H Στέγη πηγαίνει στα… στάδια

6 Νοεμβρίου 2017 – 22 Μαΐου 2018 | ΕΚΤΟΣ ΣΤΕΓΗΣ
Τρίπλες και Τριπλέτες. Αγώνας ή παράσταση;
Η Στέγη πηγαίνει στα… στάδια! Συγκεκριμένα, στα γήπεδα μπάσκετ και τα κλειστά γυμναστήρια δήμων και σχολείων της Αθήνας και της περιφέρειας. Εννέα άνθρωποι –χορευτές και μουσικοί– πρωταγωνιστούν έχοντας μαζί τους μια τρομπέτα, κάμποσες μπάλες και κορίνες, σφυρίχτρες και τηλεβόες. Τα αγωνίσματα στα οποία συμμετέχουν είναι κάπως παράξενα. Θα υπάρχει άραγε σκορ; Ή, μήπως, τελικά δεν έχει σημασία ποιος θα νικήσει ή όχι; Η παράσταση της χορογράφου Μέντης Μέγα μυεί τους εφήβους, με τρόπο πρωτότυπο και ανατρεπτικό, στα μεγάλα ερωτήματα της τέχνης, φέρνοντάς την «αντιμέτωπη» με το συναρπαστικό κόσμο του αθλητισμού. Το Τρίπλες και Τριπλέτες αξιοποιεί τη συνθήκη των δημοφιλών reality shows επιβίωσης και επίδειξης ταλέντων, για να την ανατρέψει ολοκληρωτικά και πολύ χιουμοριστικά.
Πώς μέσα από την κίνηση, το χιούμορ και το παιχνίδι ο αθλητισμός συναντά την τέχνη, πώς το κοινό μπορεί να γίνει μέρος της παράστασης και πώς μια παράσταση «σκοράρει» σε θέματα που αφορούν την ομορφιά και τα σωματικά πρότυπα, τα έμφυλα στερεότυπα, την ελευθερία και τους κανόνες, το θέαμα, τον οπαδισμό, τη διασημότητα και τη δημοσιότητα, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, την αναπηρία και πολλά ακόμα που απασχολούν τα παιδιά και τους εφήβους;
Ξεχάστε τους νικητές και τους ηττημένους, τον οπαδισμό και την εμπορευματοποίηση της δεξιότητας, τα στερεότυπα ομορφιάς και σωματικής ευεξίας. Στην τέχνη, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Εδώ, αντί για τα καλάθια, άλλα πράγματα μετρούν. Ή, όπως έλεγε ένα γκράφιτι, «η ποίηση είναι ένα extreme σπορ».
Χορογραφία & Δραματουργία: Μέντη Μέγα
Σύνθεση μουσικής (σε συνεργασία με τους ερμηνευτές): Χρύσανθος Χριστοδούλου
Βοηθός χορογράφου: Αντώνης Στρούζας
Ενδυματολόγος & Επιμέλεια αντικειμένων: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου
Ερμηνεύουν οι: Νάντη Γώγουλου, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Αλίν Μπατανιάν, Αριάδνη Παπαπαναγιώτου, Χριστίνα Ράινχαρτ, Περικλής Σκορδίλης, Αντώνης Στρούζας, Στέλιος Χατζηκαλέας, Βιβή Χριστοδουλοπούλου
Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής: Delta Pi
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Μέντη Μέγα
Η Μέντη Μέγα γεννήθηκε στην Αγγλία το 1978. Είναι απόφοιτη της ΚΣΟΤ (1998), με μεταπτυχιακές σπουδές στο London Contemporary Dance School (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Kent). Συνεργάζεται με καλλιτέχνες από διάφορα πεδία, συμμετέχει στην οργάνωση και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δουλεύει με ανθρώπους με αναπηρίες. Από το 2008, οπότε και ξεκίνησε να χορογραφεί, έχει πραγματοποιήσει τις παραγωγές: Ποιητικό Άσυλο (Φεστιβάλ Αθηνών, 2008), Το Μαντρόσκυλο, μια αλληγορία για τα Media (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, 2010), Μεταπολίτευση (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, 2012), Sweet Abyss (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, 2014), Transforming Me, ένα δίγλωσσο σόλο (MIRfestival 2014, 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Danae Festival Milan 2015). Από το 2008, διδάσκει ιστορία χορού στην επαγγελματική σχολή «Ραλλού Μάνου». Ως χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες, όπως οι X-it, Λάθος Κίνηση, Sine Qua Non. Έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις των Blitz, Μιχαήλ Μαρμαρινού, Θοδωρή Αμπαζή και άλλων, ενώ έχει επιμεληθεί την κίνηση για θεατρικές παραστάσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος του δικτύου χορευτικών ομάδων «Σύνδεσμος Χορού», ενώ διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του διεθνούς δικτύου για το χορό στη Μεσόγειο, “Danse Bassin Mediteraneé”.
Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
6 Νοεμβρίου 2017 – 22 Μαΐου 2018
Εκτός Στέγης
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Απευθύνεται σε:
Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
Σχολικές παραστάσεις έως τις 22 Μαΐου 2018, κάθε Δευτέρα και Τρίτη | 11:00-12:15
Κρατήσεις – Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr
Η παράσταση απευθύνεται σε αθλητικούς συλλόγους και μπορεί να παρουσιαστεί στις εγκαταστάσεις τους κάθε Δευτέρα απόγευμα, ενώ μπορούν να την παρακολουθήσουν και σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας που διαθέτουν γήπεδα μπάσκετ ή/και κλειστά γυμναστήρια, κάθε Δευτέρα και Τρίτη πρωινές ώρες.
http://www.sgt.gr/gre/SPG2002

 

 

You may also like...