Evrovizion.Crossing Stories and Spaces

H περιοδεύουσα έκθεση παρουσιάζεται στην Αθήνα.

Ομαδική ξενάγηση στην έκθεση από την επιμελήτρια της ελληνικής συμμετοχής Ιόλη Τζανετάκη

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023
18:00

&

Crushed Bitter Oranges
Περφόρμανς των VASKOS
σε συν-επιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου
στην εγκατάσταση Pickle Bar των Slavs and Tatars

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023
19:00

Καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες που συμμετέχουν στην έκθεση της Αθήνας:
Lana Čmajčanin, Johanna Diehl, Ivana Ivković, Henrike Naumann, Selma Selman,
Slavs and Tatars, Adnan Softić, Μαρία Τσάγκαρη

Διάρκεια έκθεσης: Σάββατο 29 Απριλίου – Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14–16, 10672 Αθήνα

Το Goethe-Institut Athen παρουσιάζει την έκθεση EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES και σάς προσκαλεί στην ομαδική ξενάγηση που θα πραγματοποιηθεί από την επιμελήτρια της ελληνικής συμμετοχής Ιόλη Τζανετάκη την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 18:00, όπως και στην περφόρμανς Crushed Bitter Oranges των VASKOS –σε συν-επιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου–, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 19:00 στην εγκατάσταση Pickle Bar των Slavs and Tatars.

Σε επιμέλεια της Sabina Klemm και της Sanja Kojić Mladenov, το συνεργατικό-δημιουργικό εκθεσιακό πρότζεκτ EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES διερευνά την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Ευρώπης, και εξετάζει την ιδέα μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας. Η έκθεση του ifa (Institut für Auslandsbeziehungen) παρουσιάζεται στην
Αθήνα σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen και το EMΣT | Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Ομαδική ξενάγηση στην έκθεση
EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES

από την επιμελήτρια της ελληνικής συμμετοχής
Ιόλη Τζανετάκη

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023
18:00

Το Goethe-Institut Athen σάς προσκαλεί στην ομαδική ξενάγηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την επιμελήτρια της ελληνικής συμμετοχής Ιόλη Τζανετάκη την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 18:00. Η εικαστικός Μαρία Τσάγκαρη που παρουσιάζει ένα νέο έργο της στην έκθεση με τίτλο This Is the Place Gentlemen! θα είναι παρούσα κατά την ξενάγηση προκειμένου να συνομιλήσει με το κοινό γύρω από τη δουλειά της.

Έπειτα από παρουσιάσεις στο Μουσείο Ιστορίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, καθώς και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Βοϊβοντίνα στη Σερβία, η έκθεση «ταξίδεψε» στο Goethe-Institut Athen στην Ελλάδα. Στην Αθήνα παρουσιάζεται μια μικρότερη επιλογή των έργων τέχνης της έκθεσης, ενώ ταυτόχρονα η έκθεση έχει διευρυνθεί με την προσθήκη ενός νέου έργου της Ελληνίδας εικαστικού Μαρίας Τσάγκαρη – σε επιμέλεια της Ιόλης Τζανετάκη. Επίσης, το πρότζεκτ διευρύνεται με δύο ακόμα τοπικές προσθήκες: Οι εικαστικοί Johanna Diehl και Adnan Softić δημιουργούν νέα έργα σε στενή συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Στην έκθεση της Αθήνας συμμετέχουν με έργα τους η Lana Čmajčanin, η Johanna Diehl, η Ivana Ivković, η Henrike Naumann, η Selma Selman, οι Slavs and Tatars,  ο Adnan Softić και η Μαρία Τσάγκαρη.

Η έκθεση ξεκίνησε στις 28 Απριλίου με μια ειδική εκδήλωση, κατά την οποία η καλλιτέχνιδα Ivana Ivković παρουσίασε την περφόρμανς MONUMENT: THE SCHOOL OF ATHENS. Oι εικαστικοί Johanna Diehl, Adnan Softić και Μαρία Τσάγκαρη έδωσαν επίσης το παρόν στα εγκαίνια και συνομίλησαν με το κοινό σχετικά με τα έργα τους. H επιμελήτρια Sanja Kojić Mladenov, όπως και η τοπική επιμελήτρια Ιόλη Τζανετάκη ξενάγησαν τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες στην έκθεση. Η Δώρα Βασιλάκου, υπότροφος του διεθνούς προγράμματος φιλοξενίας της καλλιτεχνικής ομάδας Slavs and Tatars, υποδέχτηκε το κοινό στην εγκατάσταση Pickle Bar.

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης στην Αθήνα, θα δημοσιευτεί ένα νέο τεύχος του περιοδικού της EVROVIZION, εμπλουτίζοντας έτσι το «αρχείο του ταξιδιού». Σε συν-επιμέλεια της Δανάης Γιαννόγλου το EVROVIZION.CROSSING ATHENS θα είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση του διαρκώς αναπτυσσόμενου εγχειρήματος στην Αθήνα και το αποτύπωμά του στην πολιτιστική ταυτότητα της πόλης.

Crushed Bitter Oranges

Περφόρμανς των VASKOS
σε συνεπιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου
στο Pickle Bar των Slavs and Tatars

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023
19:00

Το Goethe-Institut Athen σάς προσκαλεί στην περφόρμανς Crushed Bitter Oranges των VASKOS, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 19:00 στην εγκατάσταση Pickle Bar των Slavs and Tatars, στο πλαίσιο της περιοδεύουσας έκθεσης EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES που φιλοξενείται έως τα μέσα Ιουνίου  στο Goethe-Institut Athen.

Mέσα από την πολύμορφη πρακτική του και τις αυτοοργανωμένες πρωτοβουλίες του, το δραστήριο καλλιτεχνικό δίδυμο VASKOS (Βασίλης Νούλας και Κώστας Τζημούλης) αναπτύσσει υβριδικές δράσεις οι οποίες περιλαμβάνουν περφόρμανς, ηχητικά έργα,  ενώ συνδυάζουν οπτικοακουστικά μέσα και κίνηση, και διακρίνονται από στοιχεία θεατρικότητας και σαρκασμού. Στο Pickle Bar των Slavs and Tatars οι VASKOS παρουσιάζουν την περφόρμανς Crushed Bitter Oranges.

Tα νεράντζια, ή αλλιώς πικρά πορτοκάλια, είναι εσπεριδοειδή φρούτα με καταγωγή από την Νοτιοανατολική Ασία. Ενώ οπτικά θυμίζουν πορτοκάλι, έχουν μια διαφορετική, πικρή γεύση, που σχεδόν δεν τρώγονται. Πρέπει να τα βράσεις και να τα κάνεις γλυκό για να καταναλωθούν. Οι νεραντζιές είναι δέντρα πολύ διαδεδομένα στις γειτονιές της Αθήνας,  είναι ανθεκτικές στην ατμοσφαιρική ρύπανση και δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου φροντίδα και νερό. Τα ώριμα νεράντζια πέφτουν στα πεζοδρόμια, σαπίζουν ή πατιούνται και συνθλίβονται κάτω από μπότες πεζών ή ρόδες αυτοκινήτων. Καμιά φορά χρησιμοποιούνται στις διαδηλώσεις ως πρόχειρα πολεμοφόδια ενάντια στην αστυνομική καταστολή.

Τα συνθλιμμένα νεράντζια –μια ανάμνηση και εικόνα από τους δρόμους της Αθήνας αρκετά οικεία– είναι μια μεταφορά και ένα πολιτικό σχόλιο για την πόλη γύρω μας που αλλάζει με ραγδαία ταχύτητα, ακολουθώντας τα κελεύσματα της ανάπτυξης, της τουριστικοποίησης, της βελτιστοποίησης και της εντατικοποίησης. Μια αναφορά στους σύγχρονους ρυθμούς κανονικότητας και ταυτόχρονα σε ένα κοινωνικό μοντέλο που προσπαθεί να εξαντλήσει το δυναμικό της πόλης, τις δομές της, τους ανθρώπους της.

Το Crushed Bitter Oranges είναι μία ιστορία για τα πράγματα που τελειώνουν, για τα υλικά  που καταναλώνονται, για τα εξαντλημένα αποθέματα και τις μειωμένες αντοχές. Όπως σημειώνουν οι VASKOS: «Σπαταλημένη μουσική και φώτα νέον μέσα στη μέρα. Όμως  οι αγώνες και οι διεκδικήσεις συνεχίζονται παρά τη ματαίωση, παρά την εξάντληση.
Τα νεράντζια είναι πικρά, δεν τρώγονται, κείτονται στα πεζοδρόμια της πόλης συνθλιμμένα. Κατοικούν παρασιτικά κι εφήμερα. Μοιάζουν αστεία και ξεπερασμένα».

Είναι όμως εδώ.

Τόσο το πρόγραμμα φιλοξενίας-καθοδήγησης (residency-mentorship program) όσο και η εγκατάσταση Pickle Bar της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Slavs and Tatars είναι μέρος του εγχειρήματος EVROVIZION: Η ένταξη της εγκατάστασης Pickle Bar στην έκθεση δημιουργεί έναν ανοιχτό χώρο τοπικού διαλόγου.

Πριν από τα εγκαίνια της κάθε έκθεσης, ένας νέος επαγγελματίας της τοπικής σκηνής (καλλιτέχνης/-ιδα, επιμελητής/-ήτρια και/ή ερευνητής/-ήτρια) επιλέγεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα καθοδήγησης Pickle Bar στο Βερολίνο. Για δύο μήνες, οι υπότροφοι αποκτούν πρόσβαση στο στούντιο των καλλιτεχνών και καθοδηγούνται στα προσωπικά τους εγχειρήματα, κάποια από τα οποία ενδεχομένως να παρουσιαστούν στο πλαίσιο της EVROVIZION. Η ομάδα Slavs and Tatars και το ifa επέλεξαν τη νεαρή Ελληνίδα επιμελήτρια και ερευνήτρια Δώρα Βασιλάκου ως υπότροφο για το πρόγραμμα φιλοξενίας-καθοδήγησης Pickle Bar του 2022/23. Η Βασιλάκου συν-επιμελείται την περφόρμανς Crushed Bitter Oranges στο Pickle Bar, η οποία θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου.

Περισσότερα για τους Slavs and Tatars

Οι Slavs and Tatars είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη καλλιτεχνική κολεκτίβα, που ιδρύθηκε το 2006, αφιερωμένη σε μια περιοχή ανατολικά του πρώην Τείχους του Βερολίνου, και δυτικά του Σινικού Τείχους, η οποία είναι γνωστή ως Ευρασία. Η πρακτική της κολεκτίβας βασίζεται σε τρεις δραστηριότητες: εκθέσεις, εκδόσεις και διαλέξεις-περφόρμανς. Εκτός από τη μετάφραση του θρυλικού σατιρικού περιοδικού του Αζερμπαϊτζάν Molla Nasreddin, οι Slavs and Tatars έχουν εκδώσει δέκα βιβλία μέχρι στιγμής, με πιο πρόσφατο το Wripped Scripped (Hatje Cantz, 2018) το οποίο έχει θέμα την πολιτική των αλφαβήτων και της μεταγραφής. Επί μια δεκαετία και πλέον, οι Slavs and Tatars έχουν δείξει μια διεισδυτική αντίληψη των αμφιλεγόμενων ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία, ανοίγοντας νέους δρόμους για έναν σύγχρονο λόγο μέσω μιας απόλυτα ιδιοσυγκρασιακής μορφής παραγωγής γνώσης, συμπεριλαμβάνοντας την ευρείας κατανάλωσης κουλτούρα, τις πνευματικές και εσωτεριστικές παραδόσεις, την προφορική ιστορία, τους μοντέρνους μύθους και την ακαδημαϊκή έρευνα. Οι καλλιτέχνες αποκαλύπτουν πώς οι παρατεταμένες περίοδοι έρευνας δίνουν ζωή σε ένα οικοσύστημα εγκαταστάσεων, γλυπτών, διαλέξεων και έντυπου υλικού που αμφισβητούν την αντίληψή μας για τη γλώσσα, το τελετουργικό και την ταυτότητα. Οι Slavs and Tatars ζουν και εργάζονται στο Βερολίνο.

Περισσότερα για τους VASKOS τοπικούς καλλιτέχνες της περφόρμανς Crushed Bitter Oranges στο Pickle Bar των Slavs and Tatars στην Αθήνα

Οι VASKOS είναι ένα καλλιτεχνικό δίδυμο με έδρα την Αθήνα που ιδρύθηκε το 2014 από τον Βασίλη Νούλα και τον Κώστα Τζημούλη. Στο έργο τους, οι VASKOS συνδυάζουν διάφορες τέχνες και δραστηριότητες, όπως την περφόρμανς, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, την κεραμική, τις εκδόσεις και την επιμέλεια εκθέσεων, εξερευνώντας με παιγνιώδη τρόπο καλλιτεχνικές, σεξουαλικές και εθνικές ταυτότητες. Οι VASKOS αντιμετωπίζουν την έννοια του «καλλιτεχνικού διδύμου» κυρίως ως μια σύγχρονη εικαστική ιδέα, μια συνειδητή επιλογή, η οποία προτείνει ως εναλλακτικό μοντέλο την καλλιτεχνική συνύπαρξη και συνενοχή, δοκιμάζοντας τα όρια της παραδοσιακής ταυτότητας και της μοναδικότητας/μονάδας του καλλιτεχνικού υποκειμένου. Έργα των VASKOS παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Athens Photo Festival, στο EMΣT | Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο της Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI), στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο TRANSFORM! Queer Arts Festival στη Μασσαλία, στο Haus der Kulturen der Welt (HKW) στο Βερολίνο και στο πρόγραμμα σύγχρονης τέχνης Phenomenon στην Ανάφη.

Ο Βασίλης Νούλας (γενν. το 1975 στη Νέα Υόρκη/ΗΠΑ) είναι εικαστικός καλλιτέχνης και σκηνοθέτης θεατρικών έργων. Είναι ιδρυτικό μέλος και ο κύριος σκηνοθέτης της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Nova Melancholia. Στη δουλειά του επιχειρεί μια νέα προσέγγιση της ελληνικής και ευρωπαϊκής παράδοσης της «μελαγχολίας» και κατασκευάζει έτσι σταδιακά την προσωπική του πνευματική γενεαλογία. Ο Νούλας σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εικαστικά στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris III – Sorbonne Nouvelle. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στο Φεστιβάλ Santarcangelo, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην Μπιενάλε της Αθήνας, αλλά και σε καταλήψεις, διαμερίσματα ιδιωτών και αυτο-οργανωμένους χώρους. Έχουν εκδοθεί πέντε συλλογές ποιημάτων και σύντομων πεζογραφημάτων του. Η πρώτη του ταινία Το θολάμι έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2019. Τα τελευταία χρόνια, έχει πάρει μέρος σε bottom-up πρωτοβουλίες για την πόλη, μεταξύ των οποίων η κατάληψη του θεάτρου «Εμπρός», η κατάληψη Green Park, η Κίνηση Μαβίλη. Ο Νούλας ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ο Κώστας Τζημούλης (γενν. το 1974 στη Θεσσαλονίκη/Ελλάδα) είναι εικαστικός καλλιτέχνης. Μετά τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ολοκλήρωσε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στο Westminster University του Λονδίνου και στο Dutch Art Institute του Άρνεμ. Έχει παρουσιάσει πέντε ατομικές εκθέσεις: Recycled Spaces (2007) στο Contemporary Art Gallery of Pancevo (Βελιγράδι/Σερβία), Useless Passages (2008) στην γκαλερί Artis Causa της Θεσσαλονίκης, Yucca (2015) κατά τη διάρκεια της κατάληψης του Green Park στην Αθήνα, Χωρίς Αρματούρα (2018) στην γκαλερί της Αθήνας «Ασκληπιού 99» και Predela (2020) στον χώρο του ΟΧΤΩ στην Αθήνα. Από το 2014 συνεργάζεται στενά με την καλλιτεχνική κολεκτίβα Nova Melancholia. Το 2016 εγκαινίασε και διοργάνωσε μαζί με τον Βασίλη Νούλα και την Γκίγκη Αργυροπούλου την DIY Performance Biennale «No Future» και το 2019 ίδρυσε μαζί τους το κριτικό ινστιτούτο τέχνης και πολιτικής ΤΟ ΟΧΤΩ. Αυτή την περίοδο είναι ακαδημαϊκός υπότροφος στο Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο Τζημούλης ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Περισσότερα για τη Δώρα Βασιλάκου
fellow του προγράμματος φιλοξενίας Pickle Bar των Slavs and Tatars
συν-επιμελήτρια της περφόρμανς Crushed Bitter Oranges

H Δώρα Βασιλάκου (γενν. το 1992 στην Αθήνα) είναι επιμελήτρια και ερευνήτρια. Έχει σπουδάσει φιλοσοφία και ιστορία της τέχνης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντοπίζονται στο πεδίο όπου συναντώνται η τέχνη, η πολιτική και οι πρακτικές αρχειοθέτησης, και ειδικότερα την απασχολούν ζητήματα ιστορίας, μνήμης και γλώσσας από μια οικοφεμινιστική και απο-αποικιοκρατική οπτική. Η Βασιλάκου έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς και μη κερδοσκοπικούς φορείς στην Ελλάδα και τη Γερμανία και έχει συμμετάσχει σε επιμελητικά και παιδαγωγικά προγράμματα που πειραματίζονται με ποικίλες εκθεσιακές μορφές και την κριτική γραφή. Στην τελευταία της διεπιστημονική ερευνητική εργασία πραγματεύεται τη ζωικότητα στη σύγχρονη σκέψη και τις κοινωνικές πραγματικότητες, διερευνώντας τον υβριδισμό, την ευαίσθητη πολυπλοκότητα και την αντίσταση των μη ανθρώπινων συστημάτων πέρα από τα κυρίαρχα ανθρωποκεντρικά αφηγήματα. Η Βασιλάκου ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η Ιόλη Τζανετάκη (γενν. στην Αθήνα) είναι επιμελήτρια, διεπιστημονική ερευνήτρια και συγγραφέας. Από το 2021 είναι επιμελήτρια και σύμβουλος εκθέσεων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Αθήνα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην ιστορία και θεωρία της τέχνης και πολιτικές επιστήμες από το Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο. Η έρευνά της εστιάζει στη σχέση μεταξύ τέχνης, πολιτικής και κοινωνικών ζητημάτων, εξετάζοντας πιο συγκεκριμένα ζητήματα δημοκρατίας, πολιτικής οικονομίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το κοινωνικοπολιτικό αντίκτυπο της εργασίας στην τέχνη. Από το 2016 έως το 2018 ήταν βοηθός επιμελητή της 1ης Διεθνούς Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Ρίγας. Από το 2017 είναι associate curator του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος Schwarz Foundation, ενώ, μεταξύ άλλων, ήταν βοηθός επιμελητή του κροατικού περιπτέρου στην 58η Μπιενάλε της Βενετίας το 2019. Η Ιόλη Τζανετάκη είναι συνιδρύτρια του συμμετοχικού καλλιτεχνικού προγράμματος WeHybrids, το οποίο πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις και ιδρύματα τέχνης στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2016. Από το 2020 διδάσκει το μάθημα «CURARE – Curating Contemporary Art» που διοργανώνει το πολιτιστικό τμήμα της πόλης του Βερολίνου. Η Τζανετάκη έχει επιμεληθεί και έχει γράψει για διάφορες εκδόσεις τέχνης. Ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου.

Περισσότερα για το πρότζεκτ και την έκθεση στην Αθήνα

Πόλεις της περιοδεύουσας έκθεσης
Σαράγεβο (Βοσνία και Ερζεγοβίνη, 2021), Νόβι Σαντ (Σερβία, 2021–22), Αθήνα (Ελλάδα, 2023), Λευκωσία (Κύπρος, 2023), Τιφλίδα (Γεωργία, 2024), Κισινάου (Μολδαβία, 2024), Βάρνα (Βουλγαρία, 2025), Βρυξέλλες (Βέλγιο, 2025), Κρακοβία (Πολωνία, 2026), Βίλνιους (Δημοκρατία της Λιθουανίας, 2026), Καλίνινγκραντ (Ρωσική Ομοσπονδία, 2027), Βερολίνο (Γερμανία, 2027)

Καλλιτέχνες/-ιδες που συμμετέχουν στο πρόζεκτ EVROVIZION
Nevin Aladağ, Igor Bošnjak, Vajiko Chachkhiani, Lana Čmajčanin, Johanna Diehl, Petrit Halilaj, Ivana Ivković, Janine Jembere, Vladimir Miladinović, Henrike Naumann, Selma Selman, Emilija Škarnulytė, Slavs and Tatars, Adnan Softić, Μαρία Τσάγκαρη

Καλλιτέχνες/-ιδες που συμμετέχουν στην έκθεση της Αθήνας
Lana Čmajčanin, Johanna Diehl, Ivana Ivković, Henrike Naumann, Selma Selman, Slavs and Tatars, Adnan Softić, Μαρία Τσάγκαρη

Επιμελήτριες
Sabina Klemm, Sanja Kojić Mladenov

Eπιμελήτρια της ελληνικής συμμετοχής
Ιόλη Τζανετάκη

Τοπική συν-επιμελήτρια της περιοδικής έκδοσης EVROVIZION.CROSSING ATHENS
Δανάη Γιαννόγλου

Fellow του προγράμματος φιλοξενίας Pickle Bar των Slavs and Tatars
Συν-επιμελήτρια της περφόρμανς Crushed Bitter Oranges
στο Pickle Bar των Slavs and Tatars στην Αθήνα (Τετάρτη 7 Ιουνίου, 19:00)
Δώρα Βασιλάκου

Καλλιτέχνες της περφόρμανς Crushed Bitter Oranges
στο Pickle Bar των Slavs and Tatars στην Αθήνα (Τετάρτη 7 Ιουνίου, 19:00)
VASKOS (διεπιστημονικό καλλιτεχνικό δίδυμο των Βασίλη Νούλα και Κώστα Τζημούλη)

Οργάνωση, παραγωγή
Goethe-Institut Athen
(Υπεύθυνη πρότζεκτ: Δρ. Stefanie Peter,
Γενικός συντονισμός: Ελεάννα Παπαθανασιάδη)

Διάρκεια
Σάββατο 29 Απριλίου – Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Ημέρες και ώρες επίσκεψης
Δευτέρα–Πέμπτη: 08:00–22:00
Παρασκευή: 08:00–17:00
Σάββατο: 08:00–14:00
Κλειστά: 1, 26, 27 Μαΐου και 5, 10 Ιουνίου 2023

Πρόγραμμα 07.06.2023

18:00
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΛΗ ΤΖΑΝΕΤΑΚΗ
Επιμελήτρια της ελληνικής συμμετοχής: Ιόλη Τζανετάκη
Παρουσία της καλλιτέχνιδας: Μαρίας Τσάγκαρη
Γλώσσα: αγγλικά, ελληνικά
Διάρκεια: 30′

19:00
ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ ΣΤΟ PICKLE BAR
Crushed Bitter Oranges ΤΩΝ VASKOS
(διεπιστημονικού καλλιτεχνικού δίδυμου των Βασίλη Νούλα και Κώστα Τζημούλη)
Συν-επιμέλεια: Δώρα Βασιλάκου
Διάρκεια: 30′

Έκθεση
https://www.goethe.de/ins/gr/el/sta/ath/ver.cfm?event_id=24668303
https://evrovizion.ifa.de/en/stations/athens

Ξενάγηση
https://www.goethe.de/ins/gr/el/sta/ath/ver.cfm?event_id=24760669
https://evrovizion.ifa.de/en/people/ioli-tzanetaki

Περφόρμανς
https://vaskosproject.wordpress.com/
https://evrovizion.ifa.de/en/people/vaskos
https://evrovizion.ifa.de/en/people/dora-vasilakou
https://evrovizion.ifa.de/en/people/slavs-and-tatars

Οπτικό υλικό
https://www.dropbox.com/sh/dighpil9wm3fm7y/AADprloooQy3d76gcTAItuvGa?dl=0

Η EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES είναι μια έκθεση του ifa (Institut für Auslandsbeziehungen), η οποία παρουσιάζεται στην Αθήνα σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen και το EMΣT | Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η περφόρμανς της καλλιτέχνιδας Ivana Ivković στις πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου 2023 στο πλαίσιο του EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES με την υποστήριξη του Athens Culture Net.

You may also like...