H μεγάλη γιορτή της τζαζ στο Μέγαρο

5 – 13 Νοεμβρίου

Εννέα συναυλίες με μουσικούς από όλο το φάσμα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής

Stefano Di Battista

Morricone Stories

5.11.2022, 21:00

O Στέφανο ντι Μπαττίστα, αγαπημένος φίλος και συνεργάτης του Έννιο Μορρικόνε, ζωντανεύει με το κουαρτέτο του συνθέσεις του κορυφαίου κινηματογραφικού συνθέτη, που άφησαν εποχή.

Τα μπλουζ του Θάνου

6.11.2022, 21:00

Μουσικοί που συμπορεύτηκαν με τον Θάνο Μικρούτσικο σε ξεχωριστές στιγμές της καλλιτεχνικής του πορείας ερμηνεύουν συνθέσεις του σε ύφος τζαζ και μπλουζ, αλλά και τραγούδια σε ποίηση Ελευθερίου, Καβάφη, Καββαδία, Μπρεχτ και Τριπολίτη.

7.11.2022, 21:00

Δημήτρης Βασιλάκης, Gil Weinberg

Shimon Robot & Friends

Τζαζ και τεχνητή νοημοσύνη: το ρομπότ Σιμόν, η ιδέα και το όραμα

Η έρευνα του Δημήτρη Βασιλάκη ονομάζεται jazz mapping, αφορά τη χαρτογράφηση της γλώσσας της τζαζ και έχει στόχο να αναδείξει τον αφηγηματικό της χαρακτήρα, προσφέροντας στην τεχνητή νοημοσύνη τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιληφθεί τη διαδικασία της μηχανικής μάθησης.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

8.11.2022, 21:00

Espen Berg Τrio

Το βραβευμένο νορβηγικό Espen Berg Trio, ένα από τα σημαντικότερα τζαζ τρίο της εποχής μας, εμφανίζεται στην Αθήνα με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε τολμηρές μελωδικές εναλλαγές και ευφάνταστες πολυρυθμίες.

Με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

8.11.2022, 21:00

Σάκης Παπαδημητρίου in concert

Ο πιανίστας Σάκης Παπαδημητρίου, στα 82 του χρόνια, παραμένει ένας θαλερός και δημιουργικός μουσικός που μεταφέρει επί σκηνής ένα μοναδικό κράμα εμπειρίας και φρεσκάδας, νοσταλγίας και ορμής, υπηρετώντας την ουσία της τζαζ.

10.11.2022, 21:00

Pappas & Friends

Μια βραδιά αφιερωμένη σε εμπνευσμένα έργα, στα οποία η αισθητική της κλασικής μουσικής συναντά την αυτοσχεδιαστική ζωντάνια της τζαζ. Απρόσμενοι μουσικοί διάλογοι ανάμεσα στον Τσικ Κορήα και τον Μότσαρτ, στον Ζακ Λουσιέ και τον Μπαχ, τον Τζωρτζ Γκέρσουιν και τους Queen.

11.11.2022, 21:00

Stavros Lantsias Quartet

Ο κύπριος πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας συγκαταλέγεται στους πλέον καταξιωμένους τζαζίστες της σύγχρονης ελληνικής σκηνής και έχει στο ενεργητικό του διασκευές αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις με επιρροές ιδίως από την κλασική και κινηματογραφική μουσική.

12.11.2022, 21:00

Alex Drakos Quartet, guest Κατερίνα Πολέμη

“Explorations”

Το Kουαρτέτο του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη, στο πρόγραμμά του στο Μέγαρο, συνδυάζει πρωτότυπες συνθέσεις και τραγούδια από τους δίσκους Tora και Κύκλοι με νέο ακυκλοφόρητο υλικό. Το Κουαρτέτο συμπράττει με την ερμηνεύτρια Κατερίνα Πολέμη, και μαζί εξερευνούν τη σχέση της τζαζ με την ελληνική παράδοση, την ποπ, τη ροκ, αλλά και την κλασική μουσική.

13.11.2022, 21:00

Dimitris Kalantzis Quartet

A tribute to Michel Legrand

Tο Kουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή, μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες του αναγνώσεις πάνω στο έργο των Θεοδωράκη και Χατζιδάκι, ετοίμασε ένα αφιέρωμα στον Μισέλ Λεγκράν, εμπνευσμένο από τη μουσική του γάλλου συνθέτη, ενός από τους σπουδαιότερους «κινηματογραφικούς» συνθέτες του 20ού αιώνα.

Εκπαιδευτικές δράσεις

7-8.11.2022

Μουσική και Τεχνητή Νοημοσύνη

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Β’, Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου

8.11.2022

Μουσική και Τεχνητή Νοημοσύνη

Παρουσίαση Shimon Robot και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης

9.11.2022

It’s all jazz to me

Πριν σβήσουν τα φώτα: Συνομιλώντας με τους καλλιτέχνες

 

 

You may also like...