Festival Comedy στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει για 3η χρονιά το «COMEDY FESTIVAL» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1), από τις 2 μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Φέτος φιλοξενούνται 4 κωμωδίες από τις καλύτερες θεατρικές ομάδες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το πρόγραμμα
-Σάββατο 02/12 – «Μήδεια» μια παρωδία, από τη Θεατρική Ομάδα Μυγδονίας «Θεατροποινίτες»
-Κυριακή 03/12 – «Η μαμά πεθαίνει πάντα 2 φορές», από τη Θεατρική Ομάδα «Καλλίστη»
-Δευτέρα 04/12 – «Ποια Ελένη;» των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου, από το Studio Έργον
-Τρίτη 05/12 – «Η Λωρίδα της Γάζας» του Αλέξη Βενιέρη, Θεατρική Ομάδα Φύρδην Μίγδην Θεατρική Ομάδα Μυγδονίας «Θεατροποινίτες» τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εν δράσει».
«Μήδεια» μια παρωδία
Η Μήδεια βοήθησε τον Ιάσωνα να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας και άφησε την Κολχίδα φεύγοντας μαζί του. Μετά από διάφορες περιπέτειες έφτασαν στο Βόλο. Εκεί λοιπόν βρίσκουμε την ηρωίδα μας στην αρχή της παράστασης. Τα όμορφα χρόνια έχουν περάσει πια. Ο Ιάσωνας την απατά με διάφορες γυναίκες και λείπει συνεχώς από το παλάτι. Η Μήδεια υποφέρει μόνη της και δεν ωφελούν ούτε τα ξόρκια που κάνει ούτε τα γιατρικά. Ξαφνικά εμφανίζεται στο παλάτι μια νεαρή καλόγρια με πολύπαθο βίο. Η Μήδεια την περιθάλπει θεωρώντας ότι θα είναι καλό παράδειγμα για τους δυο γιους της οι οποίοι σύμφωνα με τα λόγια της τροφού έχουν πάρει κακό δρόμο. Όμως ακόμη ένας ξένος καταφθάνει στο παλάτι. Είναι ένας καλόγερος αυτή τη φορά που καιρό τριγύριζε στην περιοχή κι ο οποίος εμπιστεύεται στη Μήδεια μια προσωπική του «αδυναμία». Η ανυποψίαστη Μήδεια δέχεται στο τέλος την επίσκεψη του Ιάσωνας. Τα νέα που της αποκαλύπτει την ωθούν να διαπράξει το χειρότερο έγκλημα ! Τα υπόλοιπα επί σκηνής
«Η μαμά πεθαίνει πάντα 2 φορές»
Μαύρη κωμωδία. Το έργο διαδραματίζεται στην ελληνική επαρχία και ξεκινάει με την κηδεία της κομματάρχισσας, μαμάς και εξέχοντος προσώπου του χωριού…. μόνο που υπάρχει μια λεπτομέρεια: η μαμά της οικογενείας δεν είναι στην πραγματικότητα νεκρή! Μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις και πολλές σφαίρες, οι θεατές διασκεδάζουν σε μία ανατρεπτική παράσταση που προσφέρει απλόχερα τη διασκέδαση!
«Ποια Ελένη;» των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου
Ο Τρωικός πόλεμος δεν υπήρξε ποτέ! Μια ενάρετη Σπαρτιατοπούλα η Πευκίδα παρόλη την ασκήμια της καταφέρνει ενάντια στην οργή και την πονηριά των θεών να αποκαταστήσει την ειρήνη γιατί….η ομορφιά είναι ψέμα και κατασκεύασμα. Του λογικού τερτίπι. Κι όλο αλλάζει μορφή και νόημα. Και στους αιώνες που θα έρθουν, χίλιες φορές η ομορφιά εικόνα θα αλλάξει…..
«Η Λωρίδα της Γάζας» του Αλέξη Βενιέρη
«Εσύ τι έκανες σήμερα για να κάνεις τον κόσμο καλύτερο; Τι έκανες; Τι θα κάνεις;». Δυο νοσηλεύτριες, τρεις ασθενείς, ένας διευθυντής, μία υπουργός, τρεις γραμματείς. Ένα έγκλημα. Μονομάχοι σε μια μάχη αμφίβολη, σε έναν αγώνα εξουσίας με διαφορετικό έπαθλο για τον καθένα. Ποιος θα κερδίσει; …και η γάζα ξετυλίγεται…
Μια μαύρη, νοσηρή, αιματηρή κωμωδία που φέρνει σε αντιπαράθεση την αλήθεια με το συμφέρον, τη δικαιοσύνη με το βόλεμα και φωτίζει τις σκοτεινές, κρυφές πλευρές που φωλιάζουν μέσα στον καθένα.
Εσύ τι θα προτιμούσες, μια άσχημη αλήθεια ή ένα όμορφο ψέμα;

You may also like...