GRÈCE FRANCE TALENTS Ας μιλήσουμε για το μέλλον με αυτούς που το προετοιμάζουν!

TABLE_RONDE_thumbnail_72dpiΑ. ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, 18.30
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΑUDITORIUM THEO ANGELOPOULOS
Είσοδος ελεύθερη.Ταυτόχρονη μετάφραση .
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους φοιτητές
Ποιες είναι ακριβώς οι «επαναστάσεις» που βιώνουν οι επιχειρήσεις και ποια νέα επαγγέλματα πρόκειται να αναδυθούν;
Τι είδους επαγγελματικές δεξιότητες θα έχουν ανάγκη και με ποιον τρόπο θα γίνονται οι προσλήψεις;
Πώς η πανεπιστημιακή εκπαίδευση θα προσαρμοστεί σε αυτές τις νέες ανάγκες;
Ο κόσμος αλλάζει σημαντικά και γρήγορα. Επηρεαζόμενη διπλά από μια οικολογική κρίση χωρίς προηγούμενο και τη ψηφιακή επανάσταση, η εφεύρεση ενός νέου κόσμου βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η ψηφιακή εποχή ανατρέπει, ωθεί προς την καινοτομία, την επανεξέταση των τρόπων σκέψης, αντίληψης, παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης. Σβήνει τα σύνορα.
Η επιχείρηση λοιπόν πρέπει να επαναπροσδιοριστεί, να προβλέψει, να προσαρμόσει το ανθρώπινο δυναμικό της, να αλλάξει τα κριτήρια προσλήψεων.
Όσες θέσεις εργασίας καταστρέφει η καινοτομία, άλλες τόσες δημιουργεί. Ενώ η ανεργία, και συγκεκριμένα η ανεργία των νέων, πλήττει σοβαρά την Ευρώπη, σε ορισμένους τομείς οι προσλήψεις είναι τακτικές και πρόκειται να γίνουν μαζικές. Ορισμένες ε παγγελματικές δεξιότητες θα βρεθούν στο προσκήνιο έως το 2020. Πρόκειται για τα λεγόμενα «επαγγέλματα του μέλλοντος».
Φιλοδοξία αυτής της στρογγυλής τραπέζης είναι να παρουσιάσει στους νέους όλες αυτές τις αλλαγές και τα νέα επαγγέλματα που αναδύονται στην Ελλάδα και τη Γαλλία, ώστε να μπορέσουν να ακολουθήσουν τις σπουδές που απαιτούνται για την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων που αναζητούν οι επιχειρήσεις.
Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, από τις 18.30, θα λάβουν χώρα, στο auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου, παρουσιάσεις και συζητήσεις με την ακόλουθη σειρά:
– Παρουσίαση της μελέτης του ΣΕΒ σχετικά με τα επαγγέλματα του μέλλοντος στην Ελλάδα από την κυρία Ρένα Μπαρδάνη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ.
– Παρουσίαση της έρευνας του περιοδικού Terra eco με θέμα τις αυριανές θέσεις εργασίας στη Γαλλία από τον Walter Bouvais, Διευθυντή του περιοδικού Terra eco (Γαλλία)
– Ανάγνωση κειμένου του νικητή του διαγωνισμού γραφής «Η φωνή των νέων ταλέντων: φανταστείτε το μελλοντικό σας επάγγελμα»
19h00 : 1η συζήτηση «Τα επαγγέλματα του μέλλοντος απέναντι στις τεχνολογικές προκλήσεις και την καινοτομία», με την συμμετοχή των:
– Δημήτρης Κολαΐτης, Γενικός Διευθυντής του Cedalion Energy, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων του Institut Français du Pétrole
– Gabrielle Limousin, Σύμβουλος του Korn Ferry
– Eric Tourret, Partner της Ernst & Young
– Federico Trionfetti, Καθηγητής Οικονομικών στο Aix-Marseille School of Economics
– Δημήτρης Γ. Βασιλάκος, Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Διεύθυνσης Ελληνικής Ναυτιλίας, Citibank International Ltd, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων της HEC
– Νίκος Βέττας, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ
20h00 : 2η συζήτηση «Τα επαγγέλματα του μέλλοντος απέναντι στην εξέλιξη του τρόπου ζωής και κατανάλωσης», με την συμμετοχή των:
– Frank Marque, Οικονομικός Διευθυντής της Axa Assurance
– Anne Rey, Αναπληρώτρια Πρόεδρος Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής ένταξης στο Πανεπιστήμιο της Angers (Τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων)
– Ευριπίδης Τζήκας, Γενικός Διευθυντής του Novotel Athens, Όμιλος Accor
– Gisèle Urquia, Γενική Διευθύντρια του ALD Automotive
– Μάρκος-Πέτρος Γιαλούρης, Γενικός Διευθυντής της Pierre Fabre Hellas
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Αντώνης Παπαγιαννίδης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Economia.
Β.ΈΚΘΕΣΗ ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, 10.00’ – 18.00’
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ
Η Ελλάδα έχει ταλέντα. Η Γαλλία δίνει ευκαιρίες
Ελλάδα Γαλλία Ταλέντα: ανακαλύψτε τις ευκαιρίες
και τις προοπτικές σπουδών και καριέρας
Ελεύθερη είσοδος
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η υπηρεσία Εspace Campus France των Αθηνών διοργανώνουν στην Έκθεση Σπουδάζω στη Γαλλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 από τις 10:00 έως 18:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31.
Αυτή η εκδήλωση θα είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες φοιτητές να συναντήσουν εκπροσώπους γαλλικών Πανεπιστημίων και Ανώτατων Σχολών, να συζητήσουν τα ακαδημαϊκά σχέδια και να βρουν απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με τα προγράμματα σπουδών, τη διαδικασία αποδοχής και τις δυνατότητες χορήγησης υποτροφίας.

You may also like...