Το Hellenic American College (HAEC) στο Αμερικανικό Περίπτερο της 83ης ΔΕΘ

Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος: «Η σημασία της αμερικανικής παρουσίας ως τιμώμενης χώρας δεν είναι μόνο εμπορική, αλλά και εκπαιδευτική και πολιτιστική. To HAEC δεν γινόταν να απουσιάζει».

«Η σημασία της αμερικανικής παρουσίας ως τιμώμενης χώρας δεν είναι μόνο εμπορική, αλλά και εκπαιδευτική και πολιτιστική. Δεν γινόταν να απουσιάζουμε από ένα τέτοιο γεγονός» σημείωσε ο Πρόεδρος του Hellenic American University Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος για την συμμετοχή του Hellenic American College (HAEC) στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 με βλέψεις να είναι η μεγαλύτερη της εικοσαετίας, καθώς και η πλέον διεθνοποιημένη των τελευταίων ετών, με τις ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα. «Η αμερικανική βιομηχανία, το εμπόριο και η τεχνολογία ήταν πάντα σύμμαχοι με την ανώτατη εκπαίδευση, ιδιαίτερα μέσω των πανεπιστημιακών ερευνητικών κέντρων. Τους δεσμούς αυτούς φανερώνει άλλωστε και η αξία που τα αμερικανικά πανεπιστήμια ανέκαθεν απέδιδαν στην σχέση της παρεχόμενης εκπαίδευσης με τις νέες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που προκύπτουν» πρόσθεσε ο κ. Κόσκος.

Στο booth 51 στο Αμερικανικό Περίπτερο (No 13), εκεί όπου συμμετέχουν πλήθος κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες, όπως οι Microsoft, Coca-Cola, Google και Cisco, αλλά και γνωστά αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα δίνει το «παρών» το HAEC, που προσφέρει στην Ελλάδα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα με το κύρος και την σφραγίδα του Hellenic American University. Οι επισκέπτες που πέρασαν από το booth του HAEC τις 3 πρώτες μέρες της ΔΕΘ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προοπτική αμερικανικών σπουδών στην Ελλάδα και τους τομείς σπουδών του HAEC, τις ευκαιρίες καριέρας, την πιστοποίηση γνώσεων, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες σταδιοδρομίας κ.α.

Από το booth του HAEC, για να καλωσορίσει την συμμετοχή, πέρασε και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Geoffrey R. Pyatt, χάρη στην πρωτοβουλία του οποίου εξ άλλου επετεύχθη η αμερικανική παρουσία στην Έκθεση. Παρών ήταν ο Αμερικανός Πρέσβης και στην συναυλία του γνωστού Αμερικανού συνθέτη Lowell Liebermann που πραγματοποιήθηκε με υποστήριξη του Hellenic American College στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που πλαισιώνουν το Αμερικανικό περίπτερο στην 83η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ. Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ παρουσίασαν το απόγευμα της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, έργα του Αμερικανού συνθέτη, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα για την συναυλία αυτή. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός άλλων ο Γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, Gregory W. Pfleger, Jr και η Υπεύθυνη Πολιτικών και Οικονομικών Θεμάτων του Προξενείου, Ξένη Κοσμίδου, o Πρόεδρος ΔΣ του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος και ο Πρόεδρος του Hellenic American University Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος.

You may also like...