Το “Ιππόλυτο” του Ευριπίδη στο Κηποθέατρο “Μ.Χατζιδακης” στα πλάισια του “Ηράκλειο – Καλοκαίρι” 2018

Το θέατρο των ViVi παρουσιάζει τον

«ΙΠΠΟΛΥΤΟ» του Ευριπίδη

Δευτέρα 13 Αύγουστου 2018

ώρα 21:30  

στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ»

στο πλαίσιο των εκδηλώσεων

«ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018»

 

Έργο άμεσα συνδεδεμένο με τον πρωτογενή Μινωικό πολιτισμό, αφού οι ήρωες του η έχουν ανδραγαθήσει στην Κνωσσό η κατάγονται από την Κνωσσό. Ο Θησέας έχει φονεύσει τον Μινώταυρο, ενώ η Φαίδρα, η τραγική ηρωίδα, που ερωτεύεται τον γιο του ανδρός του Θησέα, τον ΙΠΠΟΛΥΤΟ είναι κόρη του Μίνωος και της Πασιφάης.

Η ίδια η Φαίδρα κάνει αναφορά στους τραγικούς έρωτες της μάνας της, που έσμιξε με τον Ταύρο και της αδελφής της Αριάδνης για να αναδειχθεί η ίδια ακόμη πιο τραγική.

Η παράσταση του Θεάτρου των ViVi ζητά με το έργο αυτό του Ευριπίδη να καταδείξει το τραγικό ως αναπόφευκτο οικτρό κλήρο του ανθρωπίνου όντος στην γη.

Γιατί αν όντως ο Ορέστης είναι τραγικός ως μητροκτόνος είναι τραγικός και ο αγνός, θεοσέπτωρ Ιππόλυτος, καθώς καθίσταται θύμα του ανόσιου-μοιχικού πάθους της Φαίδρας και του πατρικού αναθέματος που του ρίχνει ο Θησέας, ο οποίος έχει πεισθεί από το ψέμα της Φαίδρας ότι δήθεν έπεσε θύμα βιασμού του νέου γιου του.

Συντελεστές – μετάφραση – σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Μουδατσάκις                                                                                             Κοστούμια: Θόδωρος Τρανούλης

Μουσική: Ηφαιστίων Βαξεβανέρης                                                                                                                                                  

Μάσκες: Χάρης Σεπεντζής

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Αλέξανδρος Ψυχράμης: τροφός – Θησέας

Δανάη Καλαχώρα: Αφροδίτη – Φαίδρα – Άρτεμις

Χρήστος Βελιάνο: Ιππόλυτος                                                                                                                                       Βαγγέλης Σαλέυρης: εξάγγελος

Ηλίας Νομικός: κορυφαίος

Είσοδος: Ελεύθερη

Την παράσταση προσφέρει ελεύθερα η Περιφέρεια Κρήτης

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου

You may also like...