IANOS

arxeio1Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016
O Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη
«Συνάντηση»
Στον ΙΑΝΟ, σε ένα χώρο όπου η αύρα των ποιητών είναι διάχυτη, θα λάβει χώρα η «Συνάντηση» του οικουμενικού μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανο Κορκολή, τον πρεσβευτή της μουσικής του Μίκη, όπως ο ίδιος αποκάλεσε δημόσια τον Στέφανο. Η Σοφία Μανουσάκη που παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει συγκινήσει με τις ερμηνείες της τον ίδιο το συνθέτη θα ερμηνεύσει γνωστά αλλά και άγνωστα στο πλατύ κοινό αριστουργήματα του.
Η παράσταση θα είναι βασισμένη στο διπλό χρυσό cd με τον τίτλο συνάντηση, αλλά θα επεκταθεί και σε “καινούργιους δρόμους”. Όπως τα προδομένα έργα, το αριστουργηματικό Μαουτχάουζεν σε μεταγραφή Μίκη Θοδωράκη – Στέφανου Κορκολή για πιάνο φωνή και πολλά άλλα.
Μία παράσταση – αφήγηση, από όλες τις μουσικές στιγμές που σημάδεψαν μουσικά τον Στέφανο από παιδί μέχρι σήμερα, αναφερόμενος στην μουσική μεγαλοφυΐα του Μίκη Θεοδωράκη. Από τους ήχους μίας λατέρνας μέχρι τα συγκλονιστικά πιανιστικά και συμφωνικά του έργα.
Όλα αυτά στον ΙΑΝΟ στις 11 & 12 του Νοέμβρη, σε έναν χώρο όπου οι αποστάσεις μεταξύ μουσικών και ακροατών εκμηδενίζονται και όλοι γινόμαστε μία υπέροχη παρέα.
Συμμετέχουν οι:
Στέφανος Κορκολής (πιάνο), Σοφία Μανουσάκη (τραγούδι), Μαριλίζα Παπαδούρη (βιολοντσέλο), Θεόδωρος Ζήσης (λατέρνα), Βασίλης Δεφίγγος (ξύλινα πνευστά).
Μετά από τις sold out εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό η παράσταση «Συνάντηση» έρχεται στη μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ για δύο μοναδικές βραδιές. Μία μουσική διαδρομή, από όλο το φάσμα της μουσικής του οικουμενικού μας μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Κλασικά έργα για πιάνο, άγνωστα (προδομένα) έργα, τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, μεταγραφές συμφωνικών έργων για πιάνο με αιχμή το Μαουτχάουζεν σε μεταγραφή για πιάνο και φωνή από τον Στέφανο Κορκολή σε συνεργασία με τον ίδιο το συνθέτη και πολλές όμορφες εκπλήξεις. Βασισμένη στο ομώνυμο CD, η συναυλία είναι μία μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη.
Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016
Είσοδος: 10€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
Ώρα έναρξης: 21.30 / Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO
Πληροφορίες
IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 – Αθήνα
Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ:
Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι)
και στο www.ianos.gr
Λίγα λόγια για τη “ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ”
Η σχέση, που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή, όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό», δημιούργησε στον Στέφανο την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη μαζί με την Σοφία Μανουσάκη – μια νεότατη ερμηνεύτρια– αποκάλυψη μεγατόνων, κατ‘ ομολογία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη.
Μάλιστα μετά το τέλος της απονομής του χρυσού δίσκου για το άλμπουμ «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» και της συναυλίας, που ακολούθησε, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία και του ίδιου του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο τελευταίος, με όρθιο όλο τον κόσμο να χειροκροτεί, δήλωσε: «Αυτό το σημερινό, για τη μουσική μου, το θεωρώ ένα νέο ξεκίνημα. Είναι, λοιπόν, ένα καινούριο ξεκίνημα και το οφείλω στον (Στέφανο) Κορκολή. Γιατί ο (Στέφανος) Κορκολής είναι ένας σημαντικός, μεγάλος συνθέτης, κατ’ αρχήν, και είναι μεγάλο βάρος ένας συνθέτης ν’ αναγνωρίζει έναν άλλον συνθέτη. Αυτό δεν γίνεται ποτέ! Μόνον ο Λίστ το έκανε αυτό. Ήταν ο μόνος.
Αυτή η αγάπη και η αφοσίωση του Κορκολή δεν είναι λόγια, είναι έργα… Στο παίξιμό του συνδυάζει τον Απόλλωνα με τον Διόνυσο. Μπορεί να γίνεται, από τη μια στιγμή στην άλλη, Απόλλων ή Διόνυσος. Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Σε κάνει να αισθάνεσαι φως!»
Τα έργα αυτά παρουσιάζονται και στις συναυλίες, μαζί με την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.
Ήδη η «Συνάντηση» έχει ταξιδέψει σε 20 πόλεις ανά την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Όλες οι συναυλίες ήταν sold out και σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και επαναληπτικές λόγω της υπερβολικής προσέλευσης του κόσμου. Οι κριτικές παντού ήταν διθυραμβικές. Από πολλούς η «Συνάντηση» του Μίκη Θεοδωράκη, του Στεφάνου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη θεωρείται ως η επιτυχία του χειμώνα.
Σε όλες τις συναυλίες συμμετέχουν τοπικές χορωδίες ή μουσικά σχολεία, κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή. Μάλιστα, όποτε είναι δυνατόν, ο Στέφανος Κορκολής παραδίδει σεμινάρια στους μαθητές των μουσικών σχολείων.
Η «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» συνεχίστηκε και το καλοκαίρι σε διάφορους πολύ σημαντικούς χώρους ανά την Ελλάδα (μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, παρουσία του συνθέτη) όπου, παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη το Μαουτχάουζεν, σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή, που έκανε ο Στέφανος Κορκολής, μαζί με τον ίδιο τον συνθέτη.
Επόμενος σταθμός, το Παρίσι, στις 9 Νοεμβρίου και δυο παραστάσεις στον Ιανό, στις 11 & 12 Νοεμβρίου, με γνωστό αλλά και άγνωστο υλικό του μεγάλου μας μουσουργού.

Παρασκευή 18 & Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016
Παντελής Θαλασσινός
«Να ΄ταν ο Πόλεμος χορός- Με δυο ρολόγια»
Ο Παντελής Θαλασσινός με πέντε φίλους του, τον Πέτρο Βαρθακούρη: κιθάρες ακουστικές /κοντραμπάσο, τον Σωτήρη Μαργώνη: βιολί, τον Λευτέρη Χαβουτσά: κλασική κιθάρα, τον Φίλιππο Λευκαδίτη: κρουστά, και ηχολήπτη τον Γιώργο Καρυώτη, θα παρουσιάσει στον ΙΑΝΟ για δυο βραδιές, με διάθεση ακουστική, και χαμηλές εντάσεις, τραγούδια απ το γνωστό και άγνωστο ρεπερτόριό του, καθώς και τις δυο τελευταίες του δουλειές με τίτλο: Να ΄ταν ο Πόλεμος χορός και Με δυο ρολόγια..
Παρασκευή 18 & Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016
Είσοδος: 12€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO
Πληροφορίες
IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 – Αθήνα
Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ:
Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι)

Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016
Νίκος Ξυδάκης
«Ημερολόγιο Τρίτο»
Σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, φίλοι, συνεργάτες, συνομιλητές ετών του Νίκου Ξυδάκη θα φιλοξενηθούν στον ΙΑΝΟ το διήμερο 25 & 26 Νοεμβρίου, υλοποιώντας την ιδέα του τρίτου Ημερολογίου του με αφορμή την έκδοσή του από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ σε βιβλίο-CD.
Θα είναι κοντά μας, μέσα σε αυτό το διήμερο οι:
Μαρία Φαραντούρη, Βασίλης Παπαβασιλείου, Διονύσης Καψάλης, Όλια Λαζαρίδου, Γιώργος Ανδρέου, Πάνος Δημητρακόπουλος, Άγγελος Ρεπαπής, Μιχάλης Πορφύρης, Δημήτρης Μπουζάνης, Δημήτρης Χουντής, Κουαρτέτο Ηχώ, Σωκράτης Άνθης ,Γεωργία Νταγάκη, Θόδωρος Κοτεπάνος, Κώστας Παπαγεωργίου, Νανά Μπινοπούλου, Φώτης Μυλωνάς, Κώστας Χατζόπουλος, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Θανάσης Ταμβακίδης, Γεωργία Λώλη.
Μία συνύπαρξη αφηγήσεων, προσωπικών μουσικών στιγμών και ερμηνειών ανέκδοτων συνθέσεων και Βίντεο προβολών.
Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2016
Είσοδος: 12€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO
Πληροφορίες
IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 – Αθήνα
Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ:
Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι)
και στο www.ianos.gr

Κυριακή 27/11, Κυριακή 4/12 Κυριακή 11/12 και Κυριακή 18/12
Παναγιώτης Μάργαρης
«Nuevo guitar»
“Nuevo guitar” είναι ο τίτλος της νέας μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το μουσικόφιλο κοινό, ο διεθνούς φήμης Έλληνας βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης, Παναγιώτης Μάργαρης. Η νέα αυτή μουσική πρόταση, παρουσιάζει όλες τις τεχνικές δυνατότητες και τα μαγικά ηχοχρώματα του πιο αγαπημένου παγκοσμίως μουσικού οργάνου, μέσα από την δεξιοτεχνία, την φαντασία, το πάθος, τις αυτοσχεδιαστικές δυνατότητες και το ταπεραμέντο του κορυφαίου Έλληνα κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη.
Ο Παναγιώτης Μάργαρης έχοντας την βαθειά εσωτερική ανάγκη να οδηγήσει την κλασική κιθάρα σε φρέσκα καινούργια μονοπάτια και να της δώσει νέες σημερινές κατευθύνσεις, την ενώνει μέσα από τις διασκευές του με όλα τα μουσικά είδη. Ένα μαγικό ρεσιτάλ κιθάρας στο οποίο θα ακουστούν κομμάτια από τις δισκογραφικές του δουλειές “Duende”, “Rock Of My Soul”, “Με τη μαγεία της κιθάρας”, δικές του συνθέσεις, υπέροχα soundtracks από ιστορικές κινηματογραφικές ταινίες, καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.
Μαζί του θα βρεθεί επί σκηνής, η εξαιρετική και πολύ ιδιαίτερη ερμηνεύτρια Ανδριάνα Λυκούρεση.
Μαζί του θα βρεθούν επί σκηνής σπουδαίοι προσκεκλημένοι:
27/11: Γιάννης Ζουγανέλης
4/12: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
11/12: Ευανθία Ρεμπούτσικα
18/12: Χρήστος Λεοντής
*σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα ονόματα.
Κάθε Κυριακή και ένας ξεχωριστός προσκεκλημένος μαζί του.
Η παράσταση “Nuevo guitar”, θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 2017 και του 2018.

Κυριακή 27/11, Κυριακή 4/12 Κυριακή 11/12 και Κυριακή 18/12
Είσοδος: 12€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO
Πληροφορίες
IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 – Αθήνα
Πληροφορίες για την παράσταση τις Κυριακές: 210 8048009 Καλδάρα Μαρία
Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ:
Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι)
και στο www.ianos.gr

You may also like...