles Davis, John Coltrane, Art Blakey. Εκεί βρήκε καταφύγιο, αλλά και «επίκεντρο πνευματικής αφύπνισης».
Συντελεστές
Jaimeo Brown: κρουστά, electronics
Chris Sholar: κιθάρα, electronics
Jaleel Shaw: άλτο σαξόφωνο
Το Drambuie θα είναι στη Στέγη και θα προσφέρει μοναδικά cocktails από τις 20:00
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ
Σάββατο 28 Ιανουαρίου
Εργαστήριο με τον Jaimeo Brown
Διαβάστε περισσότερα
Ο Μπράουν έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς, όπως είναι ο Stevie Wonder, ο Carlos Santana, ο Carl Graig και ο Kenny Garret. Επηρεασμένος από τα spirituals της Αλαμπάμα, συνδέει την πρώιμη αφροαμερικανική παράδοση με τα σύγχρονα ρεύματα και την ψηφιακή τέχνη. Κάτοχος διδακτορικού από το Rutgers University, πραγματοποιεί δεκάδες εμφανίσεις το χρόνο ως μουσικός και ομιλητής, εξετάζοντας την τέχνη ως κοινωνική έμπνευση.
Ο Κρις Σόλαρ, με Bachelor of Arts από το Paterson, έχει συμπράξει με αστέρες της αμερικάνικης μουσικής, όπως οι Stevie Wonder, Beyoncé, Mariah Carey, Whitney Houston, Snoop Dogg, συνεισφέροντας μια επικοινωνιακή ποπ διάσταση στον ήχο του συνόλου.
Ο Τζαλήλ Σω είναι ο τζαζίστας του σχήματος. Βραβευμένος άλτο σαξοφωνίστας (Rising Star από το Downbeat), επικεφαλής δικής του μπάντας αλλά και μέλος των εμβληματικών Mingus Big Band και Roy Haynes Quartet, διαθέτει βιογραφικό εντυπωσιακών συνεργασιών: Chick Corea, Pat Metheny, Dave Holland, Roy Hargrove, Jimmy Cobb…
Μουσικό και ιδεολογικό στίγμα του σχήματος: «Το ακρόαμα υπάρχει ως ήχος, αλλά και ως χειρονομία ή κίνηση. Εξερευνούμε διαδραστικότητες εργασίας και μουσικής. Είναι γοητευτικό να τις βλέπεις να συνυφαίνονται μαζί. Το “μαζί” είναι προοπτική για τον κόσμο, για συναδελφικότητα και συνεργασία…» Και επιπλέον: «Οι κοινότητες πρέπει να χρησιμοποιούν ιστορία, τέχνη και τεχνολογία εξελίσσοντας την πολιτισμική τους μοναδικότητα. Η μουσική στο βάθος της είναι ριζοσπαστική. Αν θέλουμε να μάθουμε τι είναι ουσιώδες για τους ανθρώπους, ας ακούσουμε τη μουσική τους…»
Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Πληροφορίες: 210 900 5 800
27 Ιανουαρίου 2017 | 21:00
Μικρή Σκηνή
Εισιτήρια
Κανονικό: 20 €
Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 16 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 14 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € / Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €
“Combo Jazz & Τζαζ”: 27 € (1 εισιτήριο Jaimeo Brown + 1 εισιτήριο Χάρης Λαμπράκης Quartet)
Ομαδικές κρατήσεις στο T.: 213 017 8176 και στο groupsales@sgt.gr
Γραμμή εισιτηρίων
Τ.: 210 900 5 800
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γραμμή Φίλων της Στέγης
Τ.: 213 017 8200
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-20:00
Οι Φίλοι της Στέγης πραγματοποιούν τις αγορές των εισιτηρίων τους μέσα από το ηλεκτρονικό προφίλ τους, κάνοντας login με τον προσωπικό τους κωδικό χρήστη και το password τους, για να ξεκλειδώσουν τις εκπτώσεις και τις προπωλήσεις τους.

You may also like...