• Χωρίς κατηγορία

Goethe-Ινστιτούτο

… ανακοίνωση τύπου … pressemitteilung … ανακοίνωση τύπου …

Συναυλία Tζαζ «Νέοι Παλμοί» – Γυναίκες της γερμανικής τζαζ
Η Angelika Niescier με το κουαρτέτο sublimAngelika

Goethe-Institut, Ομήρου 14–16, Τηλ. 210 36 61 000
Angelika Niescier
: Σαξόφωνο

Florian Weber: Πιάνο

Sebastian Räther: Κοντραμπάσο

Christoph Hillmann: Κρουστά

Η σειρά συναυλιών «Νέοι Παλμοί» – Γυναίκες της γερμανικής τζαζ παρουσιάζει εξέχουσες γυναίκες μουσικούς, που κέρδισαν διεθνή αναγνώριση στην τζαζ σκηνή με το δημιουργικό και υψηλών αξιώσεων έργο τους και έδωσαν νέα ώθηση στον άλλοτε ανδροκρατούμενο χώρο της τζαζ.

Η σειρά συναυλιών ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο με την Julia Hülsmann και το τρίο της, συνεχίστηκε τον Οκτώβριο με την πιανίστα της τζαζ και συνθέτιδα Aki Takase σε ντουέτο με τον Rudi Mahall και ολοκληρώνεται για φέτος με την Angelika Niescier και το κουαρτέτο sublim. Η σειρά θα συνεχιστεί και το 2014.

Πολυσχιδής, δεξιοτέχνις, γεμάτη ενέργεια και λυρισμό: Η Angelika Niescier είναι μία από τις πιο συναρπαστικές φωνές της γερμανικής τζαζ. Έχοντας περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο, θα εμφανιστεί τώρα και στην Αθήνα με το κουαρτέτο της sublim.

Η πολωνικής καταγωγής Angelika Niescier ανήκει σε εκείνες τις ασυνήθιστες γυναίκες, οι οποίες εδώ και αρκετά χρόνια καινοτομούν στην ευρωπαϊκή τζαζ σκηνή προτείνοντας καινούριες φόρμες. Θα τη χαρακτήριζε κανείς προσηλωμένη καλλιτέχνιδα της τζαζ με αστείρευτη ενέργεια, πλούσιο ηχόχρωμα και άψογη τεχνική.

Η Niescier συνθέτει, επίσης, μουσική για θέατρο, μπαλέτο και συμφωνική ορχήστρα, ενώ έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με καταξιωμένες προσωπικότητες της τζαζ, όπως οι Joachim Kühn, Steve Swallow, Jim Black και Nasheet Waits.

Το κουαρτέτο sublim, το οποίο ιδρύθηκε το 2000, αποτελούμενο από ένα σαξόφωνο, ένα πιάνο, ένα κοντραμπάσο και κρουστά, συνθέτει ένα δημιουργικό τζαζ σύνολο με απεριόριστες δυνατότητες.

Στο sublim η Niescier συνδυάζει στους αυτοσχεδιασμούς και τις συνθέσεις της εντελώς διαφορετικές επιρροές από 50 χρόνια ιστορίας της τζαζ με μία συνειδητά ευρωπαϊκή φόρμα, πετυχαίνοντας τελικά να αναπτύξει ένα δικό της προσωπικό και πάντα αναγνωρίσιμο στυλ.

www.angelika-niescier.de
Είσοδος ελεύθερη

Με την παράκληση της αναφοράς

Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό: Βίκυ Τραχανή, Τηλ. 210 3661 043

www.goethe.de/athen

You may also like...