Good ντιζάιν Greece exhibition

Το Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Σικάγο (The Chicago Athenaeum: Museum for Architecture and Design) και το Ευρωπαικό Κέντρο Αρχιτεκτονικής, Τέχνης, Σχεδιασμού και Περιβαντολογικών Μελετών (The European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies), σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή των διεθνών βραβειών σχεδιασμού Good Design διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την έκθεση Good Ντιζάιν Greece. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 17 Ιουνίου 2018 σε δύο εκθεσιακούς χώρους, στο Contemporary Space Athens, τον εκθεσιακό χώρο και πυρήνα των δύο οργανισμών στην Ελλάδα (Μητροπόλεως 74, Πλάκα) και στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Λεωφόρος Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή).
Η συνέργεια μεταξύ των οργανισμών έχει ως στόχο η έκθεση Good Ντιζάιν Greece να αποτελέσει το τελικό σημείο συνάντησης των σχεδιαστικών δυνάμεων της χώρας καθ’όλη την περιδιάβασή τους σε ένα μονοπάτι μεταξύ δύο χώρων όπου οι τολμηροί προσεγγίζουν με αυθορμητισμό και πρωτοτυπία τις δημιουργικές προκλήσεις.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προώθησης έργων που σχεδιάστηκαν από Έλληνες και Κύπριους σχεδιαστές για την ελληνική και κυπριακή αγορά κατά τα έτη 2016-2018. Βασικός σκοπός αποτελεί η προβολή και παρουσίαση των νέων τάσεων στο ντιζάιν και η προώθηση των έργων που ξεχωρίζουν για την καινοτομία και την πρωτοποριακή τους κατεύθυνση. Οι Έλληνες και Κύπριοι σχεδιαστές διατηρούν μια δυναμική παρουσία στη διεθνή σκηνή του ντιζάιν εδώ και αρκετά χρόνια κατακτώντας πολλές διακρίσεις παγκοσμίως. Σε μια χρονική περίοδο όπου η ελληνική οικονομία περνάει δύσκολους καιρούς, τα διεθνή βραβεία Good Design επιλέγουν την Ελλάδα και στηρίζουν την ελληνική δημιουργία. Η πρωτοβουλία Good Ντιζάιν Greece έχει εκθεσιακό χαρακτήρα και επιθυμεί να παρουσιάσει τους σχεδιαστές που επιμένουν ελληνικά, καθιερώνουν υψηλά στάνταρντ και συνεχίζουν να είναι εξωστρεφείς.
Η δεύτερη χρονιά του Good Ντιζάιν Greece προσκαλεί κοινό και δημιουργούς σε μια διαφορετική έκθεση που θα προκαλέσει το διάλογο και θα τροφοδοτήσει τη σκέψη, θα εξερευνήσει την αξία, τα όρια και τις προοπτικές του ντιζάιν στις μέρες μας. Συνεπής με τη φιλοσοφία των βραβείων Good Design, έχοντας μη διαγωνιστικό χαρακτήρα και μακριά από βραβεία που ξεχωρίζουν για πρώτους, δεύτερους κ.ά τίτλους, τα έργα που επολέχθηκαν διακρίνονται συνολικά για τη σχεδιαστική τους δεξιοτεχνία και τόλμη.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης διαμορφώνεται ως εξής:
Παρασκευή 1 Ιουνίου, στις 19:00
α. Εγκαίνια έκθεσης, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ΕΜΣΤ
(Λεωφόρος Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή).
β. Good Talking – Παράλληλες δράσεις, συζητήσεις
Πάνος Κωνσταντόπουλος – εκδότης gr design
Πάρις Μέξης – σκηνοθέτης, σχεδιαστής, συγγραφέας
Γρηγόρης Τσακνάκης – σχεδιαστής, ιδρυτής Mousegraphics
Σάββατο 2 Ιουνίου, στις 19:00
Τhe Good Party, Πάρτι έναρξης έκθεσης, Contemporary Space Athens, (Μητροπόλεως 74).
Ανακοίνωση τελικών συμμετοχών
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην έκθεση Good Ντιζάιν Greece Exhibition 2018. Το έργο της φετινής κριτικής επιτροπής ήταν ιδιαίτερα δύσκολο καθώς κλήθηκε να αξιολογήσει περισσότερες από 200 συμμετοχές από Έλληνες και Κύπριους σχεδιαστές.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η δημιουργική κοινότητα της Ελλάδας και της Κύπρου στήριξε την πρωτοβουλία των διεθνών βραβείων Good Design για την προβολή και παρουσίαση των σχεδιαστικών δυνάμεων των προαναφερόμενων χωρών σε μια έκθεση σε εθνικό επίπεδο με σκοπό την ανάδειξη των ανθρώπων και των έργων που ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία, την τεχνική, την αισθητική και συνολική σχεδιαστική τους αντίληψη.
Οι σχεδιαστές που επιλέχτηκαν από τη φετινή κριτική επιτροπή να εκθέσουν τα έργα τους είναι:
Link: https://www.gooddesigngreece.com/exhibition-2018
Οι διοργανωτές της έκθεσης Good Ντιζάιν Greece Exhibition, το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies ευχαριστούν την κριτική επιτροπή για την άψογη συνεργασία, για το δημιουργικό διάλογο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και για την άριστη εκτέλεση και διαχείριση του δύσκολου έργου τους.
Η συνολική επιβράβευση του Καλού Σχεδιασμού, τα διεθνή βραβεία Good Design, μετρούν 67 συναπτές διοργανώσεις και συνεδριάσεις σε διεθνές επίπεδο υπό τον προγραμματισμό του Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies. Η φιλοσοφία των βραβείων προκρίνει την συνολική απόδοση του σχετικού τίτλου σε όλους τους βραβευμένους χωρίς να διακρίνει ανάμεσα σε πρώτους και δεύτερους.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες ανεξαιρέτως για τη θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμά μας.
Υποβολή αιτήσεων
Παρατείνεται ως και την Παρασκευή 27 Απριλίου, 2018 η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για το Good Ντιζάιν Greece.
Φέτος, το δύσκολο έργο της τελικής επιλογής των έργων προς συμμετοχή και παρουσίαση στην έκθεση, καλείται να φέρει εις πέρας η κριτική επιτροπή που αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου της σχεδιαστικής κοινότητας. Τα μέλη της είναι: Δημήτρης Ζουρούδης, Εικαστικός καλλιτέχνης, Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Θεανώ Πετρίδου, Graphic Designer – we design, Γιώργος Κελέφης, Εκδότης – OZON, OZON Raw, Κωνσταντίνος Οικονομίδης, Industrial/Product Designer – Draw Collective Studio & ME Design Studio, Σέργιος Φωτιάδης, Product Designer – we design και Φίλιππος Φωτιάδης, Αρχιτέκτων – we design.
Οι κατηγορίες υποβολής των έργων είναι εναρμονισμένες με τις παγιωμένες κατηγορίες συμμετοχής των βραβείων Good Design. Για την έκθεση Good Ντιζάιν Greece επιλέχθηκαν οι εξής:
1.Graphic Design/Packaging
2.Industrial Design
3.Environmental Design
4.Furniture Design και
5.Textiles Design.
Η αφίσα μας με κεντρικό στοιχείο το ελληνικό φως ως ένα μέσο συνδιαλλαγής, διάδρασης και επικοινωνίας με τον άνθρωπο και το περιβάλλον του σχεδιάστηκε από το δημιουργικό γραφείο meandyou communication design.
Η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 27 Απριλίου και η φόρμα συμμετοχής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.gooddesigngreece.com όπως επίσης και οι όροι συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ευρωπαικό Κέντρο Αρχιτεκτονικής, Τέχνης, Σχεδιασμού και Περιβαντολογικών Μελετών, Μητροπόλεως 74, Υπεύθυνη επικοινωνίας, κα. Κωνσταντίνα Γελαδάκη, τηλ: 210 3428511, email: gdge@good-designawards.com

You may also like...