«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»
Από Πέμπτη 7 έως Κυριακή 10 Ιουνίου2018
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας και φέτος στην πανελλήνια εκστρατεία «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ, διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και γονείς. Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο πνεύμα του προγράμματος, που αφορά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.
Ο φετινός εορτασμός στο ΑΜΘ έχει τον τίτλο:
«Παν, ο σκανταλιάρης θεός»
Ελάτε να γνωρίσετε τον Πάνα, τον τραγοπόδαρο θεό, προστάτη των βοσκών, των κυνηγών και της βλάστησης, που περιφερόταν στη φύση σκορπώντας τις μελωδίες του αυλού του. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Αναλυτικότερα:
Την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Ιουνίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, θα λειτουργήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές μονάδες σχετικό με τον Πάνα στη Μακεδονία και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Στο πρόγραμμα θα λάβει μέρος και ο κος Γιώργος Τσιώνας συνεργάτης του Μουσείου Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού.
Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου (ώρα 11.30-12.30) θα υλοποιηθεί πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά από 6 έως 12 ετών, το οποίο περιλαμβάνει αφήγηση μύθων σχετικών με το παραπάνω θέμα από την Action Art/Εικαστική Δράση και τη Ροδάνθη Δημητρέση.

You may also like...