Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών

13 – 14 Δεκεμβρίου 12.00 -19.00
Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών

«Γίνε εσύ η αλλαγή που ζητάς»
«Ενημερώσου, Δράσε, Άλλαξε»

Κεντρικός άξονας της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την  αντιμετώπιση της ανεργίας, η ενδυνάμωση και η ανάδειξη εναλλακτικών προοπτικών απασχόλησης.
Ένα υπαίθριο «Κέντρο Συμβουλευτικής» με εργασιακούς συμβούλους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα:

  • Να ενημερωθούν για τις κενές θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για τα προγράμματα που «τρέχουν» αυτήν την περίοδο καθώς και για τη νέα αγορά εργασίας όπως αυτή διαμορφώνεται.
  • Να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τη σωστή συμπλήρωση του βιογραφικού τους σημειώματος προκειμένου να έχουν μια άρτια εικόνα στην προσέγγισή των εν δυνάμει εργοδοτών τους
  • Να συζητήσουν με ειδικούς συνεργάτες του Οργανισμού για επιχειρηματικές δράσεις που έχουν σήμερα προοπτικές όπως επίσης και τρόπους χρηματοδότησης των όποιων καινοτόμων ιδεών τους.

Στο χώρο, θα υπάρχει επιπροσθέτως εκτενής ενημέρωση σχετικά με:

  • Το πρόγραμμα «Σπουδάζω με υποτροφία». Αντικείμενο της δράσης που υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι η παροχή ΔΩΡΕΑΝ υποτροφιών, πλήρους φοίτησης, σε νέους και νέες, που ανήκουν στις ευάλωτες οικονομικά, κοινωνικές ομάδες και λόγω της οικονομικής τους δυσπραγίας, αδυνατούν να προχωρήσουν στην ακαδημαϊκή τους πορεία.
  • Το πρόγραμμα «E-Gnosis» στην πληροφορική που τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και αφορά στη δωρεάν κατάρτιση 10.000 ατόμων πάνω στις τρείς βασικές ενότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών (word, excel, internet)

Στο πλαίσιο της παρουσίας μας σχεδιάζεται ακόμη, να πραγματοποιηθούν «παιχνίδια» για την ευχάριστη παραμονή των επισκεπτών μας στο περίπτερο, όπως:

  • Το Δέντρο των Ευχών: Σε χριστουγεννιάτικο δέντρο θα μπορεί ο επισκέπτης να αναρτήσει μια ευχή για τον καινούργιο χρόνο, για την πορεία της χώρας, για αγαπημένα του πρόσωπα, ή για τον εαυτό του. Θα δοθούν δώρα σε ορισμένα παιδιά.

Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός EQUAL SOCIETY – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ συστάθηκε το Φεβρουάριο του 2010 ως μη κερδοσκοπικός φορέας με δράσεις «Κατά του Κοινωνικού Αποκλεισμού, της Ανεργίας και της Φτώχειας».
Από τη πρώτη στιγμή έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία μιας αλληλέγγυας κοινωνίας με ενέργειες και πρωτοβουλίες που ανέλαβε σε νευραλγικούς τομείς της κοινωνικής ζωής, όπως η εκπαίδευση, η επαγγελματική κατάρτιση, η αγορά εργασίας, η κοινωνική ασφάλιση και υγεία, το περιβάλλον, η πράσινη ανάπτυξη και η κοινωνική επιχειρηματικότητα. Έχει αναπτύξει καινοτόμες δράσεις σε συνεργασία με ιδιωτικούς, δημόσιους θεσμικούς φορείς, αλλά και συνεργασίες με μεγάλες διεθνείς οργανώσεις.
Τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού είναι στην Αθήνα, ενώ διαθέτει παραρτήματα στην Κέρκυρα και τη Λευκάδα.  Πληροφορίες για τους σκοπούς και τις δράσεις του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού EQUAL SOCIETY – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.equalsociety.gr

Συνεχή ενημέρωση για τις χριστουγεννιάτικες δράσεις θα δίνει η ιστοσελίδα www.christmasinathens.gr η οποία θα λειτουργεί από τις 11 Δεκεμβρίου,
και η σελίδα μας στο
facebook: «Η Αθήνα γιορτάζει» www.facebook.com/christmasinathens2011

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 3475518, 210 3416903, 210 3461589

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου
Μουσικές εκδηλώσεις
:
Βαρβάκειος Αγορά
12.00 Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
Πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα
18.00 Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
Δράσεις αλληλεγγύης στην πλατεία Συντάγματος:
12.00 – 19.00
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της οργάνωσης Equal Society – Κοινωνία των Ίσων Ευκαιριών για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, της ανεργίας και της φτώχειας 

filarmonikh_orxhstra_dhnou_athhnaiwn

You may also like...