Inspire Project 2023 @Momus contemporary

Το φετινό Inspire Project έχει ως θεματικό πυρήνα το Μέλλον. Έργα που δημιουργήθηκαν από 40 νέους/νέες εικαστικούς σε ένα δεκαήμερο εργαστήριο από το…μέλλον, μαζί με έργα των επικεφαλής καλλιτεχνών Μιχαήλ Καρίκη και Albert Barqué-Duran, συνθέτουν την έκθεση «Ένταση. Σενάρια μέλλοντος και άλλες ιστορίες» που παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου. Παράλληλα, και υπό τον ίδιο άξονα, υποδεχόμαστε στο μουσείο τον Dr Jake Sotiriadis σε μια ανοιχτή κουβέντα για το Μέλλον της Γεωπολιτικής (01.06), ενώ σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται και η ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Inspire Prize 2023 (02.06).
#beinspired
‍ INSPIRE PROJECT 2023 | ΟΜΙΛΙΑ | Dr Jake Sotiriadis: «Το Μέλλον της Γεωπολιτικής: Διαμορφώνοντας την αφήγηση του Αύριο σε μια Εποχή αναταραχής»
MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Πέμπτη 01 Ιουνίου 2023 | 19:00
Ποιό θα μπορούσε να είναι το Αύριο σε μια Εποχή αναταραχής, σαν και αυτή που ζούμε; Ποιό είναι το Μέλλον της Γεωπολιτικής; Υπάρχουν μεθοδολογίες πρόβλεψης και κυρίως, υπάρχουν κάποιες στρατηγικές για την αντιμετώπιση του περίπλοκού παγκόσμιου περιβάλλοντος; Ο ασταθής κόσμος μας χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή πολυπλοκότητα. Ποτέ πριν στην ιστορία οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να διεξάγουν μια μορφή αφηγηματικού πολέμου παγκοσμίως σε πραγματικό χρόνο, είκοσι τέσσερις ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Αυτό που παλιότερα ανήκε αποκλειστικά στα κράτη, τώρα διασπάται σε ατομικό επίπεδο. Τα παραπάνω θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες της ομιλίας του Dr. Jake Sotiriadis, Διευθυντή του Center for Futures Intelligence στο National Intelligence University (NIU) στην Ουάσιγκτον, με τίτλο «Το Μέλλον της Γεωπολιτικής: Διαμορφώνοντας την αφήγηση του Αύριο σε μια Εποχή αναταραχής» στο πλαίσιο του Inspire Project 2023, με συμμετοχή ανοιχτή για το κοινό.
Συντονισμός: Σύνθια Σάπικα, δημοσιογράφος.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

‍INSPIRE PROJECT 2023 | OPEN CALL | Βραβείο Inspire 2023
LAST CALL | Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023

‍ INSPIRE PROJECT 2023 | ΕΚΘΕΣΗ | «Ένταση. Σενάρια μέλλοντος και άλλες ιστορίες»
MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Παράταση έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10:00-18:00, Πέμπτη 12:00-20:00
Ο άνθρωπος δεν ζει αποκομμένος από το μέλλον του. Στην πραγματικότητα προγραμματίζει, σχεδιάζει, φαντάζεται, ονειρεύεται ή απελπίζεται, κάνει υποθέσεις εργασίας γύρω από το μέλλον του ακατάπαυστα. Και η τέχνη αποτελεί τον κρίσιμο εκείνο παράγοντα που επιτρέπει να διερευνάται με νέο βλέμμα και εναλλακτικούς τρόπους η προβληματική αυτή.
Πολλές διαφορετικές αφηγήσεις, όχι μόνο για να φανταστούμε το μέλλον, αλλά και να κατανοήσουμε ότι τα οράματά μας για το μέλλον είναι δυναμικά και εξαρτημένα από τις αποφάσεις και τις επιλογές μας, είναι το νήμα που συνδέει τα έργα των 40 νέων εικαστικών που παρουσιάζονται στην έκθεση «Ένταση. Σενάρια μέλλοντος και άλλες ιστορίες», μαζί με τα έργα των επικεφαλής καλλιτεχνών, Μιχαήλ Καρίκη και Albert Barqué-Duran.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Nainti Shekine, Στέργιος Αδάμ, Χριστόφορος Αντωνιάδης, Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, Λεωνίδας Αργυρός, Μαρία Γεωργιάδου, Γεώργιος Γεωργίου, Χριστίνα Γιασεμίδου, Χριστόδουλος Γρηγοριάδης, Άγγελος, Ευαγγελία Δαναδάκη, Δημήτρης Δημητριάδης, Εριφύλη Δουκέλη, Στέφανος Ζαφειρίου, Ζωή Καλογιάννη, Δημήτρης Καπετάνου, Ειρήνη Καραμανλή, Σοφία Κιούση, Βαγγέλης Κοντός, Ακριβή Κούκουλη, Κωνσταντίνος Κιουτσιούκης, Ανθούσα Λέκκα, Κωνσταντίνα Μακρή, Ναταλία Μανιάκα, Νατάσα Μαυροματίδου, Δημήτρης Μέρτζος, Φοίβος Μίγγας, Ευαγγελία-Ναταλία Μπουτάση, Κωνσταντίνος Ξάνθης, Μαρία Ξυνοπούλου, Γεώργιος Όθωνος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Μαρία-Ελένη Παπακυριάκου, Ελένη Περαντζάκη, Γεωργία Πιλάλη, Ευσταθία Σαββίδου, Σοφία Δαμουλή-Πλαΐνη, Μαρία Τσεσμελή, Ιουλία Φλωρέντζη, Χάρης Χιλίτσης

You may also like...