Grèce France Talents

ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccGRÈCE FRANCE TALENTS 2016 Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία 19 & 20.02.2016 Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος Είσοδος ελεύθερη Ας μιλήσουμε για το μέλλον με αυτούς που το προετοιμάζουν Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Γαλλικό Ινστιτούτο οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στον  προσανατολισμό των νέων. Το Grèce France Talents 2016 είναι μια ευκαιρία για συναντήσεις και ανταλλαγές εμπειριών και απόψεων με εκπροσώπους των καλύτερων γαλλικών Ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και με Έλληνες πτυχιούχους γαλλικών Πανεπιστημίων και οικονομικούς φορείς. 3 ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε:  – Στρογγυλή Τράπεζα : « Τα soft skills, για να κάνετε τη διαφορά στην αγορά εργασίας »,  – Cocktail-Networking του Δικτύου Grèce France Alumni  – Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία Campus France

Στρογγυλή Τράπεζα
«Τα soft skills, για να κάνετε τη διαφορά
στην αγορά εργασίας»

19/02, 18.00 | Αuditorium Theo Angelopoulos
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Είσοδος ελεύθερη – Tαυτόχρονη μετάφραση

Οι σημερινοί νέοι φοιτητές θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια πραγματική «επανάσταση» που θα φέρει ανατροπές στα επαγγέλματα. Η παγκοσμιοποίηση, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, η ανάδυση καινοτόμων δραστηριοτήτων αναδεικνύουν την ανάγκη για νέες βασικές δεξιότητες: τομεακές, τεχνικές, αλλά κυρίως δεξιότητες που σχετίζονται με τη συμπεριφορά.
Ως εκ τούτου, εκτός από τα ακαδημαϊκά προσόντα που αναζητούν οι εργοδότες, το άλλο καθοριστικό στοιχείο που λαμβάνουν υπόψη τους οι υπεύθυνοι προσλήψεων είναι αυτό που ονομάζουμε «soft skills». Αυτές οι « ήπιες» ή « μη ακαδημαϊκές» δεξιότητες, αποτελούν πλέον το κλειδί της επιτυχίας που κάνει τη διαφορά. Αλλά περί τίνος ακριβώς πρόκειται;

Ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες στην πρόσληψη προσωπικού και εκπρόσωποι επιχειρήσεων θα συζητήσουν, έτσι ώστε να βοηθήσουν τους νέους να προσδιορίσουν και να εκμεταλλευτούν καλύτερα τις δεξιότητες αυτές, καθώς και να κατανοήσουν τον αντίκτυπό τους στην επαγγελματική αποκατάσταση και σταδιοδρομία.

Οι συμμετέχοντες θα είναι : Ρένα Μπαρδάνη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ, Δήμητρα Ιορδανόγλου, λέκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού, Eric Tourret, partner της EY, Gabrielle Limousin, σύμβουλος, Korn Ferry, Christophe Lemarié, Γενικός Διευθυντής της Pernod Ricard Hellas, πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Isabelle Moser, Senior Manager / People and Organisation Leader της PwC, Μάρθα Μυλωνά – Οικονομάκου, πρόεδρος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος , Brigitte Renn, Διευθύντρια της Ελληνογαλλικής Σχολής Eugène Delacroix, και Lionel Bellenger, ακαδημαϊκός υπεύθυνος της HEC Executive Education, τακτικός ομιλητής στην Ecole Polytechnique, Διευθυντής της σειράς «Formation Permanente» του εκδοτικού οίκου ESF Editeur, Υπεύθυνος έκδοσης του βιβλίου: 70 exercices pour développer vos soft skills.

Η δημοσιογράφος Βάλια Καϊμάκη θα συντονίσει τις συζητήσεις, οι οποίες θα συνοδεύονται από ταυτόχρονη μετάφραση.
Cocktail-Networking του Δικτύου Grèce France Alumni
19/02, 20.30′ | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Είσοδος κατόπιν εγγραφής, υπό τον περιορισμό των διαθέσιμων θέσεων
Μετά την ολοκλήρωση της στρογγυλής τράπεζας « Soft skills » το Grèce France Alumni, το κοινωνικό και επαγγελματικό δίκτυο των αποφοίτων της γαλλικής εκπαίδευσης και όλων εκείνων που έχουν κάποιο ενδιαφέρον για τη Γαλλία, οργανώνει ένα networking σε φιλικό κλίμα, στο café Paris-Athènes του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.
Το cocktail αυτό θα δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία:
– να συναντήσουν τα μέλη των συλλόγων των Ελλήνων alumni,
– να συνεχίσουν τη συζήτηση με τους συμμετέχοντες της στρογγυλής τράπεζας
– και να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των Ανώτατων Γαλλικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που θα βρίσκονται στην Αθήνα για την Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου.

Αν έχετε σπουδάσει, έχετε κάνει πρακτική, έχετε εργαστεί στη Γαλλία ή αν προτίθεστε να το κάνετε, μην χάσετε αυτή τη συνάντηση!
Ηλεκτρονική εγγραφή, υπό τον περιορισμό των διαθέσιμων θέσεων στο https://www.francealumni.fr/fr/poste/grece/agenda/2251
Για περισσότερες πληροφορίες: alumni@ifa.gr

Τι είναι το Δίκτυο Grèce France Alumni;
Το Δίκτυο « Grèce France Alumni », που δημιουργήθηκε το 2015, με την υποστήριξη περίπου είκοσι εταίρων, αποτελεί μέρος του διεθνούς κοινωνικού και επαγγελματικού δικτύου France Alumni. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (www.grece.francealumni.fr) τα μέλη μπορούν να βρουν άρθρα, νέα, εκδηλώσεις, ομάδες θεματικών συζητήσεων, καθώς και τον παγκόσμιο κατάλογο αποφοίτων της γαλλικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία Campus France

20.02.2016, από τις 10.00 έως τις 18.00 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Είσοδος ελεύθερη
Ηλεκτρονική εγγραφή
Πληροφορίες : athenes@campusfrance.org

28 δημόσια Πανεπιστήμια, Ανώτατες Σχολές (grandes écoles) διοίκησης επιχειρήσεων και μηχανικών της Γαλλίας, καθώς και το θεματικό ψηφιακό Πανεπιστήμιο UVED (Εικονικό Πανεπιστήμιο Περιβάλλοντος και Αειφόρου ανάπτυξης) θα βρεθούν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν το ευρύ φάσμα των προγραμμάτων σπουδών τους, αλλά και για να συμβουλεύσουν και να κατευθύνουν τους μαθητές και τους φοιτητές.

Πανεπιστήμια: Université d’Artois, Université Grenoble 3, Université Jean Moulin Lyon 3, Université Lyon 2, Université Paris 2 Panthéon-Assas, Université Paris Sorbonne, Université Paul Valéry Montpellier 3, Université de Perpignan Via Domitia, Université Rennes 2, Université de Nice – Sophia Antipolis, Université de Limoges

Σχολές οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων / Business Schools: EDHEC Business School, ESC Rennes School of Business, HEC Paris, ICN Business School, IESEG School of Management, ISG Business School, KEDGE Business School, Audencia Business School, ESSEC Business School

Πολυτεχνεία: ECAM Lyon, Ecole Centrale Marseille, ENSIEE Ecole Nationale Supérieure d’Informatique pour l’Industrie et l’Entreprise, INSA Rouen, INSA Toulouse, MINES ParisTech – Centre de Robotique, CESI Ecole d’ingénieurs

Σχολές Τεχνών: Sustainable Design School, Groupe EAC Ecole de management en art, culture, luxe

Θα διεξαχθούν επίσης παρουσιάσεις, σε συνεργασία με τα μέλη του Δικτύου Grèce France alumni στο auditorium Theo Angelopoulos, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στις ερωτήσεις των μαθητών και των φοιτητών:

11.00: Οι προπτυχιακές σπουδές
12.30: Στρογγυλή Τράπεζα: Επιλέξτε τη Γαλλία: ένα εφαλτήριο για το μέλλον
14.30: Το θεματικό ψηφιακό Πανεπιστήμιο UVED (Εικονικό Πανεπιστήμιο Περιβάλλοντος και Αειφόρου ανάπτυξης)
16.30: Οι μεταπτυχιακές σπουδές

Το γνωρίζατε;
Η γαλλική τριτοβάθμια εκπαίδευση φιλοξενεί πάνω από 278.000 αλλοδαπούς φοιτητές. Πέμπτη οικονομική δύναμη, η Γαλλία βρίσκεται σήμερα στην τρίτη θέση παγκοσμίως για την υποδοχή αλλοδαπών φοιτητών.
Οι αλλοδαποί φοιτητές – ανεξαρτήτως εθνικότητας – απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και τα ίδια πλεονεκτήματα με τους Γάλλους φοιτητές. Μέσα σε 10 χρόνια, ο αριθμός των αλλοδαπών φοιτητών στη Γαλλία αυξήθηκε κατά… 75 % !

Η Γαλλία επενδύει κάθε χρόνο σημαντικά ποσά στην εκπαίδευση και στην έρευνα: πάνω από το 20% του εθνικού προϋπολογισμού της Γαλλίας αφιερώνεται στην εκπαίδευση.
Η γαλλική τριτοβάθμια εκπαίδευση, εκτός από μια από τις καλύτερες του κόσμου, είναι ταυτόχρονα και μια από τις πιο οικονομικά προσιτές.

You may also like...