Feldenkrais με την Ulrike Hasbach-Doussis Στον Κινητήρα

feldenllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllFeldenkrais με την Ulrike Hasbach-Doussis Στον Κινητήρα το λέμε το “μαγικό” μάθημα γιατί μπορεί κυριολεκτικά να σου αλλάξει τη ζωή, φέρνοντας κινητικές μνήμες από τη βρεφική και πρώτη παιδική ηλικία, τότε που το σώμα λειτουργούσε με ελευθερία και πρωτόγνωρη “εξυπνάδα”. Εαν δε το δοκιμάσετε θα χάσετε! Η μέθοδος Feldenkrais είναι μια μοναδική μέθοδος κίνησης με την οποία μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε πιο δημιουργικά κι έξυπνα το σώμα μας, να εκμεταλευόμαστε τις εγκεφαλικές και σωματικές μας δυνατότητες μέσα από το ήπιο και ήρεμο τρόπο διδασκαλίας της Ulrike Hasbach-Doussis, η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στη διδασκαλία αυτής της μεθόδου. Με το Feldenkrais ξεπερνάμε τις προσωπικές κινητικές μας δυσκολίες και οι τραυματισμοί του παρελθόντος αρχίζουν να ξεθωριάζουν. Ανακαλύπτουμε πώς να κινούμαστε ευκολότερα στην καθημερινότητα μας κι έτσι καθημερινά, μικρά σωματικά κατορθώματα μας οδηγούν σε μια πιο ελεύθερη ζωή.
Τι προσφέρει:
· Βελτιώνει την κίνηση και στάση του σώματος
· Εντοπίζει σωματικές συνήθειες που επιβαρύνουν τον σκελετό και δυσκολεύουν την καθημερινότητα
· Περιορίζει πόνους στη μέση, τον αυχένα, τους ώμους, τα γόνατα κ.ά.
· Συμβάλλει στην αποκατάσταση τραυματισμών και μας μαθαίνει πώς να προλάβουμε τραυματισμούς στο μέλλον
Το μάθημα αυτό μπορούν να το παρακολουθήσουν από επαγγελματίες χορευτές και αθλητές μέχρι άτομα της τρίτης ηλικίας ή άτομα με αναπηρία. Ενδείκνυται για άτομα που αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα από την κακή στάση και χρήση του σώματος, όπως είναι η πολύωρη εργασία μπροστά σε Η/Υ.
“…make the impossible possible, the possible easy and the easy elegant.”
Dr. Moshe Feldenkrais
Η μέθοδος Feldenkrais είναι η εφεύρεση του ισραηλινού φυσικού, μηχανικού και τζούντο master Dr. Moshe Feldenkrais (1904-1984) και βασίζεται στις διαπιστώσεις της νευροφυσιολογίας ότι ο εγκέφαλος, το νευρικό σύστημα και ολόκληρο το μυοσκελετικό σύστημα συνεργάζονται για να συντονίσουν την κίνησή μας.
Η Ulrike Hasbach-Doussis είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου, πιστοποιημένη δασκάλα της Μεθόδου Feldenkrais (Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Feldenkrais Παρίσι, 1994) και διοργανώτρια της πρώτης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Feldenkrais στην Ελλάδα (2012-2015). Σήμερα διδάσκει τη μοναδική αυτή προσέγγιση ανθρώπινης ανάπτυξης, κίνησης και μάθησης με αμείωτο ενθουσιασμό στη Γερμανία, κι από το 2001 και στην Ελλάδα. Ζει κι εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας, όπου παραδίδει ατομικά και ομαδικά μαθήματα και σεμινάρια Feldenkrais, με έμφαση στην ενίσχυση της καλλιτεχνικής και προσωπικής ανάπτυξης των μαθητών της. Παραδίδει τακτικά σεμινάρια της μεθόδου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στην Ευρώπη.
Β’ ΚΥΚΛΟΣ: από 23/11/2015 έως 28/2/2016
Δευτέρα 18.00-19.15, Τετάρτη 11.30-12.45, Πέμπτη 19.00-20.15
· Τα μαθήματα feldenkrais δέχονται καινούριους συμμετέχοντες μόνο στην αρχή του κάθε κύκλου.
Κόστος Β’ κύκλου:
· για 10 μαθήματα: 125 €
· για 20 μαθήματα (2 μαθήματα/ εβδομάδα): 180 €
· για τα 8 μαθήματα της Πέμπτης: 100 €
Εαν η αποπληρωμή γίνει με την έναρξη του κύκλου, έκπτωση 10%, διαφορετικά η εξόφληση γίνεται σε 2 ισόποσες δόσεις, η πρώτη στην έναρξη και η δεύτερη στις 21/12/2015 για το μάθημα της Δευτέρας, στις 23/12/2015 για το μάθημα της Τετάρτης και στις 7/1/2016 για το μάθημα της Πέμπτης.
Την Τετάρτη 6/1/2016, το μάθημα δε θα πραγματοποιηθεί. Θα μεταφερθεί την Πέμπτη 7/1/2016 12.00-13.15.
Σε περίπτωση απουσίας σε κάποιο μάθημα, γίνεται αναπλήρωση σε συνεννόηση με την Ulrike Hasbach-Doussis και τη γραμματεία.
· Με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ: drop in Feldenkrais πρωινό 8 €

Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
info@kinitiras.com
www.kinitirastudio.com
Facebook page: Kinitiras-Studio
Twitter: https://twitter.com/KINITIRAStudio

You may also like...